Ceritera Pinky

2 bulan yang lepas di kafe lepak tempat lazim, port lepak yang agung di kampus selatan. Epilog ceritera bermula di sana bila ada gadis sunti cuba mengungkai episod yang sulit untuk dibicarakan dikhalayak. Kalau saya bisa berbicara dengannya, itu suatu yang luarbiasa. Sungguh.

Pinky: Lama tak nampak ko. Pe citer?
Saya: Aku, ada lah. Bukan pergi mana-mana pun. Kau tu yang menghilang. Kalau aku tak sms mesti susah nak jumpa. Aku macam biasa lah, sekejap ok, sekejap tak ok, tension itu dan ini. Biasalah.
Pinky: Ni mesti dah ada awek? Hahahaha
Saya: Tak de lah. Siapa nak kat aku. huh~
Pinky: Ehehe… Baguslah kau tak de lagi awek. Nanti kalau kau dah ada aku tak leh la makan dengan kau lagi. Bosan lah aku tak leh keluar n lepak ngan kau. Nanti awek ko marah.
Saya:Nakal!

Sudah dua hari terbaring di rumah, kerana demam. Kepala sakit, batuk, pening, badan panas, sekejap sejuk. Terasa bersyukur bila nikmat sihat itu diambil. Mungkin selama ini saya tak bersyukur dikala sihat. Oh tuhan kembalikanlah nikmat sihatmu kepadaku.

Tags: , , , , ,

6 Responses to “Ceritera Pinky”


  1. 1 shutterspeaks April 9, 2007 at 3:33 pm

    sekurang2nya si pinki kau masih boleh dan tidak dilarang menghubungi kau. kau juga patut bersyukur yg itu juga.

  2. 2 dk April 9, 2007 at 4:00 pm

    kelihatan ko sgt tinggi…

  3. 3 rasso April 9, 2007 at 7:54 pm

    shutterspeaks; ya…. cukup bersyukur.. tapi itu kisah 2 bulan yang lalu…

    dk; hahahaha… sememangnya aku lebih tinggi dari para gadis sekuliah ku…

  4. 4 anasxz April 10, 2007 at 12:05 am

    hehe..
    aku sukakan begitu…
    tak serius sangat…

  5. 5 CypherHackz April 10, 2007 at 12:14 am

    wahai saudara… anda telah ditag oleh saya. anda boleh melihat tag itu disini: Domain dan Hosting

  6. 6 rasso April 10, 2007 at 7:23 am

    anasxz; ehehe… kadang-kadang kita perlu telus…

    CypherHackz; Bagi saya waktu… minda saya kurang sihat lagi 3 hari kebelakangan ini. Demam masih belum reda. Huh~


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: