Lelaki Budiman Sejeniskah aku?

Lagu Pencinta Wanita berdering dari telefon genggam saya. Paparan pada telefon V3i saya menunjukkan unknown call. Lantas, mengangkatnya.

Hello, nak cakap dengan siapa? Saya jawab.

Abang, ni saya la. Wat ape tu? Sibuk ker? Dia.

Owhh… sori-sori. Tak set lah nombor ni tadi. Tak lah sibuk sangat. Kat rumah member ada majlis tahlil. Asal call? Tukar nombor lagi ker dia ni. Bisik saya dalam hati.

Hemmmm…. ker ngan orang rumah? Dia.

Rumah kawan kat Kulai. Asal tak percaya ker? Saya.

Ala tak percaya, ni mesti ngan orang rumah ni. Dia.

Hahahaha… orang rumah, percaya ek SMS hari tu. Orang rumah abang lelaki la. Saya.

Aik! Sejak bila abang jadi GAY ni? Dia. Dengan suaranya yang kuat pada telefon genggam itu. Semacam terkejut. Serius.

Mana ada abang Gay. Abang normal guy lah. Abang dok ngan lelaki lah. Orang rumah tu abang maksudkan housematelah. Saya. Memberi penerangan dengan panjang lebar.

Hahahaha… terkena. Dia.

Cis. Dalam hati. Saya kenakan orang, diri sendiri pula yang kena. Alahai.

Kuliah sudah bermula. Tugasan ada yang sudah diberikan. Tinggal hanya untuk memilih tajuk dan mencari anggota kumpulan saja lagi. Tidak lama lagi, kitab-kitab, taip-menaip, membaca itu dan ini merupakan tugas yang perlu dilaksanakan dengan sesempurna mungkin.

Tags:

6 Responses to “Lelaki Budiman Sejeniskah aku?”


  1. 1 dk January 4, 2007 at 1:30 am

    uwaa uwaa..
    abg gay… :p..

  2. 2 novatech January 4, 2007 at 1:32 am

    tu la..len kali hati hati wat statement, zaman skrang dah len heheh! org mudah salah paham. kang dah terkena sdiri😛

  3. 3 rasso January 4, 2007 at 7:14 am

    dk; aku lelaki budiman “gentleman” mana mungkin aku seorang GAY! huhuhu
    novatech; tu lah… kalo orang hantar SMS aku akan selalu rujuk kamus… hahaha.. “guess contextual”
    Malangnya, mereka tidak seperti aku! hahahaa

  4. 4 azreen January 4, 2007 at 2:55 pm

    eh…abg ijato tu sebilik ke ngan lan..!?

  5. 5 rasso January 4, 2007 at 3:38 pm

    [quote comment=”7450″]eh…abg ijato tu sebilik ke ngan lan..!?[/quote]
    wei.. bilik asing-asing taw!
    Bahaya… nnt hilang dara! wakakakaka


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




January 2007
M T W T F S S
« Dec   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: