Rasso kene RISIK

Jumaat lepas, aku pergi ke Kuala Terengganu atas jemputan Didiz sebagai unofficial photographer kahwin dia. Pertama kali sampai ke sana memang merupakan satu pengalaman yang sangat indah. Ceh… maklumlah pertama kali pergi ke pantai timur. Kalaulah bukan kerana menjadi jurugambar sambilan nescaya tak adalah peluang aku untuk menjelajah benua semenanjung ni. Bak kata seorang teman ku “time bujang-bujang ni lah round-round satu Mesia”. “Betul tu”. Aku.

Tapi, yang best masa berada di sana ialah. Bile proses risikan berlangsung. Tetiba je masa aku shot kat umah pengantin seorang makcik dari keluarga pengantin bertanyakan aku. Berape umur? (dalam slang ganu). 22 tahun. Aku. Kawan didiz ke? Makcik. Ye. Aku. Ni dah kahwin belum. Makcik. Belum. Aku sambil tersenyum. Owh~ tak pe makcik leh tolong carikan. Kawin je ngan orang ganu. Tak perlu risau. Makcik betul ni nak tolong carikan. Makcik. Tak bisa berkata-kata aku dibuat makcik tu dan aku hanya bisa tersenyum sendiri sambil mencari angle yang cun untuk dirakam saat soalan risikan itu berlangsung.

Andai ada jodoh ngan orang ganu aku terima je lah akad nikahnya… hahahahaha… tapi tunggu aku dah tamat ngaji… dah kerja dan ada duit sendiri.. tak lupe juga dah ada D200 dan lens wide sigma 10-20mm macam Putera_Pawaka VR lens 18-200mm nak juga.

Teringat juga pertanyaan Didiz; Ko Lan umur berapa? 22 tahun. Aku. Aku kawin umur 24 tahun. So ko mesti kawin 24 gak. Masih ada masa lagi. Macam aku r kawin awal. Didiz. Aku ngaji ada 4 sem lagi. Nanti dah kerja baru aku pikir. Ekekekee. Aku gelak sambil tersengih.


P.s.
Thax to Didiz atas layanan semasa berada di sana. Tak lupe juga pada Mem Didiz dan seisi keluarga

15 Responses to “Rasso kene RISIK”


  1. 2 nashrex August 16, 2006 at 12:15 am

    unofficial photographer rupanyer..
    dahtu.. official photographer sape lak?

  2. 3 rasso August 16, 2006 at 12:34 am

    dk: gambo di pagi hari

    nashrex: aku saje je letak.. nampak humble sikit… ekekekeke… official masa sanding.. time nikah bukan aku yang shot.. sbb nikah hari jumaat n aku kat sekolah…

  3. 5 fara August 16, 2006 at 4:04 pm

    eerrrmmmm…baguslah…dr skrg lan kena cari calon isteri..
    lagi2 yg pandai memasak…idaman lan kan permpuan yg suka memasak..
    so try ur best..nak cari idaman yg acam gitu…ekekekke..
    lagi2 org ganu….senyum sokmo…makan lalu..sokmo…pastu..
    jgn lupa satu jer pesanan fara…jgn cari ‘group B’ cukup…
    tak sesuai…hehehheh…semoga berjaya…

  4. 6 nashrex August 16, 2006 at 9:43 pm

    nanti ko kawin..
    bg pinjam camera ko.. bia aku yg snap.. haha

  5. 7 Cikgu August 17, 2006 at 7:22 pm

    Remembering that moment with you – mengingatkan sy dgn sekeping gambar yg pernah diterima 19 tahun yg lalu. …its very meaningful and refreshing! Nice pic! keep on snapping!

  6. 8 rasso August 20, 2006 at 11:32 pm

    putera_pawaka; Ehehe..

    fara; memang kene terus mencari ni.. kategori ‘B’ tu hanya untuk penghibur diri yang lara…😀

    nashrex; boleh je… kos pengangkutan dan tempat tinggal ko tanggung sendiri k.. ekekeke

    Cikgu; ehehehe.. thax Cikgu… snapping n made money…

  7. 9 fara August 21, 2006 at 11:52 am

    huhuhu…ish berdosa kalo sekadar nak menghiburkn diri dgn ‘group B’ tu..

  8. 10 esis August 22, 2006 at 7:23 pm

    wow berapa lam tunggu nak bergambo..

  9. 11 Aisyah August 24, 2006 at 7:22 am

    first time gi smemnanjung? cian… kita senasib… I x pernah pun menjejakkan kaki ke East Malaysia.

    ahakz… tak lama dah tu… nak kahwin dah… sukalah tu!

    hahaha

    gambar yg kedua tu, gambarorg tgh wat pe?

  10. 12 rasso August 24, 2006 at 10:45 am

    fara; Ooppss….

    esis; Tak lah lama sangat… ekekeke

    Aisyah; Nope.. dah dua tahun kat semenanjung…huh meh travel g East Mesia… uhuhuhu lama lagi nak kawin… ngaji tak habis… kerja tak dok… 2nd pic tu gambo PELAPES sedang training… tengah bagi sokongan moral kat member2 planton dia… uhuhu

  11. 13 -h0ney gG- August 29, 2006 at 9:27 am

    ehehe..kan dah kena risik..2 tahun gk, mek tgu kad jemputan dari ktk keh:)

  12. 14 anasxz September 27, 2006 at 7:00 pm

    huhu!… biasa la tu, orang tua-tua beramah mesra ngan orang muda-muda..

  13. 15 rasso October 1, 2006 at 3:35 pm

    hOney gG; uhuhuhu… habis belajar kmk nak kumpul duit dulu.. baru nak cari gerek… kenek tok biar kmk single dolok… hahaha

    ansxz; memang biasa.. beramah mesra utk carikan jodoh utk anak-anak buah mereka.. “I liked it”😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




August 2006
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: