PENGISI BOTOL

Minggu ni si pengisi botol bekerja shif siang. Minggu sebelumnya malam. Pengisi botol kene bangun awal. Sesudah solat subuh, mandi dah kene bertolak ke tempat kerja seawal 6.20 pagi. Pukul 7 dah kene mula bekerja hingga pukul 4 petang.

Itulah hari-hari dilakukan oleh si pengisi botol dan kadangkala dia datang ke kilang tempatnya bekerja seringkali datang lewat ke tempat kerjanya walaupun sudah bangun awal dan bergerak awal ke tempat kerja tapi akibat kesesakan jalanraya menyebabkannya lewat sampai juga.

RASSO: Pengisi botol kene tidur awal lagi

3 Responses to “PENGISI BOTOL”


  1. 1 rinnchan June 15, 2006 at 3:32 pm

    Masa study kat Jepang dulu, during school break pernah gak buat part time keje kilang stokin @ sarung kaki. Seronok sebab boleh tengok macam2 corak dan design…Stokin baby/kanak2 paling menggembirakan hati bila melihatnye..chooomeeee…!!!

  2. 2 rasso June 15, 2006 at 5:04 pm

    Kak rin;
    seronok juga kerja kilang ni… beban kerja kat kilang je..
    tak yah bawa balik ke rumah… habis kerja habis terus… no burden at all… ni pun kerja kat area fuel refilling utk produk ambi fur car perfume….. kadang2 wat packing… uhuhu memang penat….🙂

  3. 3 anasxz June 15, 2006 at 9:02 pm

    kerjalah.. kerja halal tu kan…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




June 2006
M T W T F S S
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: