Petunia Berambut Perang dan Bergaun Malam

Kalau aku mahu diberikan sekuntum atau sejambak bunga pun. Mungkin akan aku pinta bunga Petunia. Kali ini bukan mawar merah atau mawar kuning yang aku inginkan. Kerna gadis yang aku mula ingin kenali itu namanya Petunia.
Petunia matanya bulat. Bak mata kucing kata orang. Ada sinar warna pada matanya. Tidak pasti warna apa. Kalau dilihat dari dekat mungkin aku boleh sebutkan warna apa yang aku nampak. Pasti ada yang mula jatuh suka padanya dengan senyum manisnya itu.
Gemar berbaju gaun malam di siang hari. Malah, rambut lurusnya itu bila ditiup angin akan turut terbang. Ingin sekali aku rasa sentuhan daripada rambut Petunia tu. Bisik aku dalam hati. Cuba membuang fikir nakal aku dari datang cepat-cepat.
Aku tidak tahu mengapa tetiba gadis itu berani untuk cuba mendekati aku. Bukan ada yang istimewa sangat pada aku ini. Itu hari yang lepas.
Esok, lusa bagaimana pula?
Kawan gadis aku call semalam. Ajak makan; rupanya dia punya masalah. Aku dengar masalahnya dengan taat. Hanya senyum tawar dan nasihat semangat aku berikan padanya. Rasso sekarang bukan Rasso yang dulu lagi.

Technorati : , , , , , , ,

14 Responses to “Petunia Berambut Perang dan Bergaun Malam”


  1. 1 nashrex July 7, 2007 at 2:31 am

    Rasso sekarang romantis. ekekkee

  2. 2 Lan July 7, 2007 at 1:39 pm

    rasso, aku teruja mendengar kisahmu *muah muah…lariiiiiiiiiii

  3. 3 shutterspeaks July 7, 2007 at 3:52 pm

    baju gaun malam itu bukan baju tidur bukan? kalau baju tidur alahai,,, dangerouss…

    i tot, rasso dahulu yang romantis…

  4. 4 Azhar Ahmad July 7, 2007 at 6:23 pm

    Memang Rasso sekarang bukan yang dulu lagi…

    Dia sudah mengenali wanita tiruan,
    Semakin percaya dirinya perlukan seorang teman,
    Acapkali terlupa tentang kebajikan dirinya,
    Juga semakin menyukai wanita petola, eh petunia…..(Petola Bohsia.. hahhahah)

  5. 5 amna July 7, 2007 at 8:43 pm

    urmm.. saya tidak dapat beza rasso dahulu dan sekarang. dahulu langsung tidak kenal. skrg pula baru mula kenal-mengenal. tapi gadis juga ada cara tersendiri menilai lelaki. mungkin ada ciri2 rasso yang pada petunia memikat hati. tapi bergaun malam di siang hari itu isu yang agak sensasi. eheh

  6. 6 azrn July 8, 2007 at 1:18 am

    Rasso sekarang lebih umpph! hahaha…

  7. 7 WaWa July 8, 2007 at 4:26 am

    hah! aku tdk tahu nama-nama bunga. dan sbg seorg gadis, aku tdk tahu aku suka bunga apa. tapi aku rasa, aku suka bunga yg cantik dan berwarna kuning atau putih.

    dan.. err.. bergaun mlm di siang hari tu.. err.. apa maksudnya? :p

  8. 8 rasso July 8, 2007 at 7:35 pm

    nashrex; Mana kau tahu? hahahha

    Lan; Muah muah muah… *peluk peluk sikit…..

    shutterspeaks; Bukan bajut tidur ittew lah.. ini gaun malam versi bukan baju tidur tapi bisa dipakai di siang hari…

    Yang dulu terperangkap dan hilang kompas.. tak tau bila nak kembali…

    Azhar Ahmad; Uhuhuhu…
    “Acapkali terlupa akan kebajikan’ ??? < -- apa maksud ini? amna; kamu mau kenal saya? hihihi….
    tak salah bergaun malam di siang hari bukan…😛

    azreen; Ummpp! AuuwwwwW! Meawwww!
    (sambil buat gaya cakar-cakar kucing) hahahaha

    WaWa; Alahai…Oke tak pe…
    saya kasi kamu bunga mengikut klasifikasi warna bunga yang kamu suka..

    ini untuk kamu…

    maksudnya, sedap mata memandang bagi teruna sunti untuk melihatnya bukan? hahahha

  9. 9 catz July 8, 2007 at 10:03 pm

    rasso, mamat bunga tanpa duri. Kau di McD lagi ke?

  10. 10 kaSyah July 9, 2007 at 5:35 pm

    Bro…hang punya ayat skrang semanis madu, secantik bunga petunia… yg gadis mengadu masalah tu, 70percent sbnrnya nak ngurat ko..haha. layan je

  11. 11 cikgu July 9, 2007 at 5:59 pm

    Petola er Petunia… she must’nt make u forget your mission here in this planet earth…. Look at her eyes again, they make be fake, not only contact lenses but those eyes that cannot see more than the material things in this life…

  12. 12 mohdismail July 9, 2007 at 8:18 pm

    aku tak tahu ape kes ko sama ngan aku atau tidak… selalu perempuan kalau ada masalah dengan lelaki lain, akan datang kepada lelaki lain untuk mengadu masalah.. jika’pun ade masalah dengan org lain, bukan lelaki dalam cinta’nya yang di’cari.. orang yang di’luar lingkup yang di’harapkan…

  13. 13 rasso July 9, 2007 at 10:58 pm

    catz; uhuhu.. sekarang ako online kat umah jer… segan nak lepak kat McD tu. Student tmpat ako mengaji dah ramai pulang

    kaSyah; Aku tau… Hahahhaa….30% lagi ke mana perginya?

    cikgu; what a fake contact lens😛
    human being U noe… always want to look something different😀

    mohdismail; Betul… aku setuju.. rata-rata kawan gadis dan kawan teruna ako macam tu. Aku akan jadi tuckhang dengar yang kadang-kadang aku juga punya masalah macam mereka. Itulah fitrah manusia…

  14. 14 P O L I N I July 11, 2007 at 1:00 pm

    Rajin hang update blog ni.
    Saya bab-bab tulis menulis ni ada lembab sikit.
    Lan bila nak datang Melaka jalan-jalan.
    Lama juga tak jumpa kat hang ni.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




July 2007
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits