PENGISI BOTOL

Minggu ni si pengisi botol bekerja shif siang. Minggu sebelumnya malam. Pengisi botol kene bangun awal. Sesudah solat subuh, mandi dah kene bertolak ke tempat kerja seawal 6.20 pagi. Pukul 7 dah kene mula bekerja hingga pukul 4 petang.

Itulah hari-hari dilakukan oleh si pengisi botol dan kadangkala dia datang ke kilang tempatnya bekerja seringkali datang lewat ke tempat kerjanya walaupun sudah bangun awal dan bergerak awal ke tempat kerja tapi akibat kesesakan jalanraya menyebabkannya lewat sampai juga.

RASSO: Pengisi botol kene tidur awal lagi

Advertisements

3 Responses to “PENGISI BOTOL”


  1. 1 rinnchan June 15, 2006 at 3:32 pm

    Masa study kat Jepang dulu, during school break pernah gak buat part time keje kilang stokin @ sarung kaki. Seronok sebab boleh tengok macam2 corak dan design…Stokin baby/kanak2 paling menggembirakan hati bila melihatnye..chooomeeee…!!!

  2. 2 rasso June 15, 2006 at 5:04 pm

    Kak rin;
    seronok juga kerja kilang ni… beban kerja kat kilang je..
    tak yah bawa balik ke rumah… habis kerja habis terus… no burden at all… ni pun kerja kat area fuel refilling utk produk ambi fur car perfume….. kadang2 wat packing… uhuhu memang penat…. 🙂

  3. 3 anasxz June 15, 2006 at 9:02 pm

    kerjalah.. kerja halal tu kan…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




June 2006
M T W T F S S
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

More Link

Flickr Photos

Blog Stats

  • 14,733 hits

%d bloggers like this: