BERAKHIR SEMESTER :: BERMULA LM

Cuti semester dah pun berakhir. Esok sesi pengajian baru akan bermula. Aku akan berpraktikal pada semester 5 ini bagi sesi pengajian 2006/2007. Mulai esok aku akan melapor diri di SMK Taman Universiti (2) sebagai guru pelatih selama 13 minggu. Minggu pertama akan aku lalui sesi ROS a.k.a. rancangan orientasi sekolah dan aku perlu menyiapkan dalam tempoh seminggu sebelum diserahkan pada pensyarah pembimbing ku. Dan baki 12 minggu aku akan menjalani latihan mengajar. Harap semuanya berjalan dengan baik.

Buat rakan-rakan seperjuangan yang menjalani latihan mengajar semester ini aku ucapkan selamat berLM moga jadi guru pelatih yang baik, patuh pada pentadbir sekolah. Dan jangan gedik-gedik.

RASSO: CIKGU MATA SEPET

5 Responses to “BERAKHIR SEMESTER :: BERMULA LM”


  1. 1 Azhar Ahmad July 10, 2006 at 5:35 am

    Hahahahah. Bley bagitau tak ustazah yang gedik2. Muahahahhah.

  2. 2 fara July 10, 2006 at 10:38 am

    Assalammualaikum..di harap Rasso berada dlm keadaan sihat walafiat..
    Tahniah..krn jadi guru pelatih..wow bestnya dpt rasa pengalaman jd cikgu..fara doakan moga semuanya berjalan dgn lancar, apa saje kerjaya dan pengalaman yg diceburi..itu semua adlh satu pengalaman yg paling bermakna yg tidak dpt utk kita lupakan..all the best..yg penting didiklah anak-anak bangsa dgn penuh keikhlasan krn tugas sbg guru merupakan tanggungjawab yg berat utk dipikul..kalo nak marah2..jgn marah pd student tau..mereka tak tahu apa2..yg penting berilah teguran yg boleh memuhasabahkan diri mereka..jadilah seorg guru yg berjasa pd anak bangsa dan seorg guru yg tegas & penyayang..kerana itu semua membuatkn student kita akan kenang kita sampai mati…insya Allah..SEMOGA BERJAYA!!!(opppsss..sorry teroverlah plak kasi komen..hihiihi)

  3. 3 lediagli July 12, 2006 at 8:55 pm

    selamat mengkembang kempiskan idong bila tak puas hati dengan student nanti… dan selamat di buli jika ada kesempatan dibuli.. dan selamat menahan diri dari menrevenge sebab menjaga reputasi..

    heh

  4. 4 ise July 13, 2006 at 8:43 pm

    rasso ngajor subjek aper? campur gak ker?

  5. 5 rinnchan July 22, 2006 at 6:54 am

    `Selaaamaaaat Paaaagi Cikguuuuuu…`. Bagus..bagus..Ngajo budak2 ni seronok walaupun penat. Tunggulah pada hari2 terakhir training nanti, bila bebudak dah mula mesra dgn cikgu nih..nangis2 pun ada bila cikgu nak balik U…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




July 2006
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: