KE KUALA LUMPUR

Jumaat lepas aku ke KL atas sedikit urusan.
Petang semalam aku kembali ke JB.
Selain untuk ketemu rakan dan saudara terdekat di benua Semenanjung ni
Apa yang boleh aku ringkaskan KL amat bohsan…
Walaupun malamnya terang benderang…
Betul kata seorang rakan, ada apa pada KL??
Padan muka aku…

Lagipun,
Aku tak suka dicampak dalam lautan manusia yang entah siapa mereka itu
Tapi dalam waktu singkat itu banyak perkara baru yang aku perolehi
Dari hal kehidupan dan tingkahlaku manusia
Banyak orang banyak ragamnya…

RASSO: KUALA LUMPUR ADA CERITA DI SANA

8 Responses to “KE KUALA LUMPUR”


  1. 1 ayares151 June 12, 2006 at 9:20 am

    dari lautan yang ntah siapa mereka itu lah kita dapat belajar bermacam2 ttg erti kehidupan…

  2. 2 rasso June 12, 2006 at 11:51 am

    tapi kan… ada juga yang mengambil kesempatan…
    biar ikhlas dalam membantu…

  3. 3 ikoko June 12, 2006 at 1:01 pm

    Selamat menjawab segala tag saya..

    saya dah tag awak. harap terima

    maceh🙂

  4. 4 Nazirah June 12, 2006 at 1:27 pm

    kuala lumpur adalah tempat saya… saya di JB skrg kerana ibu bapa berpindah ke sini. tapi saya hidup di KL selama ini, tiada tandingannya KL ini. kamu belum mengenalinya. jgn prejudis.

  5. 5 rasso June 12, 2006 at 10:38 pm

    Nazirah; saya bukan bersikap prejudis.. soalnya sekarang kehidupan di KL itu sendiri… kadang-kadang aku sendiri tak kenal hati budi masing2 sedangkan ia berlakon.

  6. 6 anasxz June 13, 2006 at 8:20 am

    Rasanya JB pon lebih kurang camtu gak..

    anasxz: belum sampai ke JB..

  7. 7 rahmat June 13, 2006 at 3:02 pm

    bg.bro x kisah la kat mana..kl ke, jb ke…hatta overseas..pepatah mengatakan jauh berjalan luas pandangan byk pengalaman…pengalaman tidak dijual-beli tp perlu dicari…agama juga mengalakkan kita bermusafir@berhijrah kemudaian lihat, renung kebesaranNya mentadbir alam yg fana ni…ambil ikhtibar..kemudian dekatkan ht.kepadaNya..sesungguhnya merekalah org yg paling BERUNTUNG….ciayokkk!!ni yg malas nk comments!

  8. 8 rasso June 13, 2006 at 5:14 pm

    anasxz; JB agak begitu jugak. Tapi aku jarang gi bandar JB tu. Lebih suka berada di Tmn U kat Skudai

    Bro Rahmat; setuju amat dengan komen bro tu. sekarang lebih gemar berjalan… uhuhuhuhu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




June 2006
M T W T F S S
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: