Friendster vs MySpace

Baru je balik dari Tungku Impian; ketemu rakan sefakulti cik Lanot. Sejak praktikal baru hari ini boleh berjumpa akan dirinya sambil sembang lama walaupun beberapa minggu sebelum ini ada jumpe beliau. Itupun sebentar saja semata untuk memulangkan barang yang telah dipinjamkan pada seseorang. Duduk sebentar; sambil aku yang baru hendak melantak makan malam memandangkan masa berbuka puasa tadi aku hanya makan sebiji kurma dengan milo 3 in 1 di campur dengan nescafe 3 in 1 juga. Malam ini aku makan nasi putih, sup campur dan jus lobak susu dan dia hanya minum segelas Milo ais.

Sambil borak-borak; aku bercerita perihal anak murid yang aku ajar dan begitu juga dia. Aku dengar dengan taat sambil menyampuk. Eheheheh… Cerita aku; muridku lebih kenal MySpace dari Friendster. Lanot; mengangguk tanda setuju. Tambahku lagi; semalam aku terima 2 jemputan friend request dalam peti surat GMail ku daripada anak-anak murid di sekolah tempat aku menjalani praktikal. Oleh sebab itu, aku pun cuba mengaktifkan diriku dalam MySpace walaupun aku lebih suka pada Friendster. Kata Lanot; semua anak muridnya juga mempunyai MySpace. Hingga dia pun sibuk mengaktifkan dirinya dalam MySpace. Tampaknya; selepas ini selain sibuk layan blog, forum, fotopages, friendster.. aku kene tambah tempat pelayaran di MySpace pulak. Alahai…

MySpace URL : http://www.myspace.com/lanrasso
Friendster URL : http://www.friendster.com/rasso

12 Responses to “Friendster vs MySpace”


  1. 1 dk October 8, 2006 at 2:56 am

    elo2…
    jgn bgtau link baru aku aa…
    cmne ko tau???

  2. 2 gie October 8, 2006 at 3:00 am

    beudak skang nie,mmg power2…hehehe…

  3. 3 mohdismail October 8, 2006 at 4:05 am

    ade ‘bende’ kat myspace tu yg buat dia familiar pada budak2 sekolah..try la tny…

  4. 4 CypherHackz October 8, 2006 at 5:07 am

    same la ngan adik aku. die tak tahu pun pasal friendster. die tahu gune myspace jek. aritu pun die mintak aku editkan die nye myspace style. hu3.

  5. 5 rasso October 8, 2006 at 5:34 am

    dk; elo.. roger… aku tau pun sebb technorati.. ehehehe

    gie; memang power… depan mereka aku mempromote Friendster..

    mohdismail aku dah tanya.. jawapan mereka tidak melogikan aku..
    menambah hairankan aku adalah… mungkin friendster bukan jaman mereka.. itu jaman aku dan kau.. ahhahaha

    CypherHackz; huhuhu… kalo mcm tu leh lah ko tulun aku edit myspace style aku juga.. wakakakaka…

  6. 6 ayaq masak October 8, 2006 at 2:02 pm

    Prefer prenster berjuta kali ganda dari myspace. Hohoho.

  7. 7 dk October 8, 2006 at 2:21 pm

    haa? technorati tu apa?
    ajar sikit….

  8. 8 rasso October 9, 2006 at 1:58 am

    ayaq masak; uhuhu sama lah kiter…

    dk; cube hang cari pasal technorati.. dia tu kire mcm directry yg leh detect link yg register under dia r.. if ko submit link blog ko anti mana2 web yg publish link tu akan bagi tau web mana ada memaparkan link web tu.. kalo gune wordpress menda alah tu dah wujud…😀

  9. 9 dk October 9, 2006 at 3:53 am

    oooooooooo kantoi la aku cmtu kalo budak2 ni pakai wordpress
    ish sebenarnye aku bukak website ko pakai link lain
    bukan web utama tu..
    hahaha.. aku tau gak sikit2 pasal tu sbb tu utk link
    aku buat website lain…

  10. 10 kerol October 12, 2006 at 3:32 pm

    aku due2 takder…heh

  11. 11 rasso October 12, 2006 at 4:09 pm

    dk; memang kantoi.. ekekek
    ape dah jadi ngan ko nyer domain tu??
    alah…

    kerol; aku tau ko tak de dua menda 2..
    orng dah tak single memang tak akan ada akaun gitu..
    takut aweks mareh ek.. ekekeke

  12. 12 Hayley December 17, 2012 at 10:52 pm

    These are actually enormous ideas in concerning blogging.
    You have touched some good things here. Any way keep up wrinting.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




October 2006
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: