Filem Pendek Bidadari Buta

Semalam saya, kawan baru, Bidadari dan tuan-tuan guru berkumpul di S44 untuk bersiap sedia ke tapak sesi penggambaran filem pendek di Pekan Nenas, Pontian. Jam 9 pagi kami mula berangkat ke lokasi penggambaran. Ini merupakan pengalaman pertama saya mengikuti proses pembikinan filem dan tugas yang perlu saya pikul adalah sebagai jurugambar untuk gambar statik semasa filem ini dibikin.

Saya ingin mengucapkan kreditasi saya pada Tok Rimau kerana memberi peluang kepada saya untuk turut berpartisipasi dalam pembikinan filem pendek kali ini walaupun hanya sebagai jurugambar. Bagi saya ini suatu yang berharga.

Sila klik SINI untuk sebalik tabir pembikinan filem BIDADARI BUTA.
Tags: , , , , ,

12 Responses to “Filem Pendek Bidadari Buta”


  1. 1 CypherHackz February 2, 2007 at 8:25 pm

    takkan tak berlakon sekali kot… takkan tangkap gambar je… :p

  2. 2 dk February 3, 2007 at 2:37 am

    oooo pontian kat kmpg aku aa tu..
    air baloi.. hehe..
    jelutong…
    pekan nenes..
    :p

  3. 3 Lan February 3, 2007 at 1:28 pm

    er, motif di sebalik pembikinan filem ni? nak masuk competition kah?

  4. 4 Azhar Ahmad February 4, 2007 at 6:07 am

    Darahnya kurang hemoglobin… Darah tu bermasalahkah?

  5. 5 rasso February 4, 2007 at 9:49 am

    CyperHackz; Ako tak berlakon pun… tuchang ambik gambo jer… tak pandai nak berkata-kata depan kamera.. ha ha ha

    dk; kami orang buat penggambaran di parit Selangor, Parit Baru…
    yang pasti itu di Pekan Nenas… :p

    Lan; Motif untuk submisi ke satu pertandingan filem pendek.. nanti bile dah siap mau di jual filem pendek tu.. kamu mau belinya? ehehehe

    Azhar Ahmad; Darah itu tidak bermasalah… mungkin disebabkan jarak relatif memungkinkan kurangnya hemoglobin…

    yang pasti itu warna ‘water colour’ ehehehe

  6. 6 Lan February 4, 2007 at 3:15 pm

    semoga berjaya dalam pembikinan filem pendek ini….sekadar menyokong ekspresi seni budak universiti sendiri….

  7. 7 azreen February 5, 2007 at 12:43 am

    water kaler?? alaa..tak natural laa…
    ermm… wahh~ pompUan ni brani amat pegang pistol (mesti mainan)..

    apekah?! hmm..

  8. 8 rasso February 5, 2007 at 11:42 am

    Lan; Terima kasihan… ehehe
    mencari yang terseni…

    Azreen; tak per tak natural.. janji warnanya natural…
    yang tak ori leh jadi ori.. gitu kan lebih molek..

    wei.. itu bukan mainan…
    hahhaha
    pistol tanpa peluru!

  9. 9 mohdismail February 5, 2007 at 6:10 pm

    he he…
    bagus la buat filem untuk competition….
    dengar anugerah filem pendek itu hari meriah…
    esok2 leh tgk ko kat tv…
    menang anugerah mungkin…
    siapa tahu?🙂

  10. 10 anasxz February 7, 2007 at 5:58 am

    mungkin boleh cerita sinopsisnya…

  11. 11 rasso February 7, 2007 at 8:10 pm

    mohdismail; ehehhe.. amin!

    anasxz; uhuhu… anasxz ko kene beli satu cd nya nnt.. ekekeke

  12. 12 anasxz February 9, 2007 at 1:30 pm

    huhu… masuk kat youtube la..
    semua orang boleh tengok.. baru tau syok ka tidak.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




February 2007
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: