Hujan Ingin Membantu

Gadis-gadis Penari Poncho-poncho : Awek ini pandang gwe

Hujan… kali ini aku minta tolong pada dikau. Angin hari itu tersesat. Jejaknya kini pun aku tidak tahu di manakah dia berada kini. Kata kawannya, dia (Angin) masih gagal dikesan. Mungkin dia ditimpa musibah. Tiada siapa yang tahu sekarang.
Pesanan aku mungkin tidak sampai. Aku berharap sangat Hujan, andai kau turun bersama butir-butir jernih itu. Cuba kau sampaikan padanya. Boleh kan Hujan?
Aku berharap kali ini pesanan sampai. Aku minta ini pun kerna satu tika dulu kau sendiri pernah ingatkan aku akan sesuatu. Ya! Sesuatu yang telah bikin aku kembali ingat. Aku amat bersyukur waktu itu.

Aku harap sangat-sangat wahai Hujan, kau bantulah aku kali ini. Terima kasih Hujan.

Tiga hari kebelakangan, aku mengalami saat jatuh minda, motivasi, dan juga kekuatan untuk terus senyum seperti empat hari sebelum itu apatah lagi membuat kerja. Mana tidaknya, aku disyaki demam denggi. Alahai. Mujur, ujian darah yang dilalui semalam menunjukkan hasil ujian yang negatif.

P/s: Hari ini aku bisa senyum walaupun badan aku masih lemah dan sakit. Sambil minum air 100 plus berbotol-botol.

Technorati : , , , , ,

24 Responses to “Hujan Ingin Membantu”


  1. 1 duez August 8, 2007 at 3:15 am

    Lawa gambar tuh!..aku pun lawatan sambil belajar gak ha ha ha

  2. 2 dk August 8, 2007 at 9:01 am

    hujan? erm… aku rasa hujan pun ilang la nnti…
    angin pun leh ilang…
    aku dh ckp..
    ko send je sendiri..
    xyah kirim2 kt ujan la angin la…

  3. 3 shutterspeaks August 8, 2007 at 11:29 am

    alhamdulillah rasso ko x kena denggi. seratus tambah memang bagus utk domam camtuh. cubalah minum glucose pulak.

  4. 4 chot August 8, 2007 at 12:21 pm

    kirim salam pd awek yg depan skali tu…heheh
    semoga cepat sembuh bro!

  5. 5 Azhar Ahmad August 8, 2007 at 2:36 pm

    Apa, yang boleh dikatakan… kamu menanggung perasaan. Ucaplah sahaja Lan. Kenapa perlu disimpan, kenapa perlu Angin dan Hujan? Kenapa? Sedangkan mulutmu itu mampu berbicara…

    Atau, kau ingin melihatnya seperti petunia-petunia terdahulu. Segar di hari ini, dek kurang jagaan, layulah jadinya…..

    Sayangilah petunia itu…

  6. 6 palie August 8, 2007 at 2:40 pm

    wahh… cam penah ku tgk gambar ni… kalu x silap… ni masa perbarisan sukam kan? kat padang kawad utm… aku pun dtg jap kat situ…

  7. 7 catz August 8, 2007 at 3:46 pm

    wah..rasso…jika disampaikan melalui hujan..aku risau butiran nyer akan bercampur dgn sesuatu yg perlu di titrate kan dahulu.

    aku juga di diagnosis denggi semasa kena demam panas hari tu..syukur ujian darah aku negative..habis berliter2 100 plus aku minum..hehehe

  8. 8 rasso August 8, 2007 at 5:07 pm

    duez,
    silakan.. ehehehe.. lawatan dari jauh tue..

    dk,
    ako takut.. hahahaha…
    kan molek punya perantara :p

    shutterspeaks,
    alamak.. glucos la plak.. mane nak cari nie.. uhuhu
    nanti g JJ shoping…

    chot,
    TQ…ako tak kenal la bro awek tu.. nanti ako kalo jumpe ako sampaikan.. lagipun awek tu PELAPES LAUT…

    Azhar Ahmad,
    Nanti saya siram-siramkan dia.. ehehehe

    palie,
    tul tu.. ada ker time tu? alahai…

    catz,
    apakah itu.. uhuhu

  9. 9 iziana August 8, 2007 at 5:48 pm

    haihhh
    mcm2 la kamu ni
    lps angin, hujan plak
    hahahahahaha
    klu da suke, ckp la kt dia
    xkan ko nk tngu dia yg ckp dulu
    huuuuu

  10. 10 amna August 8, 2007 at 6:58 pm

    saya berkali2 jadi suspek denggi. pernah sekali dalam satu minggu 5 hari darah saya kena sedut. hari2 kena buat ujian darah. adoii.. lemah rupanya saya.

    angin dah tukar matlamat. dia dapat misi baru. tokey lama baya gaji rendah. tak berbaloi, sedangkan kerjanya berat dan penat. haha. kita lihat hujan pula. berjayakah?๐Ÿ™‚

  11. 11 rasso August 8, 2007 at 9:37 pm

    iziana,
    siapakah? hahaha…
    perlukah dicakapkan… kan molek melalui perantara :p

    amna,
    owhhh… saya phobia chek ittew darah… tatut๐Ÿ˜‰
    wah… siap kata tokey tak bayar upah besar lah plak.. Jahat !
    Hujan kali ini berkhidmat secara FOC.. ehehehe

  12. 12 azrn August 9, 2007 at 12:58 am

    Hujan tak bisa membaNtu laa…dia cuma bisa meng”refresh”kan keadaan.
    haaa…

    eip! skrang ni musim denggi ke kt skudai ni? seminggu 2 kali datang lori sembur asap nyamuk tu..hurmmm. *wisau*

  13. 13 amna August 9, 2007 at 5:26 am

    takot rupenye dia.. :p
    FOC? bagusnya hujan.. buat pahala.
    huik. pahala??๐Ÿ˜‰

  14. 14 dk August 9, 2007 at 8:15 am

    ceh apa ko nk takutkan…
    xyah perantaraa…
    nnti perantara ko sebat…
    hehehehehehe…

    aku rasa baik ko sendiri smpaikan..
    xyah kirim2 perantara…

  15. 15 kaSyah August 9, 2007 at 2:07 pm

    gambar bile tu bro. bukan sekarang kemah2 konvo dah naik ke?

    ko demam denggi ke?

  16. 16 rasso August 9, 2007 at 7:49 pm

    azreen,
    kat area rumah baru pas kene fogging… huhuhu…

    amna,
    hahhaa… habislah… bocor rahsia๐Ÿ˜›

    dk,
    uhuhuhu.. nanti ako fikirkan semula…

    kaSyah,
    tu gambo masa perasmian SUKAM kat padang kawad…
    suspek jer hari tu…

  17. 17 cikgu August 9, 2007 at 10:24 pm

    Kesiannya, disyaki denggi rupanya. Hope everything ok already. Hujan ingin membantu? Er…u are the one who need the help, hujan x kata nak bantu pun walaupun dia pernah tolong awak byk kali sebelumni….

    Thanks, d ‘video’ already gone, the world is safe! U dont know how thankful I am… I know i can rely on u anytime, anywhere…jangan kahwin dulu, ek?

  18. 18 rasso August 10, 2007 at 7:14 am

    cikgu,
    ehehehe
    jangan kahwin dulu? oke2… memang tak kahwin loni pun…
    tunggu pinangan hadir๐Ÿ˜›

  19. 19 dk August 10, 2007 at 9:19 am

    akhirnye baru aku paham kenapa ko takut…
    ish…. jgn malu2…
    lain kali ckp awal2…
    kalo ada masalah….
    mcm mana ko leh xtau aku gi srwk ni..
    kalo x dh settle masalah ko…
    aku belikan gambir.. ish la ko ni…
    xpe2….. usaha cara lain ye….

  20. 20 iziana August 10, 2007 at 4:38 pm

    ape kata ko larik2 dlm ujan mcm dlm citer hindustan
    miahahahaha
    mesti romantik

  21. 21 kaSyah August 10, 2007 at 5:58 pm

    ohh..takpe. janji ko sehat ngan petunia ko

  22. 22 acai August 11, 2007 at 5:10 pm

    waa, pestime aku datang sini..ahh, rindu aku kat utm bila ko cite pasal sekolahku dulu itu,keke…aku penah disyakki denggi dulu, terus demam tak sampai 2 jam dgr bite tu,ahahahaa..lelagi pas semingu member meninggal sbb denggi..huhu..alhamdulillah selamat..

  23. 23 jet August 11, 2007 at 8:35 pm

    hoo..syukur x denggi..hope u are feeling better..

  24. 24 rasso August 14, 2007 at 12:07 am

    dk,
    hahaha.. bocor rahsia ako…

    iziana,
    ako tak reti nak berlari sambil menyanyi…
    ngan ko leh tak? hehehe

    kaSyah,
    Uhuhu… Petunia ako senyap jer…

    acai,
    Terima kasih singgah..๐Ÿ˜€ alhamdulilah… anda masih sehat begitu juga saya…

    jet,
    thanks…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




August 2007
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: