Dia Suka Warna Turquoise, Aku Pink

Sayang-sayang, sayang suka warna apa? Tanya Petunia. Aku baca mesej ringkasnya pada paparan skrin telefon genggam aku.

Aku balas. Awak suka warna apa? Soalannya ku jawab dengan soalan. Hahaha. Sambil ketawa terbahak-bahak dalam hati.

Turquoise. Balas Petunia. Lantas, aku balas kali ini. Aku suka warna pink.

Really? Petunia.Dia seakan terkejut mungkin.

Selepas itu. Aku tidak balas soalannya.

Malam ini aku akan bertolak ke Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) untuk tugasan fotografi di bawah Pusat Pengajian Islam & Pembangunan Sosial UTM. Kalau kalian ke USIM atau berada berdekatan dengan lokasi kejadian itu boleh ketemu di sana. Pagi ini pula,  juga kene terlibat dengan Minggu Sains, Teknologi dan ICT Negeri Johor (MISTI JOHOR 2007) dan aku akan berada di Persada Johor dari jam 10 pagi hingga 6 petang. Jom jumpa di sana.

Technorati : , , , , , , , , , ,

20 Responses to “Dia Suka Warna Turquoise, Aku Pink”


  1. 1 jet July 20, 2007 at 7:58 am

    ouh..sy rasa lelaki yang berkecimpung dengan warna pink sangat misterius dan sexy..hahahha..macam kelakar, tapi betul..ikhlas~

  2. 2 -fAiZiQ- July 20, 2007 at 3:05 pm

    wahh.. suke warna Pink? nk jadi Pinky ker…?? huhuhu…
    ape2 pun, masing2 ade warna kegemaran sendiri…

    Kalo nak g ICT week kt persada johor tu, jgn lupe ajak saya n bro azhar…ok…

    p/s: konpius…. sy xtau langsung ape itu ‘Petunia’…

  3. 3 dk July 20, 2007 at 3:29 pm

    warna Turquoise tu warna apa seh?gile la ada warna cmtu…
    hehehehe..
    ko mesti byk baju n kemeja pink kan..
    pinjam skit.. :p

  4. 4 skyati July 20, 2007 at 4:59 pm

    wohohoho.. aku sangat tidak hairan kalau incik Rasso suka warna merah jambu.. Payungku sudah didamba olehnya…

    Rasso, baru aku nak minta nombor telefon. Esok ke UTM, ingat nak jumpa sekejap. Takde ketentuan nampaknya. Haih la..

  5. 5 rasso July 20, 2007 at 7:34 pm

    Maaf kalian… kekangan masa nak menjawab komen kalian…
    nanti punya lapangan waktu saya balas😀

  6. 6 dk July 21, 2007 at 12:16 am

    alaaa lann apa ko bz kan….
    mentang2 awek petunia dh sayang..
    ooo xmau jwb aaa
    ko naik kuda terbang ke?? :p

  7. 7 shutterspeaks July 21, 2007 at 1:43 am

    korang perasan. dalam ramai2 awek tuh, sorang kidal. ko wat job dgn uni nih payment okeh ke tak? ke pree jer>?

  8. 8 azrn July 21, 2007 at 1:07 pm

    Lan? pink? urmm…. pink dlm hati. dia tak tunjuk secara luaran.
    mane ade byk brg pink. mcm xde je,kan? owhh MISTI. terlibat dlm apE? aritu ingat nak pegi. tapi….tapi….jauhhhhh~

  9. 9 amna July 21, 2007 at 10:10 pm

    saya rasa warna pink tu sangat sesuai dengan kamu. (saya tidak berlaku sinis langsung)

  10. 10 dk July 22, 2007 at 11:55 pm

    haa..cmne dh kirim slm awek petunia.. ihiks :p..
    jgn mkn sorang..lalalala

  11. 11 rasso July 23, 2007 at 1:15 am

    jet,
    wah… mistirius & sexy tu… wow! ehehe…

    faiziQ,
    huhu… ‘Petunia’ adalah dot dot dot ….

    dk,
    Oit… tak kan ko tak tau… turquoise tu ape… cube chek kat kaler font kat ms-word tu ker… mesti ade😛

    Ko nak pinjam…. ako tunggu para gadis hadiahkan baju kemeja pink😀
    hahaha

    ako tak naek kuda terbang pun… ako jawab nie😛

    skyati,
    hahhaa… kasi payung tu ASAP😛
    alahai… takde rejeki… turunlah lagi ke utm ek…
    phone ako sifar satu tujuh – tujuh double dua sembilan puluh empat sembilan puluh tiga….

    shutterspeaks,
    ako buat suka-suka jer… maklumlah dapat travel, dok otel free.. lagipun ni dah lama ajak… tambah koleksi event jer…

    azreen,
    pink dalam ati tu tak tahan…hahaha…luaran kureng… memang tak de lagi..😛
    oit.. boyfrend demo kan ramai.. ajak je g Pesada tu… ala… ehehe.. ako jadi teruna demostrator produk jer… macam awek promoter tu😛 :takde lah:

    amna,
    hahaha…. kamu memang memahami😀

    dk,
    hahaha…
    dah2.. ako dah sampaikan…hihihi.. tapi dia tak sudi ngan ko😛

  12. 12 mohdismail July 23, 2007 at 1:50 am

    heh.. mesti sekarang kau sudah pulang ke Johor semula.. hari Sabtu aku berkeliaran di Penang, kau patutnya meroger aku melalui SMS… he he

  13. 13 chot July 23, 2007 at 4:06 pm

    rasso, kirim salam kat awek 2 dr kanan tu ye…

  14. 14 Syafrizal July 23, 2007 at 5:02 pm

    Aduh, warna pink memang tidak ada dalam kamus hidup aku hehe. Sungguh kelakar kalau aku pakai warna pink. Tapi tak tau la kalau org lain.

  15. 15 kaSyah July 23, 2007 at 9:43 pm

    ko suka pink ke? aku kalo ada org laki suka pink cam tak lelaki la pulak..haha

    tapi xpe, kim salam semua awek di atas..haha

  16. 16 cikgu July 23, 2007 at 10:07 pm

    Pink? Are u serious? Mengingatkan saya pada uniform kedi di “Damai Indah” Jakarta. semua kedinya perempuan, cantik gitu, macam bunga dari jauh! Petola er Petunia has a better taste of colour…

  17. 17 kaSyah July 24, 2007 at 2:38 pm

    bro…area ko ada rumah sewa tak?

    umah ko kat jln 60 ke?hehe

  18. 18 dk July 24, 2007 at 2:43 pm

    hahahhaha.. x sudi kt aku tu mcm ko je tlg jwb kan..
    hahhahahahaha :p

    hahaha mmg aku x kenal warna tortu apa entah itu..
    mls lak nk check..

  19. 19 Azhar Ahmad July 26, 2007 at 8:07 am

    Aku pula, kelabu taik hanjeng… Nguahahhahah

  20. 20 rasso July 26, 2007 at 8:35 am

    mohdismail,
    Aku g USIM la… bukan USM..
    USIM = Universiti Sains Islam Malaysia… ehehe.. nanti aku turun USM aku mesti roger ko… ehehe

    chot,
    aku tak jumpe lagi awek tu… nanti jumpe ako sampaikan…

    Syafrizal,
    Pakai kameja pink oke gak… mungkin memula kita tak suke.. pastu mesti suker nye.. ehehe

    kaSyah,
    uhuhu… ko mesti anti golongan itu bukan? ahahaha..
    tidak salah berbaju pink.. bak kata Jet, lelaki berbaju pink itu seorang yang dilabel mistirius bagi gadis… ahaha

    a’a.. rumah ako kat jalan pulai 60 tu…. area ako tu ada.. tp tak sure la…

    cikgu,
    ehehe… bak kata azreen, jiwa saya yang pink… ekekeke
    nanti ajar saya main golf… ajar saya tebas rumput.. ekekeke

    dk,
    hahahaha…
    iskhh… cuti-cuti ni g lah tengok warna yang ada ni… erm.. background blog ako ni if cerah lagi leh gi katakan torqouise…

    Azhar Ahmad,
    Hahahah…. kaler yang lucah… ehehehehe
    auwwwW!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




July 2007
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: