TIDAK MERDEKA KAH DIA??

Boat

DI KAMAR guru aku terima sepucuk surat mengatakan bahawa semua pelajar tingkatan 1 akan dicutikan memandangkan mereka seringkali bising di dalam kelas semasa peperiksaan sedang berjalan. Lagipun, minggu ini adalah minggu peperiksaan menengah rendah (PMR) bagi pelajar tingkatan tiga. Perasaan bercampur antara suka dan tak suka. Suka sebab minggu ini tidak akan mengajar dan tidak perlu menyediakan rancangan mengajar; tidak suka sebab aku masih ada sekali lagi untuk diselia oleh pensyarah pembimbing yang sepatutnya minggu ini. Nampaknya terpaksa lah aku diselia minggu depan pada minggu terakhir aku berada di sekolah.

Di kamar itu juga aku sibuk mendengar borak-borak rakan-rakan guru sementara menanti loceng berbunyi untuk aku masuk ke kelas relief. Alahai, hari ini aku kena balik lewat lagi walaupun aku tahu jika balik awal pun bukan ada benda yang akan aku buat di rumah ittew.

Aku tidak merdeka lagi…

5 Responses to “TIDAK MERDEKA KAH DIA??”


  1. 1 pablos October 3, 2006 at 6:31 pm

    harharhar ekau cekgu? cekguru ajar ape ye.

  2. 2 nashrex October 3, 2006 at 8:07 pm

    tu gambar kat sebana ke?

  3. 3 rasso October 3, 2006 at 9:41 pm

    pablos; Uhuhuhu bakal cekgu… ajar PI

    nashrex; tul tu nashrex… saja publish… ehehehe

  4. 4 Azhar Ahmad October 4, 2006 at 6:33 am

    Huhuhuhu,ok lah lannnn. Balik awal bley ngaji….

  5. 5 rasso October 4, 2006 at 6:03 pm

    Azhar Ahmad uhuhuhu tul tu…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




October 2006
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: