MATI JODOH DI TANGAN TUHAN

Semua itu pastinya tentuan Ilahi…
Aku hanya bisa berdoa moga ada rahmat
dan hikmah pada apa yang berlaku ini…

Mungkin untuk mematangkan aku tentang hidup ini
Mungkin untuk aku mempersiapkan diriku
Mungkin aku ini tak layak baginya

RASSO: Bisa Pasrah

10 Responses to “MATI JODOH DI TANGAN TUHAN”


  1. 1 anasxz June 4, 2006 at 11:04 pm

    Bunga bukan sekuntum
    Pokok bukan sebatang
    Manusia bukan seorang

  2. 2 ayares151 June 5, 2006 at 9:48 am

    jikalau kuciwa..jgn sampai mendera diri..
    makan itu utk hidup..dan hidup perlu makan..

    maka…pergi la makan yerk…

  3. 3 rasso June 5, 2006 at 2:34 pm

    hahahaa…
    hanya bisa beretorik….

    anasxz; bunga yang sekuntum tu susah nak cari :p
    ayares151: makan tetap makan bile dah lapo sangat… belanje McD😀

  4. 4 CypherHackz June 6, 2006 at 2:29 am

    Hu3. Segalanya ada hikmahnye…
    Memang payah untuk diterima tapi bile masa berlalu kite akan terima segala apa yang berlaku…

  5. 5 fara June 6, 2006 at 10:22 am

    amboi…encik rasso kita ni tgh layan cintan ker…
    asal sampai tak lalu makan plak…
    makanlah…biarkn ape yg berlaku mengajar erti kehidupan…
    dgn sape plak yg rasso cinta leh smpai mcm ni…huhuhuhuhu..
    forget it..yg penting bunga mmg susah nak cari..tapi dah jumpa kenalah rajin jaga..pastu siram bunga dan biarkan ia mendapt cahaya yg cukup utk hidup…dulu rasso tak mcm ni..tp skrg….

  6. 6 rasso June 6, 2006 at 11:59 am

    cik fara… tu kan puisi…orang salah ertikan…. baca betul2…😆

  7. 7 rahmat a.k.a nourarahmat June 6, 2006 at 12:33 pm

    Bro Lan…..meh! Bro nak cakap…..!
    “CINTA DUNIA….penuh sandiwara…lakonan semata-mata!! Tapi CINTA AKHIRAT….berkekalan….takder siapa kecewa & mengecewakan…..segala janji2Nya Benar….tiada KEPALSUAN. Jadi persiakan diri…

    “Jangan terlalu kecewa kalau putus cinta dunia, kerana setiap insan hina disisNYA tambah lagi hanya tengkorak semata-mata…”

  8. 8 rasso June 6, 2006 at 1:03 pm

    thax bro rahmat….
    reli apreciate that….

  9. 9 fara June 7, 2006 at 4:28 pm

    amboi encik lan ni dah pandai nak mengajar org yer..
    takpe…ape2pun thankz..just joke pun takleh ker…
    huhuhuhuhu….
    sy tahulah puisi…tapi bunyi nyer semacam…

  10. 10 -gg- June 10, 2006 at 10:18 am

    erk! hehe..juz passing by:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




June 2006
M T W T F S S
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: