Gayu Guru Gerai Nyamai; Meruan Lantang Ngembuan Menua

Hari ni tak dapat nak sambut gawai…huhuuhu…. kalau kaban ku firdause mau gi ngambang gawai kat rumah panjai aku ‘on’ saja…. bisi indu’ dara bajek dia’…. jaku iban ku…. hehehe… pe boleh buat ini bukan perayaan aku pun… hari ni aku lupe bawa digital cam masa aku teman pakcik aku pergi ulu… tak tau pulak tempat tu cantik dapat gak aku share dalam blog ni…. gi sana pun atas urusan pembelian tanah kampung… nak tanam buah-buahan katanya… luas… jikalau aku ada juga duit nescaya akan ku beli juga barang dua, tiga ekar tanah… sekarng bukan boleh beli pun studi pun blum tamat… cuti tinggal sebulan beberapa hari je lagi…😦 tension tul… aku dah ngantuk ni…

2 Responses to “Gayu Guru Gerai Nyamai; Meruan Lantang Ngembuan Menua”


  1. 1 meami June 2, 2005 at 8:57 am

    hye!
    err..tak paham first few sentences..hehe

  2. 2 neo June 2, 2005 at 11:56 am

    “…tak leh nak pergi beraya ke rumah panjang…. ada anak dara lawa di sana….cakap iban”

    aku bukan teror pun cakap iban… tu pun pandai sikit sebab dulu pernah mengajar di kawasan pedalaman ‘temporoly teacher’ jauh dari bandar…. dekat dengan area balak…. kene naik longboat lagi…😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




June 2005
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: