SURAT LAYANG BAWAH PINTU

Surat Layang...

Ape benda ini… aku sendiri tak faham apa dah jadi… orang suka2 je letak bawah pintu bilik aku… so apa lagi… baca ler… nilai sendiri… mentaliti setiap orang agak berbeda… harap aku bukan dikalangan mereka sebegini…

RASSO; NO KEMEN

17 Responses to “SURAT LAYANG BAWAH PINTU”


  1. 1 kerol September 4, 2005 at 10:27 pm

    hmm.. tau tau la.. nmpknyer plan barat nk tanam idea tentang hak kebebasan memang menjadi la..

    manusia lebih suke dan kuar memperjuangkan diri atas nama hak kebebasan.. diorg tak sedar tu fahaman yg diperkenalkan org orang yg kurg kenal agama Islam..

    for those out there.. semoga kite fikir balik dlm2.. mane perjuangan kite… sedar tak setiap pe kite pk … for most of the time, kte lebih cenderung ke sekularisme, idea hak kebebasan.. and byk lagi..

    aku sendri der terkena pengaruh.. sume der.. tapi selalu la igt.. akan kebenaran Islam..

    lihatla sekeliling.. alam.. fikir balik..
    semoga.. aku dan sahabat lain.. dikurniakan imam yg kuat.. amin..

  2. 2 kerol September 4, 2005 at 10:28 pm

    rasso. surat layang la.. bukan surat layan.. heh

  3. 3 rasso September 4, 2005 at 10:30 pm

    hehehehe….. tenkayu for the koreksyen…. aku tuko dah….😀

  4. 4 kerol September 5, 2005 at 3:20 am

    hehe.. pelik la gak aku.. leh lak ko dpt surat layan..
    surat tuk ko layan ek.. heh

  5. 5 ikoko September 5, 2005 at 3:30 pm

    Huhuhu.. diorang tak fikir kot yang diorang pun tak hormat orang… tak geti bezakan manusia ngan babi.. manusia ngan anjing…

    ntah apa apaa..

    ISLAMIC or ISLAM.. ISLAM tu cara hidup kita, bila ada PMI, itulah salah satu cara dakwah yang setiap khalifah (umat islam) kat dunia ni pun punya tanggungjawab yang serupa.

    Pihak PMI bukan babi, kalau babi.. takkan ar diorang edar kertas-kertas yang mengandungi peringatan yang sering dalam AL-QURAN cakap, peringatan tu penting bagi semua manusia..

    aku tak tau ar.. dah dekat sangat dah kita ngan HARI QIAMAT..

    artis disanjung ..
    para ulama` atau orang yang alim dihina begini rupa…

    diorang tak perasan kot.. diorang bagi surat layang camni pun, dah menjatuhkan maruah diorang (orang yang buat surat nieh) sendiri..

    aku harap, orang yang membaca surat layang macam ni, dapat membezakan.. mana yang baik.. dan mana yang buruk…

    sekali lagik aku nak cakap.. kita orang ISLAM.. ISLAM tu cara hidup kita..

    kalau solat 5 waktu.. dan diajak orang lain bersolat sama ~ dikatanya Islamic..
    kalau solat lopong lopong … ~ dikatanya modern sebab ikut keadaan ..

    What is Islam?
    Ans: Islam is not a new religion, but the same truth that God revealed through all His prophets to every people. For a fifth of the world’s population, Islam is both a religion and a complete way of life. Muslims follow a religion of peace, mercy, and forgiveness, and the majority has nothing to do with the extremely grave events, which have come to be associated with their faith.

    How do we know Islam is the truth?
    Ans: 1- It is the only religion that holds Allah as One, Unique, and Perfect.
    2- It is the only religion that believes in the sole worship of Allah, not Jesus, not an idol, and not an angel, only Allah.
    3- The Quran does not contain contradictions.
    4- The Quran contains scientific facts, which are 1300 years ahead of their time. The Quran, while revealed 1400 years ago contains scientific facts, which are only now being discovered. It is not in contradiction to science.
    5- Allah has challenged the world to produce the like of the Quran. And He says they won’t be able to.
    6- Prophet Muhammad (peace be upon him) was the most influential man in history. In the book “The 100 most influential men in History”, written by non-Muslim, the Prophet Muhammad (peace be upon him) was #1. Prophet Jesus (peace be upon him) was #3. It should be noted that even the Prophet Jesus (peace be upon him) was a prophet sent by Allah. Would Allah allow a false prophet to be so successful? No. Even the Bible refers to this in Deuteronomy 18:19. A false prophet would die!!! Yet Prophet Muhammad (peace be upon him) did not die till he completely conveyed, and taught Allah’s religion.
    7- He had many prophecies, and all of his prophecies have come true, or are still coming true.

  6. 6 ikoko September 5, 2005 at 3:34 pm

    huhu.. berjela lak.. ntah ar.. aku marah la bila kaitkan isu sensitif camnie..

    bila umat ISLAM menghina umat ISLAM..

    kalau zaman Jahiliah.. orang kafir .. ABU JAHAL yang menentang habis-habisan perjuangan Rasulullah S.A.W ..

    zaman sekarang ni… huhu… kita sendiri nampak ngan kepala otak kita sendiri..

    wallahu a`laaam..

    semoga orang yang edar surat layang tu tahu suatu hari nanti tentang satu kebenaran..

  7. 7 rasso September 5, 2005 at 4:23 pm

    betul tu ikoko…

    ini merupakan salah satu pimikiran yang sudah jauh dan landasan yang sepatutnya… boleh juga dinisbahkan sebegitu “KAFIR”… tadi dalam kelas n surau pun ada orang cerita macam tu… right now better keep in silent bak kata… aku publish mende ni pun untuk muhasabah diri sendiri….

  8. 8 kerol September 5, 2005 at 7:46 pm

    aik..camner lak leh kuar kt komen nih..
    rasso.. leh explain tak.. camne post aku kuar kt komen ko nih.. tak pahe aku..

    aku tak letak pun..

  9. 9 ikoko September 6, 2005 at 7:40 am

    yap..

    muhasabah diri..

  10. 10 kerol September 6, 2005 at 10:10 pm

    hmm.. cantik gle heade ko skang ni ek.. cun….terkezut aku. heh

  11. 12 D3 September 8, 2005 at 5:34 pm

    apa yang leh aku katakan, bahasa most of the time mencerminkan peribadi, especially dalam kes nak menyampaikan idealogi camni.. kalau bahasa pun ntah hape2, sapa nak respek, tul tak?

    lain la kalau nak buat lirik lagu.. belasah jer..

  12. 13 s September 18, 2005 at 9:33 am

    sapa la bodoh sangat tulis surat layang yg mgatakn PMI mmg babi.kalau lah kita dh x bleh nk cegah maksiat,jgn la nk kutuk org nk cgh maksiat.kta ni org islam,tu kta kna igt,jgn plak kta terkluar drp islam dgn prbuatn n pktaan kta.btul lah yg mgatakn umat islam memmmanggg rmai pd hri ini,tp umpama buih dilautan,skjp sgt bleh dhpuskn,ko lah slah soran drpnya.mta maaf klau aku ktrlaluan.aku hya mnilai drp srt layang yg ko tulis.hadis ada mgtakn bhw lbih kurang maksudnya “pd suatu hri tgallah islam hya pd nma.”kdaan ini sdh brlaku.mrilah sma2 mcgah kemugkran.smga allah mberi kfahaman islam kpd kta semua.amin.

  13. 14 ubie79 September 24, 2005 at 4:26 pm

    Askum, nak bagi komen.

    Uhum, sebanarnya org bwh PMI yang buat sendiri. Saya sedih bila dikatakan Islam BABI. Tak patut, dan layaknya kena panah petir org ni.(marah gila). Anyway, dah masuk dalam courtpun. Semuanya gara-gara Pilihanraya opsss Pemilihan MPM. Ingat bahasa tu… PEMILIHAN bukan PILIHANRAYA!….

    Anyway Jgn hebahkan saya punya kenyataan, tak pepasal kena buang UTM kang. Bahaya…..

  14. 15 joe rockers October 8, 2005 at 4:23 pm

    website memang bagus, tapi tak de penesahan dari iso…
    jadi tak boleh pakai………..

  15. 16 emptyspace October 11, 2005 at 10:03 am

    Ape la nak jadi ngan orang yang keluarkan surat layang tuh.. terlebih pandai ke?


  1. 1 index of kerol :: be aware :: September :: 2005 Trackback on September 5, 2005 at 3:23 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




September 2005
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: