Hilang Fokus Bila Melihat Gadis


Di suatu tempat ada kelibat teruna dan dara berlatih berjalan. Kiri kanan kiri… Dari jauh kedengaran. Aku cuma sempat lalu dan melihat sepintas saja. Tak boleh singgah tengok mereka berlatih berjalan kerana aku anti berjalan begitu sedari aku di sekolah menengah lagi.

Kalau aku berpartisipasi pun persis aku akan ponteng selalu latihan begitu. Pemberontak mana ada berjalan begitu! Hahaha. Dulu.


Di suatu tempat yang lain lagi. Tapi kali ini aku singgah sebentar kerana di sana ada kawanku. Waktu itu, skuad bola baling gadis berlatih di atas gelanggang yang basah sambil di saksikan skuad bola futsal lelaki termasuk aku… Aku cuma sekali-sekala melirik ke dalam gelanggang tu sambil berbual dengan kawanku yang begitu khusyuk melihat para gadis yang bermain.

Hampir semua para teruna di situ pura-pura duduk menanti giliran menggunakan gelanggang untuk berlatih sesambil strecthing itu ini. Aku syak mereka pandang lain.

Oit! kau dengar tak apa aku bagitahu kat kau tadi? Aku. Apa yer? Kawan aku. Hampeh.

Aku sibuk tahap dewata betul minggu ini. Selain masalah itu ini yang melanda. Dengan submisi itu ini. Pendrive hilang, lagi dengan tugasan yang dah siap di dalamnya tanpa backup di tempat lain terpaksa aku buat dari mula. Adui!

p/s Selepas selesai semuanya aku nak pergi tengok wayang. Huh.

Tags: , , , , , ,

17 Responses to “Hilang Fokus Bila Melihat Gadis”


  1. 1 dk August 2, 2007 at 1:27 pm

    huhuhuhuu….
    teringat aku masa dulu2 diseoul..
    mau tgk girls main futsal..
    tp telah dihalau..
    sob sob….

    ni yg aku nk gi utm ni.. hahahaha

  2. 2 nashrex August 2, 2007 at 1:37 pm

    x baik tgk gadis.. dosa..
    hoho

  3. 3 chot August 2, 2007 at 2:50 pm

    sejak kerja di klcc ni bertambah2 dosa aku tgk pemakaian diorg ni..kalau bulan puasa aku mmg xturun la..mata pandang bawah je…

  4. 4 iziana August 2, 2007 at 3:22 pm

    rasso skg suke skodeng
    dulu aku igt ko skema
    haha :p
    adakah terlebih hormon testosteron?
    *larikkkk

  5. 5 amna August 2, 2007 at 3:39 pm

    susah mahu jumpa teruna tidak melihat gadis. jika jumpa teruna begitu, wuah. sejuk! jom tgk wayang sama? =P

  6. 6 kaSyah August 2, 2007 at 4:38 pm

    terlebih hormon testosteron..bahaya ni. bole jadi maniac sex..haha

    pergi wayang xnak ajak aku. nak ajak awek gak

  7. 7 zamdee August 2, 2007 at 5:53 pm

    ok ler tuh teruna tgk dara, normal, ekekeke..
    maksud nyer, nafsu mereka masih dalam keadaan seimbang, hehe..

    tp kalu teruna tgk teruna, aduhhhhh, haru :p

  8. 8 sue August 2, 2007 at 7:16 pm

    biar ilang fokus tgk si dara.. jgn ilang fokus tgk teruna dah.. hehehe

  9. 9 shutterspeaks August 2, 2007 at 8:49 pm

    hahaha… aku setuju dgn nashrex, tak baik tgk gadis2…

  10. 10 cikgu August 2, 2007 at 10:21 pm

    Sampai hilang fokus? Come on, man..u are better than that!!

  11. 11 azrn August 2, 2007 at 10:49 pm

    mesti nk tgk the simpson! bukan nk ajak..ceitt… heh~ utm skrang sibuk dgn SUKAM! ape lagi..marilah ramai2 tgk! herherher…

  12. 12 rasso August 2, 2007 at 11:17 pm

    dk,
    meh la turun utm..
    lani musim sukan antara kolej kediaman.. leh la tengok ghewe chomel men futsal😛

    nashrex,
    uhuhu… bukan ako yang tengok pun… kawan ako ler…
    ako cakap jer dengan dia.. hihihi

    chot,
    alahai… ehehehe
    tak lama nak pose nie… uhuhu

    iziana,
    hahhaha… level hormon masih tahap terkawal….
    ako mane de skema… skema ka? huh…

    jahat! hahaha

    amna,
    jom… date n place.. hahahha (macam dalam mimpi jer)

    kaSyah,
    ako tak gi lagi..wakakaka…
    kalo g ngan ko nanti ada orang SYAK
    hahaha

    zamdee,
    saya normal….
    wkakaka

    sue,
    Setuju…
    kalau teruna yang ayu laen la.. hihihi

    shutterspeaks,
    hahhaa… baek… insaf😀

    cikgu,
    tu title jer lah cikgu…
    bukan saya yang hilang fokus.. kawan saya tu..
    bual dengan dia tak dilayan… tengok gadis jer.. hahaha

    azreen,
    Jom… ehehe…
    kamu join SUKAM ker? jadi manager? ekekeke
    ker jadi pom pom gurl?😛

  13. 13 dk August 3, 2007 at 7:51 am

    kalo la utm tu mcm kajang-bangi..
    ko xyah ajak aku dh turun…
    ni utm tu mcm msia-korea…
    lain kali je laa.. hahhaha..

  14. 14 rasso August 3, 2007 at 8:09 am

    dk,
    ceh… nak seribu daya…
    tak nak seribu dalih…
    nampaknya… ako kene kirimkan peta topo kat ko…
    hahahaha

  15. 15 amna August 3, 2007 at 10:03 pm

    aha.. dalam mimpi pun xpe.. asalkan mimpi yg indah. adoi. haha. azreen kalo jadi pom pom girl saya lariiii~ ahaha

  16. 16 Azhar Ahmad August 6, 2007 at 6:42 am

    Hahhahah, simptom biasa si pencinta petunia….

  17. 17 oci August 6, 2007 at 1:27 pm

    sape dak krp kat sini??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




August 2007
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: