Berbuka Puasa FMDC @ Southern Region


Semalam aku berbuka puasa bersama dengan komuniti kecil Fotopages Malaysia di bahagian Selatan di Puteri Pacific Hotel Johor. Buat julung-julung kalinya aktiviti ini diadakan dan ini adalah penyertaan yang paling ramai setakat ini yang pernah kami adakan. Kali ini, yang hadir bukan saja ahli FMJC malahan anggota keluarga juga turut serta memeriahkan majlis berbuka puasa. Selain itu, pihak hotel juga telah menjemput kumpulan nasyid untuk memeriahkan majlis tersebut dan kami juga berpeluang bergambar bersama anggota nasyid Saujana. Tapi, yang pasti makan buffet berbuka kat hotel tu memang murah RM15++ je. Harap di masa mendatang aktiviti sebegini dapat diteruskan lagi.

Majlis : Berbuka puasa bersama warga FMDC @ Southern region
Tarikh : 8 hb Oktober 2006
Ketua projek: Intan Maria
Kedatangan : 32 orang termasuk kanak-kanak

Kehadiran KERAJAAN KETAM:

1. putera_pawaka – Datok Ahli Nujum Negara
2. wife Datok ahli nujum + Eisya ( 3 tahun++ )
3. Lanraga – Imam/Pendita Diraja
4. intanmaria – Ketua Dayang Terutama Diraja ( KDTD )
5. Teman Intanmaria – Hulubalang
6. Mohd Herizat Wagimin – Tok ketuo Kg. Ketam Bangkang
7. AyAres151 – Tok Ketua Kg. Ketam Batu
8. Amy – Dayang Baiduri Diraja
9. Bf Amy – Hulubalang
10. Didiz – Raja Sehari
11. Sa Dedeh, – Permaisuri Sehari
12. bro rahmat – Penasihat Diraja
13. bro rahmat (son)
14. Bro rahmat (daughter)
15. Yon KN – Datok Bendahara diRaja
16. Wife Datok Bendahara + 2 anak ( below 3 thn )
17. Azreen UTM – Dayang Kejora Diraja
18. Puteri Yanicd – Puteri Bongsu Raja
19. Pakcik – Laksamana Negara
20. Neely – adik Laksamana
21. Amrul – Datok Temenggung
22. Adik Ipar (3) Ahli Nujum
23. bro mazrul – Tok ketuo Kg. ketam bungo
24. Wife Tok Ketuo Kg. Ketam Bungo
25. Rozek – Mak Inang Sayang
26. Mariam – Dayang Teratai di Raja
27. Shaiful – Tukang Urut di Raja
28. Tasha – daughter of Datok Ahli Nujum..
29. Adik ipar (1) of Datok Ahli Nujum
30. Adik ipar (2) of Datok Ahli Nujum
31. Fadhli – Tukang Kebun Istana
32. Shahril – Tukang Masak Istana

Untuk saksikan gambar-gambar lain semasa majlis tersebut: silalah lawati link di bawah:-
http://www.fotopages.com.my/forum/viewtopic.php?t=2408

26 Responses to “Berbuka Puasa FMDC @ Southern Region”


  1. 1 CypherHackz October 9, 2006 at 5:00 am

    amboi2. sedap nye die makan… kau ada tapau bawak balik tak? he3.

  2. 2 pablos October 9, 2006 at 5:17 am

    mendealah ni kat mane. jb ke. awek ade dtg tak? takkan warge atasan dah udah berkahwin aje?

  3. 3 rasso October 9, 2006 at 5:28 am

    wei mane leh tapau2. tu kan buffet.. ko makan je apa ko nak makan.. sikit ke.. banyak ke.. rege mcm tu gak.. hahaha

    pablos; Kat JB lah… wei aku mane ada awek.. gi ngan kawan2 je.. ahahaha.. yg dah kawin ada.. yg nak kawin pun ada.. yg telanjak pun ada… yg single mcm aku pun ada.. mane nak..???

  4. 4 ac970818 October 9, 2006 at 9:35 am

    wahh, social gathering, manyak syok lah. Orang manyak ramai datang, buffet pun manyak murah lah. Yang pink sederet tuh pakat ker hehehe…

  5. 5 Qaseh October 9, 2006 at 11:05 am

    Waah, murahnya. RM 15 je?? biar betul? cam tak caya je!

  6. 6 dk October 9, 2006 at 12:18 pm

    haa aku kan
    dr td nak komen..
    tp dia x bg aku komen byk kali..
    ish…
    sapa awek kanan sekali tu.. cute2..
    kim slm utk aku ye.. lalalala

  7. 7 nashrex October 9, 2006 at 1:13 pm

    aku nak gi..
    tp da penuh…
    ari sabtu malam tu aku ada jenjalan kat putri tu…
    nak tempah awal.. tp nak duit dulu..
    eii!

  8. 8 zac October 9, 2006 at 2:07 pm

    wah meriahnya.. yer la RM 15 jak.. bior betol… hehehe

  9. 9 rasso October 9, 2006 at 10:32 pm

    Qaseh; Uhuhuhu.. kan promotion yg termurah di kala ini.. selalu dengar radio era sudah pasti anda bisa mengetahui nya…😀

    dk; tu lah cik azreen –> http://azreenbest.blogspot.com
    cute ek?? anti aku bgtau kat dia.. hang kim salam kat dia.. wahahaha

    nashrex; ehehehe.. ko kene gi nash.. bulan ni je lagi..
    bulan mendatang mane leh makan buffet semurah ittew..
    lain lah raya ni dapat makang free..
    alah standard lah.. kene bayar deposit.. sbb murah ler..

    zac; Betul lah RM15 ( tu pun charge gomen tax 5%) kire2 RM16.** r… ehehehe.. aku datang just bawa diri n duit secukup rasa je.. meh turun JB.. leh gak buke sama..😀

  10. 10 ac970818 October 9, 2006 at 11:41 pm

    aku rasa satu komen aku waiting for moderation lah rasso, siang td gamba tuk validate tu tak kuar?

    RM15.00 tuh mmg normal buffet rate ke spesel tuk korunk jer? Aku rasa cam nak pegi pulak, 22 ada lagi kan😀

  11. 11 rasso October 10, 2006 at 12:35 am

    ac970818; ermm… kene ubah kat dashboard lah tu… ada gune plugin lain ke??

    Tu rega promotion bulan pose ni utk org dewasa r rm15 kalo budak2 bawah 4 tahun free je… tak sure plak sampai bile.. 22hb tu tak pasti plak ada ke tak lagi.. raya bile ek?? ahahaha….

  12. 12 nashrex October 10, 2006 at 5:22 am

    kena gi tempah cpat ac970818.
    mmg 15ringgit, sbb jcorp nak promote dianyer persada johor tu..

  13. 13 penyubiru October 11, 2006 at 11:05 am

    salam blog n slamat berpuasa.dah lama follow blog nie tp x berkesempatan nak comment.syok tgk gambar kat sini.cantik,clear n gambar tu cam menceritakan 1001 macam cerita.

    hhhmmm…murahnye buffet kat situ.makanan best tak??

  14. 14 dk October 11, 2006 at 11:29 am

    laaa dia ke..
    asal lain sgt muka dia…hahahahaa
    patut aku dpt leh budget2 je..
    cm kenal tp di mana ya..
    kirim2 slm sama dia..
    jgn x kirim..
    ko satu kelas dgn dia ke.??

  15. 15 rasso October 11, 2006 at 2:35 pm

    penyubiru; huhuhu.. thax atas lawatan..
    makanan murah dan best… berbaloi kalau gi sana..

    dk; ape yang lain?? semakin lawa ker???
    hahahha
    aku dah sampai salam blog ko kat dia.. hahaha
    aku tak satu kelas ngan dia pun.. dia baru 1st year kat UTM
    aku ngan dia lain coz.. ehehe
    aku ajak dia join komuniti FMDC ni..
    walaupun dia bukan kaki kamera tp kaki blog je.. ekekeke

  16. 16 nashrex October 11, 2006 at 5:23 pm

    a’ah laaa.. bleh tahan kiut..
    dia coz apa eh..
    hhuhuhu

  17. 17 azreen October 11, 2006 at 9:05 pm

    terasa diri ni di*ngumpat*…
    haihahahhaha…

    dk: waalaikomsalam warahmatullah hiwabarakatuh!

  18. 18 azreen October 11, 2006 at 9:25 pm

    tapi mmg best tau makang-makang kat pan pac tu..
    brape round kite gi ulang alik bersantap,lan? hahaha..

    utk raya ni?? ermm…pulang lah wahai imam diraja ke tanah selatan~ celebrate toGethEr~

  19. 19 rasso October 12, 2006 at 12:10 am

    nashrex; ala nash ko pun kenan.. dia coz bio info…
    cewah… aku mcm promoting dia plak… ehehehe

    azreen; alamak… bukan di umpat lah cik azreen…
    org nak kenalan tu.. ekekekeke

    owh.. tul tu cik azreen…
    agaknya dari sesi makan buah2, makan kuih2, ambik air2…
    acapkali juga.. more than 10 kali.. hahaha…

    raya ni tak leh celebrate together.. rasa haji maybe leh…
    raya pose nak celebte kat rumah halaman…
    azreen kene jd wakil imam diraja.. ahahahha
    ada boleh??

  20. 20 rahmat October 12, 2006 at 7:26 am

    majlis tu memang meriah…enjoy!bro blk mlm tu sampai jam 11 mlm..
    p/s:takkan satu jer foto bro…uplud la lagiii…thetheheee!

  21. 21 dk October 12, 2006 at 11:42 am

    hahahahah…
    ada org rasa diumpat ke..
    ala lex la…
    aku tertanye2 je…

  22. 22 kerol October 12, 2006 at 3:27 pm

    haha..meriah…memang meriah..
    happening giler…
    best…

  23. 23 rasso October 12, 2006 at 4:13 pm

    rahmat; ehehehe.. satu jer bro letak kat blog.. yg lain publish dalam fotopages nyer forum and yang lain dah upload kat http://fmjohor.fotopages.com ENJOICE

    dk; ahahaha.. azreen terasa lah dk..
    maklumlah.. dia asyik terbersin je… wkakakaa

    kerol; ehehehe.. anti ko dah ada dslr ke..
    pns ker.. leh join.. uhuhuhu

  24. 24 dk October 13, 2006 at 1:11 am

    uwaaa.. uwaaa
    sianyee dibersin..
    tp tp kenapa ko leh tau…
    ehem2… ku dapati ko duduk sebelah dia..
    ehem2… mcm2 tau rupa2nye… lalala

  25. 25 rasso October 13, 2006 at 1:24 am

    dk; errr… kami tak de pe2 ek..
    aku tau pun sebb ilmu mantiq ku yg memberitahu…
    hahaha
    duduk sebelah?? uhuk….
    alahai..

  26. 26 azreen October 13, 2006 at 8:20 am

    rasso: mana ade bersin..tp terbatuk kahak ijau lagik..ekekeke..
    jadi “wakil”..uwaaa… mesti kena badi “buli-buli zemon” diowang!

    dk: hey! dok sebelah pon takleh kah? uhohoho…kalo gitu, lan..pasni kita dok 2 belah, ok?! dk ni paparazzi magazine mana?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




October 2006
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: