Hujan Malam Mengundang Nostalgia


Malam tadi hujan turun dengan lebatnya, pada aras penglihatan yang tidak jelas ketika kami di dalam kereta untuk menuju ke destinasi.”Kamu pandulah Anna” ketika keluar dari rumah. Saya sengaja menyuruh Anna memandu, pada jarak sepuluh meter penglihatan saya sememangnya tidak jelas apatah lagi tika hujan turun ni.

Malam itu juga, mungkin sebab cuaca yang sejuk akibat hujan seharian saya dan Anna pergi keluar mencari makan malam. Kami lalu di depan Tungku Impian, kedainya penuh sebab pelanggan-pelanggan mereka yang berteduh di dalam. Kami pergi ke Wakaf Singgora, sana tutup pula. Terus kami ke Jusco, “Kita makan kat McD or KFC saja lah” kata saya kepada Anna. Anna menganggukkan saja sambil meneruskan pemanduan ke Jusco.

Kami jumpa tempat letak kereta kosong. Terus ke McD, tapi ramai pula. “Kita makan kat KFC lah” kata saya kepadanya. Kami bergerak lagi. Malang betul. KFC dah nak tutup pula. Burger saja lagi yang tinggal.

Jom ke Pizza Hut! Teriak Anna.

Jom. Saya.

Alamak! Mahal la pula. Bisik Anna kepada saya ketika melihat menu di depan kedai Pizza Hut tu. Kami terus meninggalkan tempat tersebut sambil perut bernyanyi. Lagu Dong Dang Sayang.

Hujan malam; aku terkenang tika aku bersama si dia menanti hujan berhenti. Sebelum fajar siddiq baru kami pulang ke rumah masing-masing pada waktu itu. Sekarang dia sudah tidak seperti dulu. Itu kisah lama.

Tags:

14 Responses to “Hujan Malam Mengundang Nostalgia”


  1. 1 wenkt January 4, 2007 at 11:39 pm

    lawa giler gamabr tu!! guna brp shuttle, aperture bagai?

    eh, layang layang tu sakit la. dulu tiap kali masuk, sure namapk entry yg sakit tu

  2. 2 rasso January 5, 2007 at 12:34 am

    wenkt;
    Exposure: 30 sec (30)
    Aperture: f/22
    Focal Length: 28 mm
    Exposure Bias: 0/6 EV

    layang-layang sakit?? entri yang sakit?? tak faham.

  3. 3 mimi January 6, 2007 at 8:02 am

    Jatuh cinta kat gambar ni….

  4. 4 dk January 7, 2007 at 8:05 pm

    ujan2 laa sedap…
    sedap… tido… :p

  5. 5 rasso January 7, 2007 at 11:35 pm

    mimi; Jom turun ke Kota Singa kite shot kat tempat itu…😀

    dk; hahaha
    ako setuju..
    lagipun masa tu hujan.. ako tak leh pulang ke rumah.. kene tunggu hujan berhenti..
    tiada payung apatah lagi baju hujan…
    tapi itu dulu…😛

  6. 6 ayusafura January 8, 2007 at 12:05 am

    ^__^ bes jugak baca tulisan awk ni…. terhibur ckit malm ni…

    teringat kenangan dulu kedangkala menyeronokkan, menghiburkan… asalkan jangan terlalu asyik dengan kenangan lama… (ps utk diri sy sndiri, huhu)

    cantik gmbar… patutlah dok tilek lelama, still tak tau tmpat ni kat mana, rupanya kat Kota Singa ^__^

  7. 7 rasso January 8, 2007 at 12:46 am

    ayusafura; sungguh… kenangan lalu juga bisa jadikan diri ini menitiskan airmata… janji tidak terlalu asyik… betul kata kamu…

    alahai.. cik ayu.. meh la join.. turun di Kota Selatan lantas kita ronda-ronda di Kota Singa… kamu tidak mahu?

  8. 8 dk January 8, 2007 at 11:37 am

    ko nick ym tulis updated..
    tp sama je.. ish..

  9. 9 rasso January 8, 2007 at 11:56 am

    [quote comment=”7617″]ko nick ym tulis updated..
    tp sama je.. ish..[/quote]

    Aku dah tukar status aku…
    ekekeke

  10. 10 shutterspeaks January 11, 2007 at 6:37 pm

    Sorry, but your comment has been flagged by the spam filter running on this blog:

    kesian aku :((

  11. 11 drusoft January 12, 2007 at 8:51 am

    Hujan masih belum berhenti.
    Risaukan bah naik lagi.

  12. 12 shutterspeaks January 12, 2007 at 1:09 pm

    my comment marked as spam😦

  13. 13 rasso January 12, 2007 at 2:28 pm

    shutterspeaks; bro saya dah recover balik ur IP.. saya sendiri tidak tahu mana silapnya.. kalo bro tak bagi msj dlm peti jerit tu mungkin saya tidak tahu.. jarang buka spam karma tu..😀

  14. 14 shutterspeaks January 16, 2007 at 9:30 am

    akhirnya, jeritan aku didengari jua heheh…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




January 2007
M T W T F S S
« Dec   Feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: