GOOD BABAI LIMBANG

Esok awal pagi aku dah kene bersiap untuk
pergi ke lapangan terbang…
Esok juga aku kene meninggalkan rumah…bantal…selimut… pokok bunga..huhuhu
Aku masih lagi belum bersiap secara total….
maklumlah suke buat kerja last2 minute..
Baju banyak lagi lum diseterika…
Segala hutang piutang sudah ku jelaskan…
Entah bile lagi boleh online…
Maybe ini yang terakhir kali buat masa ini…
Balik UTM baru dapat online semula kot….

Aku nak smuggle rokok Era esok; utk diberikan
pada pak cik aku di Kuching
Walaupun aku tau rokok tu lum lagi dikenekan cukai….
Maklumlah rokok tu murah kat Limbang ni… tak de cukai…
Senang nak dapat dari Labuan
Kata pak cik aku di Kuching sekotak adalah RM2>
Tak pastilah… untuk cendramata…
Lagipun aku menumpang 3 malam di rumahnya…

Namun ku beranikan diri gak untuk menyeludupnya
mengunakan penerbangan MAS
Bengang betul aku….

SELAMAT TINGGAL LIMBANG

2 Responses to “GOOD BABAI LIMBANG”


  1. 1 fara July 6, 2005 at 12:39 pm

    Akum…bertemu lagi secara subjektif…uihhhh..jauhnya limbang tu…mcm tak caya jer kan…takpelah ape2 pun jaga diri…biar jauh sekalipun…untuk menimba ilmu…itu bukanlah penghalang utk seseorg itu berjaya tul tak???so jgn wat keje dah last minute coz dahlah jauh perjalanan kalau ade ape2 yg terlupa taklah jauh utk kembali semula…mesti nangiskan nak tinggalkan family pokok2 bunga2 motosikal & lain2 di limbang tu kan…sabarlah…pergilah berjuang utk masa depanmu…Insya Allah sumenya ok2…fara doakan keselamatan lan k..

  2. 2 dewi cinta July 10, 2005 at 12:57 am

    selamat hendaknya


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




July 2005
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: