DURIAN OH DURIAN MENGAPA KO MAHAL SANGAT…

Dah lama tak makan durian… tak dapat makan… tengok jadilah…😦
Yang pasti sekarang dah masuk musim buah durian n kembayau @ dabai di tempat aku…
Aku tak pernah beli durian yang murah kat tempat aku ni….

bargain

Kalau nak beli durian kenelah pandai menawar….
selalunya buah durian ni datang dari area ulu-ulu…
kene tau sikit bahasa mereka baru bisa dapat murah dari indai2 ni…
aku tau sikit je bahasa mereka… huhuhuhu…
nadai jaku….😉

nak makan durian

Tapi kat rumah… hanya adik aku yang paling bungsu tak boleh nak makan durian, malah cium baunye dah dia tak tahan…
untung juga jadi abang…. sebab ada adik yang tak pandai nak makan durian…

buah kembayau @ dabai

Buah kembayau… itu kalau di Limbang…
Tempat lain orang panggil buah dabai….

Aku tinggal seminggu je lagi di Limbang ni…
pasni dah kene masuk sem baru…

tamu jumaat

kalau ada duit bisa aja aku beli ko durian….

durian di tamu

Tapi sekarang aku sememangnya pokai
dan bergantung pada FAMA

AKU MEMANG SUKA MAKAN DURIAN HUHUHU🙂 DURIANAKHOLIC

2 Responses to “DURIAN OH DURIAN MENGAPA KO MAHAL SANGAT…”


  1. 1 fara June 28, 2005 at 9:45 am

    Akum…oppppsss…durian yer…kenapa tak beli jer kalau dah nak sangat makan durian tu…nanti teringin baru tau…tak lama lagi dah nak masuk sem baru…hah…nanti asyik teringat pada durian jerlah plak…nanti takleh nak study..heheh…mcm2lah lan ni…nanti kat skudai banyak durian…suruhlah awek2 skudai blanjer makan durian…heheh..nanti dah nak masuk sem baru..mesti dah lepas rindu pada kengkawan d UTM tu kan…ape2 pun kalo dah nak ke UTM..jgn lupa send mail k..takpelah..buah kembayau @ dabai tu buah ape???…nanti kalo free..sendlah buah tu..huauahua..ish..entahlah tak tahu nak kata ape..k..bye..

  2. 2 dewi cinta July 10, 2005 at 12:52 am

    dengar ceta durian di semenanjung murah belaka….
    jual ikut berat… sekilo RM 0.50… kalo beno bagus gi semenanjung dapt juga makan sampai puas….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




June 2005
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: