FMDC OUTING KE SINGAPORE

From left : Jimmi, Hanafi, Petrofsky, Lanrasso, Pak Mat, Imran, Liutrawa, Amrul, AyAres
Front : Tualamerah, Fathinz, Yani, Rozekruzaini


Akhirnya berjaya jugak geng2 FMDC-Southern Region melangkahkan kaki ke seberang tambak.. Outing ini turut di meriahkan dengan kehadiran TualaMerah dan Petrofsky dari KL, manakala Imran, Hanafi dan Pakmat dari Kota Singa yang merupakan members fotografi di forum fotografi melayu Singapura, http://www.kliqueimages.com/forum .

Segalanya berjalan lancar seperti perancangan, cuma hujan turun ketika waktu petang selepas kami baru selesai round satu zoo. Selain pergi ke zoo, dalam jam 3 petang kami juga turut berpeluang jalan-jalan di bandar Singapura melakukan street photography selain shoping-menyoping… Penat tapi seronok. Thax to bro Imran kerana sudi meneman kami sepanjang berada di sana.

RASSO: ENJOY STAYING AT SINGAPORE

13 Responses to “FMDC OUTING KE SINGAPORE”


  1. 1 izhal July 31, 2006 at 1:32 am

    oh ya, di jepun memang depa tak fasih bahasa inggeris… masih gerun melihat lens tu…

  2. 2 azreen August 1, 2006 at 11:27 am

    nak ikot!!!!~~~~~

    uwaaaaa..patot laa dia senyap menyepi jek minggu lpas =P

  3. 3 nashrex August 4, 2006 at 10:39 pm

    baru aritu aku gi night safari kat situ..
    beso giler lens tu…
    isk.. ntah biler ar aku nak ada kamera gempak2 ni.

  4. 4 ikoko August 4, 2006 at 10:48 pm

    nanti bila ko dah mampu, ko beli la nash.. takyah pening-pening..

    syok juga kan.. pi zoo🙂 aman je.. tadek saket saket hati.. sebab tengok binatang yang takde dosa pun.. erm..

  5. 5 rasso August 5, 2006 at 9:53 am

    Bro Izhal; Tu lens 500mm… ekekekeke… tp manual focus tu… tak de autofocus… orang rabun shot gune manual akan dpt hasil yang tak memuaskan.. so saya pakai zoom lens cap ayam je… ekekeke

    azreen; Kan dah ajak.. tapi dia tak de pasport pulak.. ekekeke

    Nashrex;Bro nashrex dok batu pahat kan.. kat sana ada gak geng fotografer under FMDC-FMJC… leh berguru ngan tok ketua sana… kite orang tak gi night safari.. lepas shot kat zoo tu terus gi Penisula Plaza shoping.. murah giler barang kamera kat sana… kalo nak beli kamera try usha kat singapore

    ikoko;Hehehe.. tul tu… aku pun tak mampu lagi… zoo luas sangat… penat jalan2 dalam zoo tu… banyak giler nak shot.. ekekeke.. ikoko next time sy ada pasport kite outing ngan geng2 blog kat singapore pulak.. amcm???

  6. 6 dk August 7, 2006 at 12:56 am

    uwaa uwaaa menarik nampak…
    yg tua tu sapa?
    semangat tul…

  7. 7 rasso August 7, 2006 at 1:38 am

    dk; Memang menarik… tu Pak Mat… Orang singapore.. otai sana… ekekeke

  8. 8 nashrex August 7, 2006 at 2:22 pm

    laar.
    skrg ko xde paspot ke?
    dahtu ko gi singapore guna apa?
    hmmm..

    * ramai mana je budak2 blog yg ada paspot ni.. huhu

  9. 9 neeziee August 7, 2006 at 7:33 pm

    mak aih kamera beso peha bapak gajah.

  10. 10 mohdismail August 8, 2006 at 2:48 am

    huih…da 2,3 kali aku jumpa gadis2 yang bawak lensa besar badak nih…pemuda2 mane lensa?

  11. 11 rasso August 8, 2006 at 7:01 am

    Nasrex; Pasport antarabangsa aku dah expired…pasport terhad masuk brunei je ada.. hari tu masuk singapore gune group pass…

    neeziee; ada lagi yang lebih beso…

    mohdismail; tu isteri orang… ekekekeke… anti aku dah kerja aku angkat r lens beso mcm tu…

  12. 12 nashrex August 10, 2006 at 2:14 pm

    petrofsky nyer fp, sgt lawa ar..
    gambo2 dia cantik tul!!!
    jeles seh~

  13. 13 rasso August 10, 2006 at 2:49 pm

    Nashrex; Petrofsky shot gune RAW..
    aku shot gune JPEG…
    so kalo shot gune RAW then wat editing memang ler
    gambo akan jd lebih superb…😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




July 2006
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: