Kupu2 Malam vs Malam Cuti

Image hosted by Photobucket.com

Malam semalam duduk melepak kat stal burger ni dari kul 1015 mlm sampai lah kol 1230 pg… punye lah bosan hidup ni keluar malam2 melihat kupu2 malam berterbangan di jalan-jalan raya dan di taman-taman berhampiran… maklumlah hari ni adalah cuti umum di Malaysia so orang taklah kerja… biasanya kalau bukan hari cuti…. malam di tempat aku cukup sunyi sebab orang tak pergi keluar rumah… tambahan pula sekarang masih lagi hari gawai…. orang melayu pun turut bergawai ke rumah panjang… dipendekkan cerita sekarang orang melayu pun menyambut hari gawai… pergi ke rumah panjang minum air tapai @ tuak…. balik rumah dalam keadaan mabuk… aku benci betul dengan mulut orang yang bau arak ni…😦 … dulu pun masa aku mengajar di pedalaman memang aku terdedah dengan budaya dan masyarakat berbangsa Iban ni… tapi kita kenalah pandai menilai mana yang baik dan tak elok dari sudut agama…haram tetap haram… tapi aku cukup hairan mengapa minum juga barang alah tu…. itu budaya mereka buat apa nak ikut….kalau menolak pun biarlah berhemah… ada akai pakai…bukan buat juge…. memang hampergh orang zaman sekarang…. tapi aku cukup respect dengan masyarakat mereka… tak sia2 dulu aku ditempatkan di kawasan begitu walaupun tak lama…🙂

Pasar Philipine di KK

Sotong… ikan kering…udang kering…MURAH !!! ada dijual di sini…

2 Responses to “Kupu2 Malam vs Malam Cuti”


  1. 1 huda August 16, 2005 at 4:22 pm

    cayalah. camnilah orang melayu yang boleh diharapkan agama, bangsa dan negara….


  1. 1 Ringtones Trackback on October 6, 2006 at 2:31 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




June 2005
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: