KON FRIM TAK BALIK RAYA

ohhhh

Selamat menunaikan ibadah shaum.
Mohon maaf lahir batin
Ult li albi bissaraha (I’m opening up my heart with honesty)
Hayya nab’idil karaha (Let’s avoid the hated and hatred)
Syakkireena a’ kulli ni’ma (Let’s remain thankful with what we have)
Ba’ ideena anil fattana (Let’s avoid all lies and sins)

Arghhh… udah pasti tidak akan balik di hari raya ini ke rumah halaman. Sekadar beraya menyambut secara kecil-kecilan di dalam bilik Kolej Tun Dr Ismail blok M42 bilik 304. Petang tadi selepas solat zohur pergi ke Angsana untuk membeli keperluan pada Syawal yang bakal tiba. Aku pergi bersama dengan member en Heiri yang hensem lagi baik budi pekertinya… itupun menemankan beliau membeli baju raya… dan aku pun mengambil kesempatan ini untuk membeli sebiji songkok memandangkan semenjak keluar dari tingkatan 6 aku tak pernah pun menutup kepalaku dengan alat itu. Bukan ape… saiz dah tak sesuai apatah lagi bile ke UTM aku langsung tak memilikinya… so memandang inilah julung-julung kalinya aku beraya di Johor di atas benua Asia apatah lagi di semenanjung Malaysia ini… aku korbankanlah sedikit duit tambang balik ke pulau Borneo dengan membeli sebiji songkok hitam… tak mau tunjuk sekarang perihal songkok itu… tunggulah di hari raya nanti jika dipanjangkan umur akan terbitlah rasso bersama songkok baru dan juga baju raya 2 tahun yang lalu… jadi… setelah para raja dan permaisuri bermesyuarat di suatu tempat yang rahsia… warna baju hijau muda menjadi pilihan @ tema untuk Syawal tahun ini walaupun baju itu telah digunakan pada raya sebelumnya… huhuhuhu… andaikata ada penajaan baju raya atau sebagainya bolehlah meng’e-surat’kan saya atau meletakkan pesanan anda di komentar ‘posting’ ini. Makanya, dapatlah saya membeli apa yang patut lagi…

Sekian saja cerita sedih dari saya….😦

4 Responses to “KON FRIM TAK BALIK RAYA”


  1. 1 meami October 26, 2005 at 3:10 pm

    sabarlah menghadapi dugaan..belajar pon jihad jugeee..

  2. 2 D3 October 27, 2005 at 7:49 am

    leks beb, nanti hari raya, aku akan spam blog ko supaya ko tak kesunyian lagi.. ahaha.. nak kelupis nanti ler aku pos gambau.. leh la buat hilang rindu ehehe.. ala nanti ko grad sampai buring ler ko raya kat rumah.. so leks la dulu..

  3. 3 rinnchan October 30, 2005 at 6:08 am

    Kak rin ada satu cadangan. Memandangkan awak tak balik ke Pulau Borneo..apakata ajak kenkawan pi serbu mana-mana open house kat sekitar Johor tu..rumah YB ke, rumah MB Ghani Othman, Naib Chanselor ke, lecturer ke..dekat2 kampus tu takkan tak de umah member ? Tumpang2 ler mkn ketupat sebijik dua.. sedih sangat eehhhh….sabo dek oooiiii…

  4. 4 rasso October 30, 2005 at 11:50 pm

    D3… gambar kulupis tu jangan lupe kasi… tak dapat makan tengok pun jd r….. beno kata ko… tapi kalo jumpe parent ada berkatnya….🙂

    Kak rin… terima kasih atas cadangan itu… harap dapat dipraktikan di hari raya nanti. hehehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




October 2005
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: