BALIK RAYA KE TAK???

Rasso dalam delima tika ini sama ada balik menyambut aidilfitri ataupun tidak memandangkan final exam bakal berlangsung 2,3,4,5 hari selepas 1 Syawal. Entah, nanti balik ke rumah boleh studi ke tidak… andai kata tidak pulang ke rumah cuti ini sudah pasti tidak akan merasa kuih-muih, ketupat dan baru raya baru… jikalau balik pun sesudah habis final tika cuti semester itu pun bulan Syawal dah pun habis…

Jadi; Wajarkah encik Rasso pulang menyambut hari raya aidilfitri di kampung halaman pada ‘revision week’ @ menyambut aidilfitri di biliknye saja???

BENGANG

14 Responses to “BALIK RAYA KE TAK???”


  1. 1 fara September 27, 2005 at 6:21 pm

    Askum…sedih kiranye mbaca artikal dr ustaz rasso kita ni..ermmm..jika dberi kesempatan kami dr KL ingin ke UTM…tiba belum tahu tarikh yg sesuai krn ade 3 org rakan yg lain masih belum memutuskn keputusan..well ape2 pun sape yg taknak balik kampung hari raya begini..so dont worry lah…hope u dpt balik kmpung tp kena buat keputusan yg tepat coz pembiayaan flight yg tinggi..so exam pun penting dlm hidup ni…tp ape2 pun kalo ade rezeki kan lebih baik awk pulang ke kmpung..takkan nak duk bilik seseorg jer..erm…ape2pun sabar jelah…tahu takpe…tunggu bulan Ramadhan lah dulu..pose pun lum lagi dah pikir nak raya…tak gerek sehhh…(kt org Johor…saya pun budak Johor)yehyehhh…raya ni balik JB…kuang kuang…

  2. 2 D3 September 28, 2005 at 4:37 pm

    ok tedah.. balit jak sia.. air asia dari jb ke miri kan ada.. kak ya kau balit la pakei bas.. sian mak kau kelak, sikda orang nolong marut nyior dengan kupak pusuk ngan ngecat rumah ehehe

  3. 3 cikgu September 29, 2005 at 10:23 pm

    balit make bas?D3 ya ex shoaw kah? Sik boh balit, x da pa2 juak. Rasalah raya di rantau org. mun pegi ke bulan kah ke mars, senang…dah besa.

  4. 4 cikgu September 29, 2005 at 10:24 pm

    kenak saya jadi neo?…awk punya pasal lah tok.

  5. 5 neo September 30, 2005 at 12:47 am

    D3; mun balit raya tok kos penerbang ke Limbang dari JB memakan RM 200 dan balik juga mengikut kira2 RM 200++; jikalau setelah tamat menduduki final exam kene juga balik ke Limbang menggunakan penerbangan yang sama… mengikut akuan kira-kira jumlahnya juga hampir mencecah RM 400++… oleh itu untuk menjimatkan kos dan simpanan peribadi ketidak pulangan di 1Syawal adalah satu kewajaran yang munasabah… manalah tau duit tu nak gune upgrade bende lain ke.. beli baju raya ke… dah lah raya ni tak beli dan buat satu baju raya pun… just recycle baju raya tahun lepas… huhh…

    Cikgu: D3 bukan xShoaw… nya orang miri… saya sik balit pun tapi dok dalam bliit jak cuti raya tok.. sedih tinggal dalm hostel… mesti 1st syawal duduk dalm bilit jak… huhuhuhuh…. mun sik mikiq pasal final exam mesti saya dah balit Limbang….. nang ada saya nak pergi ke bulan or mars…. ????🙂

  6. 6 D3 September 30, 2005 at 1:25 pm

    sik balit pun sikhal juak.. tapi sure best mun balit, bukan best untuk kau, tapi untuk kuarga.. ekeke.. btw, mun sik balit, dapatla merasa raya di tempat orang.. tok first time ko sik balit kah? mena juakla, pakei air asia pun mahal juak..mun kuang kuit selalu gilak, bagus balit kelak jak.. kohkohkoh

  7. 7 meami October 1, 2005 at 11:01 am

    err..tak bape paham sgt komen yg lain but pade pendapat aku la kan rasso,xyah le balik.seriously,but prove yg ko kene excel gile babas for this xm.atleast A-..hehe,pandai lak aku letak limit.xdela,cume kasi motivasi dan pendapat jaaa..\😀 good luck makin decision..

  8. 8 kerol October 3, 2005 at 3:33 pm

    nah, bagi aku ler.. better balik.. maybe jauh.. tapi bagi aku.. tak kesah la jauh ke tak.. aku baliknyer..

    famili aku nyer priority.. leh kate evry week aku balik.. haha..(aku presiden PBSM ; persatuan balik setiap minggu.. heh)..

    aku suke spend time dgn famili.. tu kdg2 tensen la gak.. pilih utm,, hehe

    xm.. result.. bagi aku..aku tak amik kire sangat.. haha.. aku just nak .. dah boring dgn life yg ikut rule yg same…. mesti kene result gempak.. heh

  9. 9 jejaka k October 5, 2005 at 5:38 pm

    a’kum. selamat hari pose. muah. ha.ha. aku dapat balik kampung raye ni. tiket bas dah beli pagi tadi (5/10/2005). balik kg 27 hb naik bas terlaju di malaysia. muah.ha.ha dapat makan kuih raye (mintak mak kuih sepotong, mahu makan kerna perut kosong)………………………………………….

  10. 10 jejaka k October 5, 2005 at 5:44 pm

    lupe lak nak ckap tadi. hmmm. nak balik taknak ek???? ntah la balik la kot. bukan ape balik time raye ni best skit. lain skit penangan die orang cakap. ala bkn slaloo pun balik kg kan? ala tambang kapal terbang bape sangat kalau nak dibvandingkan ngan gi jepun🙂 so keputusan muktamad BALIK KAMPUNG!!!! keluarga anda sedang menanti anda…..tapi jgan plak tak balik amik exam…..

  11. 11 Cikgu October 6, 2005 at 7:16 pm

    Utz Rasso kena merasa raya di tempat orang…dalam bilik sorang2. Tengok samada tabah ke tidak…Fear Factor, lepas tu crita anda nangis ke tidak! Zalim ke? Jika kami boleh survive dulu, takkan awk takleh?

  12. 12 rasso October 8, 2005 at 2:54 am

    cikgu;

    arakian saya dah merasa bagaimana raya di tempat orang sejak di shoaw lagi 2 kali saya merasa tidak pulang beraya ke rumah halaman…😦 rasanya saya tabah menempuh hal ini… bab nangis maybe waktu tu ada lah sikit…. tak zalim…. huhuhuhu saya akan survive….walaupun dibuang ke tepi pantai @ di padang pasir mampu untuk men’survive’kan diri… uhuk…

  13. 13 rinnchan October 9, 2005 at 1:00 am

    Kalau tak buleh nak balik masa raya..balik la jenguk bonda time awal-awal posa ni. At least merasa jugak bersahur dan berbuka bersama famili.
    Kalau tak pun..postpone ke Raya Haji nanti. Raya Haji pun raya gak….Alaaah, orang jantan mesti kena tabah !
    Anyway, good luck for ur coming exams…zaman akak dah lama berlalu ! Dapat A lagi utk thesis ( In japs uuu..)

  14. 14 izyan October 14, 2005 at 4:18 pm

    lan…. mari kita balik raya… bak kata kerol… family is pirority…
    tapi terpulang la pada kau… aku pun x tau ye la memandangkan aku dekat je kan… ni pun da sebulan lebih aku x balik rmh… huhuhu rindu bangat kat family….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




September 2005
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: