Petunia Berbaju Kurung Pink


Sibuk… suntuk… itu beberapa frasa yang berlaku di sekitar hikayat Rasso lima hari kebelakangan ini. Sambil menikmati teh O panas seorang diri, tanpa awek. Itu pun bila ada masa untuk santai sebentar semata untuk merehatkan minda yang kalut dengan kerja itu dan ini.

Hari semalam, tatkala menikmati minum petang. Petunia datang lagi pada aku. Aku sedikit terkejut. Gadis yang duduk di meja sebelah aku melihat kami semacam saja. Mana tidaknya, Petunia yang aku mula kenal dulu seringkali dilihat memakai gaun malam di siang hari dan semalam dia sudah pandai memakai baju kurung berwarna pink. Alahai. Mengodanya.

Petunia sudah berubah wajah. Adakah kerana aku. Dalam hati, Petunia lagi ayu dengan berpakaian sebegitu. Petunia, you look nice wearing this pink baju kurung. Liked it. Aku. Thank you, balasnya. Sambil kelihatan lesung pipit di pipinya.

Masing-masing bertentangan mata selepas itu tanpa bicara. Huh.

Berikan aku dengan satu rindu. Maksud aku, rindu yang dulu.

Tags: , , , , , , , , , , ,

33 Responses to “Petunia Berbaju Kurung Pink”


  1. 1 chot July 26, 2007 at 2:36 pm

    ko dah try tegur dia tak? jgn tggu lama2 bro…

  2. 2 -fAiZiQ- July 26, 2007 at 2:50 pm

    wahhh… jantung mesti dug dag… dug dag…dug dag…. terpegun melihat kejelitaannya memakai baju kurung pink iteeww…..

  3. 3 dk July 26, 2007 at 3:14 pm

    hoho… amat meriah.. lan..
    cammon la pic sepam..
    nk aku tgk petunia johor…
    hehe.. :p

  4. 4 shutterspeaks July 26, 2007 at 5:35 pm

    nnt bila aku g utm lagi, ko bawak lah petunia tu sekali. kita lepak di kedai kopi tuh. ada berani?

  5. 5 kemat July 26, 2007 at 7:18 pm

    Maner Petunianya..tak nampak pun yg pakai baju pink..ker aku buta warna

  6. 6 skyati July 26, 2007 at 8:06 pm

    haih.. hari nee kopi kluang nee asyik kuar TV3 jer.. Jom Jalan2..
    eh.. macam DK ngan Mek Siti la kat situ..

  7. 7 iziana July 26, 2007 at 8:29 pm

    sgt suke baca blog kamu
    gmba2 kamu juge sgt chantek
    *tepuk tgn*

    kamu semakin kuat berimaginasi la
    haha

  8. 8 jet July 26, 2007 at 9:10 pm

    hoo..petunia berkurung pink?

    err..laparnye tgk kluang coffeerail tuh..nak makan roti bakar dgn kaya lah~

  9. 9 Superb July 26, 2007 at 10:12 pm

    Hoho.. dah bleh wat jalan cerita filem ni..😉

  10. 10 Antabax July 27, 2007 at 12:39 am

    gambar mana yg dicekup nie…

  11. 11 rasso July 27, 2007 at 7:34 am

    chot,
    tak tegur lagi pun…

    fAiZiQ,
    dup dak dup dak tak lah sangat… ehehe.. tapi ada lah sikit😛

    dk,
    ako tak leh tunjuk… Petunia tidak seperti Zira dan gambo yang ako pernah tunjuk dulu… ini laen sikit😀

    shutterspeaks,
    Petunia ako tak bisa bawa… ehehe.. tapi untuk menikmati kopi Kluang di plaza Kotaraya tu ako bisa aja… persis ako berani… sekali-sekali menikmati kopi ala-ala lelaki urban yang budiman katakan… ahahhaa😀

    kemat,
    gambo dengan entri tidak berkaitan… ehehehe

    skyati,
    hahaha… tu pasal…
    tu kembar Datok K n Datuk CT.. eheehe

    iziana,
    ehehe… terima kasih…
    kuat? wkakakaka… (saya terfikir laen)

    jet,
    Ya… ayu dan anggun…
    jom ngeteh di sana…. ehehehe

    Superb,
    boleh ajer😀

    Antabax,
    Ni gambo yang gwe ambik tatkala menikmati kopi orang urban…wkakaka

  12. 12 nashrex July 27, 2007 at 10:49 am

    lor.. admire dlm diam rupanye.. hoho

  13. 13 kaSyah July 27, 2007 at 11:07 am

    bro..petunia ko sudah tunjukkan sedikit tanda2nya mahu menggoda.dulu ko bilang ko sukakan pink bukan. jika seseorang sukakan ko pastu dia akan cuba membuat ko lebih selesa dan sukakna benda2 yg ko suka..huhu

    dah ada kemajuan ni…go on bro.

    well, aku sudah pindah rumah baru. taman pulai flora.dekat je ngan umah ko.jempu2 la datang..hehe

  14. 14 azrn July 27, 2007 at 3:22 pm

    hamboihh..bukan main lagi si petunia. kekeke… kat mana kluang rail coffe tu?

  15. 15 dk July 27, 2007 at 4:24 pm

    ceh… ala tunjuk private kat aku dh aa
    ni buat aku tertanye2..
    siapa la petunia itu.. hahaha :p

  16. 16 cikgu July 27, 2007 at 9:47 pm

    Pakai baju kurung, semakin ayu? Dia tetap sama. Awak yang rasa lain, dia takat kata thank u je…..

  17. 17 palie July 28, 2007 at 12:25 am

    salam bro… aku dah add link ko dlm blog ko…

  18. 18 rasso July 28, 2007 at 2:38 am

    nashrex,
    sikit-sikit jer bro… lebih-lebih tak boleh.. nanti kuchiwa lagi😛

    kaSyah,
    terimas atas sokongan moral itu…
    taman pulai flora tu.. umah baru tu… ehehee
    so ape lagi.. dah pasang stemyx? ehehe

    azreen,
    yang tu kat Plaza Kotaraya…
    kat Kluang pun ada gak.. Keyel ada gak kan?

    dk,
    ahahha…
    belum tiba masanya yang sesuai lagi bro dk..
    kalau ada… sampai lah tu…

    cikgu,
    Ehehee…
    saya kan rabun… sebab tu pakai spek.. mungkin ilusi saya saja yang lebih akan perihal keayuan dan kecantikan cik petunia ittew… balas kata tu saya tak kisah la cikgu.. tapi senyum tu tatahan😛

    palie,
    saya pun dah add saudara.. TQ

  19. 19 iziana July 28, 2007 at 11:50 am

    pikir lain?
    mesti pikir yg x baek
    hahaha

  20. 20 Azhar Ahmad July 28, 2007 at 7:15 pm

    Huhuhuhu, dasar petunia busyuk!!! Itu rafflesiaku lah… Kenapa? Kau ingat petunia itu mampu memerintah? Tidak sama sekali! Rafflesia juga yang mampu menyedut zat petunia!!!

    p/s Teremo…

  21. 21 rasso July 28, 2007 at 7:40 pm

    iziana,
    hahaha… Jahat!

    Azhar Ahmad,
    Hahahahaha… memang dia ngak bisa memerintah dunia… tapi dia bisa menurut perintah… tak gitu Petunia? ehehehe (jangan jawab) ahahhahaa…. Rafflesia masih jauh buat kamu… satu di Borneo dan satu lagi di nun jauh di sana… wkakaka.. apa yang disedut ya? Zat petunia yang mana? ehehehe

    p/s Emo lah plak… sunyi ker? ehehehehe

  22. 22 Azhar Ahmad July 29, 2007 at 5:12 pm

    Chaip!!!! *ikut nashrex*

  23. 23 Lord Lan de Lovely July 31, 2007 at 9:18 am

    waaaa, tipu aku…kata petuni ni khayalan semata2…….tipu!

  24. 24 amna July 31, 2007 at 3:19 pm

    aihh.. gelamer betol warung ni kan. dah jadi kedai! dah buka cawangan! en rasso bukan lelaki urban ni? hmm

  25. 25 ikoko July 31, 2007 at 8:11 pm

    pernah makan skali kat situ..

    tatau apa yang best sgt.. :p

    cuma mungkin mereka teguh dengan perniagaan ni sejak sekian lama menyebabkan secara tak langsung orang lain terpukau dan ramai yang mahu mencubanya.

  26. 26 KNizam July 31, 2007 at 10:28 pm

    rasso
    nak tanya sket la. kat ner nak dapat template wordpress yang letak gambar 500pixel eh? kalau kat wordpress.com ok ker?

  27. 27 WaWa July 31, 2007 at 11:19 pm

    en rasso, maafkan daku kerana bertanya. aku selama ni tertanya-tanya, apakah benar petunia ini betul-betul wujud? haha. sebab mula-mula entri ko berkisar pasal petunia tu, aku rasa macam tak real aje, macam ko saje je nak sedap-kan cerita. kalau wujud, orang kah ia, atau kau maksudkan benda lain? serius, aku keliru.

    oh kluang railcoffee tu macam menarik. azrn! belanja aku kalau aku balik!😛

  28. 28 rasso August 1, 2007 at 5:17 am

    Maharaja Lan,
    realiti dan metafor😛 ehehee

    amna,
    tul.. bukan lelaki urban… kampungan ajer.. eheheh
    (sambil ngumpat-ngumpat kat warung minum kopi)😛

    kasYah,
    Thank you.. huhuhu

    ikoko,
    kopi ais dia sedap.. tu pun kalau kamu pengemar kopi.. ehehe
    selain roti bakar dia😛

    KNizam,
    erm… cari template yg gune Kubrick nye design…
    selalunya theme tu akan resizekan gambo dalam post entry pada fit saiz…
    lazim 500px la…. kat wordpress.com tu yang default dia gune kubrick nye if tak silap.. tak pun ubah kat file .css theme tu…

    WaWa,
    Petunia itu sedikit wujud dalam hikayat rasso…
    cuma biarlah saya bermain metafora dengan dia…ehehe

    azreen, ako pun nak gak😀 hahaha

  29. 29 fajar August 2, 2007 at 1:13 am

    waduh, asyik kedengaran lagu-lagu cinta dan rindu di sini! hahhaa

  30. 30 amna August 2, 2007 at 3:44 pm

    kampung pon xpe, asal budiman.🙂 wawa, aku taw siapa petunia. en rasso penah berterus terang dgn aku. ihihi…

  31. 31 WaWa August 2, 2007 at 11:46 pm

    owh.. bermain metafora pula. patot la aku rase semacam aje. tapi si gadis petunia mmg wujud ek? hah pe laie amna, setakat tau tapi xnak share dgn aku, buat apa? hoho.

  32. 32 rasso August 3, 2007 at 4:11 am

    fajar,
    lagu-lagu itu hanya metafor saja… ehehe

    amna,
    ehehe… saya lelaki budiman… (tidak perasan)
    oopsss… hahhaa

    WaWa,
    hanya sedikit wujud…
    hehehe…
    biarlah rahsia antara kami berdua.. tak gitu amna?😀


  1. 1 Kasyah’s Legend Begins » How make girls crazy for you Trackback on July 31, 2007 at 4:20 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




July 2007
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: