Kawal Bini Sebelum Aku Tembak

Yahoooo… gembiranya aku… bini aku dapat aksesori baru untuk dirinya. Siapa sangka aku tak boleh kawal bini aku itu. Akhirnya aku sudah punya alat untuk mengawalnya bila aku suka. Tak sangka alat itu banyak faedahnya. Tapi malang, masih ada cacat cela lagi di sana-sini. Aku perlu sesuatu untuk memberi bini aku itu kestabilan. Tapi apakan dayaku. Aku tidak mampu memberikannya. Silapku juga tempohari bila mana aku tiba lewat untuk check-in bagasiku ke dalam kargo. Ianya terpaksa ku tinggalkan di sana. Biarlah nanti sekembali ku; aku bisa mendapatkannya lagi.

Sebenarnya sudah hampir dua minggu benda tu ada di sisinya; tapi aku masih belum pun cuba menggunakannya dengan sebaik mungkin. Itu pun sekali saja aku mencubanya bila bungkusannya ku buka. Mungkin moodku sudah tiada kala ini. Tapi biarlah nanti bila sekembali ku ke sana aku cuba acapkali. Mesti seronok kan. Bermain picit-picit sambil buat gaya tersendiri. Alahai indahnya hidup ini.

Hakikatnya; Aku baru saja beli wireless remote untuk D50 ku itu. Lepas ini tak payah lah nak gune timer untuk menembak. Picit saja punat pada butang remote itu. Kan seronok tak yah berlari untuk posing. Aku bertambah sayang padanya. Aduhai~

16 Responses to “Kawal Bini Sebelum Aku Tembak”


  1. 1 dk November 21, 2006 at 2:27 am

    bagus2…
    kawal bini baik2..
    jika kawalan baik..
    akan bertahan lebih lama…
    lalalalalala

  2. 2 CypherHackz November 21, 2006 at 2:49 am

    tak nak suh bini kau tu tangkap aku pulak ke? hik3.

  3. 3 azreen November 21, 2006 at 8:38 am

    bini dia baek..ngan semua org dia leh “ngam”..
    huhuhuhu =)
    cuma kena tgk tenaga yg ada jek.

  4. 4 mazudi November 22, 2006 at 10:45 am

    bagus jugak ni kalau ada remote yg betul betul boleh control bini ni, espeseli kalau time shopping.

    Tapi tu laa….

  5. 5 rasso November 22, 2006 at 12:20 pm

    dk; pe maksud ko kawalan baik, bertahan lama??

    CyperHackz; bini aku minta bayar… berapa ko nak kasi??

    azreen; tenaga yang ada?? pe maksud cik azreen??😀

    mazudi; setuju tu… kalo ada remote untuk laki pun cun juga kan bro… :p

  6. 6 dk November 22, 2006 at 1:33 pm

    ko semua maksud org x phm….
    ye aaa kalo kawalan ko baik..
    akan bertahan lebih lama la…
    huhuuuu…
    dengan ada tenaga yg mencukupi…
    teknik kawalan yang betul..
    pastinya bertahan lebih lama…

  7. 7 azreen November 22, 2006 at 2:46 pm

    hahaha…terima kasih linear kerana tolong jawab.
    btw, remote control bini time shopping?? hoh! tak mungkin ada..

  8. 8 rasso November 22, 2006 at 8:06 pm

    dk; uhuhuhu… aku buat2 tak faham n minta pejelasan yang lebih rinci takut aku timbul prasangka baek… uhuhu… tp kan macam ada maksud yang tersirat je… uhuhuhu…

    azreen; aku rasa tenaga itu hanya perlu dicharge ble dah habis… tak perlu nye teknik kawalan yang betul… ekekeke.. tak yah risau…😀
    azreen better u make one remote tu… nnt aku senang… :p

  9. 9 dk November 22, 2006 at 11:16 pm

    hahahhaahahhahahaha………..
    tanpa tenaga yang mencukupi..
    n kawalan teknik yang betul…
    ko akan gagal untuk pendapat kan
    hasil yang semaxima mungkin..

    ni remote apa ni nak kena buat??

  10. 10 azreen November 23, 2006 at 10:42 am

    dk: remote shopping…
    eiikk… bateri skit kan penyebab gamba kurang ngancam!

    saya, azreen, sangat membantah cadangan pembuatan remote itu!
    hohoho..
    kalo nk buat, buat laa..cuma jgn me-remote-ti diriku!
    ahaks..

  11. 11 dk November 23, 2006 at 2:35 pm

    ooo remote shopping…
    hahhahaha remote tu x susah rasanye…
    ada pada lelaki remote tu…
    pandai guna mesti leh kawal bini masing2..
    lalalalalala…

  12. 12 rasso November 23, 2006 at 6:07 pm

    hahhaha…. trima kasihan cik azreen atas jawaban ittew…lalala

    bateri sikit masih boleh membikin gambo yg mengancam tapi kalo bateri habis habuk pun tarak! ekekeke

    Usul bantahan ittew tidak terima sama sekali… tujuannya hanya untuk kebaikan umat manusia seantero benua…. bagi mengelakkan inflasi dan pembaziran yang melampau2 dewasa ini…

    DEMI UMAT SEJAGAT!!!

  13. 13 nashrex November 23, 2006 at 7:53 pm

    brape hinggit bini ko tu?

  14. 14 rasso November 24, 2006 at 8:40 pm

    nashrex; ngape.. ko nak beli ke??
    RM3K jer… ada berani??
    tp remote itu aku jual ko RM70 saja…
    Ko nak katakanlah.. tp remote tu xkan berfungsi tanpa bini aku ni…

  15. 15 Azhar Ahmad December 15, 2006 at 1:30 pm

    Tehehehehhe, rasso dalam keadaan merana…

  16. 16 rasso December 16, 2006 at 9:37 pm

    Azhar Ahmad; merana.. tapi gumbira!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




November 2006
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: