Chenta Berbicara Penting

Berlari kau datang ke arah ku...

Chenta datang dengan muka orang yang lepas berlari ketika itu aku sedang menikmati hidangan satapan teruna bujang di kafe agung. Mukanya merah kepenatan mungkin. Ingin memberitahu sesuatu yang penting. Tapi aku suruh dia duduk dahulu. Nak minum air? Saya orderkan. Kata aku.
Tak nak. Chenta. Tak pe duduklah dulu. Aku. Chenta duduk sambil melihat aku bersantap.
Begini ceritanya, Chenta pernah bagitahu aku perihal kisah suka dukanya pada aku suatu masa dulu. Kisah tika kami mula kenal-kenal, hanya sebagai kawan saja. Tiada yang lebih.
Sambil duduk, Chenta cuba berbisik-bisik bercerita walaupun aku tahu tidak akan ada orang lain yang mendengar perbualan kami. Tapi aku dengar saja ceritanya dari jauh, apa yang berlaku padanya hari sebelum ini.
Owhhh… jadi itu tidak benar lah. Aku.
Senyap sepi. Aku cuba menikmati teh O yang dah sejuk lantas meninggalkan Chenta.
Selepas episod di tapak kejadian, Chenta hantar mesej ringkas yang aku sendiri tidak tahu nak menjawabnya. Alahai.
Technorati : , , , , , , , ,

21 Responses to “Chenta Berbicara Penting”


  1. 1 dk August 13, 2007 at 11:29 pm

    ermm…. apa sms nye? huhu
    apa cite nye?
    asal ko tingalkan chenta..
    ish ko ni..
    paling2 antar la smpai balik…
    gentelmen skit..

  2. 2 iezl.. August 14, 2007 at 2:21 am

    emmmmm…
    sape ek chenta 2…
    ade rs ingin tau yang m’buak2..
    adakah chenta = petunia…
    musykil2..or dua org yg b’beza…

  3. 3 Azhar Ahmad August 14, 2007 at 3:06 am

    Nahhhh, seperti ku tahu…. Apapun, kehadiran raksasa gorgon hanya mengocakkan sahaj situasi. Terpulanglah pada empunya diri….. Raksasa Gorgon tak pernah pun nak nyakat2. Cuma Raksasa Gorgon ingin melihat Pencinta Petunia dan Chenta bersatu. Itu sahaja……

    Hummm…. rasanya, Raksasa Gorgon minta maap kalau mebuatkan Chenta dan {encinta Petunia bertegang Urat,,,,,,

  4. 4 shutterspeaks August 14, 2007 at 5:39 am

    apakah dan kenapakah. apakah yang terjadi dan kenapa ditinggalkan begitu aja.

    adakah chenta itu petunia?

  5. 5 palie August 14, 2007 at 10:48 am

    chenta… hanyalah chenta…
    hidup dan mati untukmu…

    hahha…. lirik “tentang seseorg”

  6. 6 dk August 14, 2007 at 1:31 pm

    semlm x nmpk 0218 tu..
    ehem2 kenal2 kan aa…
    hahhahaha….
    semestinye ko dh tau..
    akan kehebatan aku..
    keperkasaan..
    ihiks

  7. 7 chot August 14, 2007 at 2:13 pm

    chenta… yg berlari tu ke?

  8. 8 azrn August 14, 2007 at 3:34 pm

    hahaha…

    dk – ade saja laa dia nk kenal2 ngan manusia spesies perempuan. si conGek kan ade~ hahahahar

    rasso – hoho… tak semua yg datang, harus dilayan. adakah ini triangle love? huhuhu

  9. 9 rasso August 14, 2007 at 4:40 pm

    dk,
    ako bukan seorang yang perkasa dalam soal ini.. hahaha
    tu pasal tak budiman…. tak bisa citerkan…

    iezl..,
    Chenta adalah Chenta…
    subjek klasik dalam hikayat rasso

    Azhar Ahmad,
    hahaha… kami tak pernah bertegang urat.. gurau manje ade lah :p

    shutterspeaks,
    Chenta bukan Petunia…
    ditinggalkan ada sebabnya.. ehehehe.. sulit buat masa ini😀

    palie,
    Ooooo….

    dk,
    ako pun tak kenal lagi….
    nanti ako ketemu ako tanyakan siapa gerangan dia :p

    chot,
    yang berlari itu bukan Chenta😀

    azreen,
    Reen… siapakah gerangan conGek tu? uhuhuu
    owh tidak sama sekali… bukan yang segi tiga…

  10. 10 dk August 14, 2007 at 5:10 pm

    lan : hehe.. ko mmg laa cepat skit info 0218 tu hehe..

    azrn : ermm cungek tu? haha.. dia bg aku salam S.A.R.A.W.A.K..
    nak tau tanye lan maksudnye..
    kalo lan tau n pick up.. ahaks :p

  11. 11 rasso August 14, 2007 at 7:29 pm

    dk,
    malam ni if ako kenampakkan aksi beliau di tapak majlis penutupan temasya sukan tersebut akan ku sampaikan salam dikau :p

    go go go 0218 !

  12. 12 Bat August 14, 2007 at 10:03 pm

    Dah pening aku dengan setiap gadis-gadis yang kau ada..Haha..Apa dah jadi dengan Petunia sekarang? Dah lama tak dengar khabar..

    pss..Turun la ke Rumpun 2007 Rasso.. ^_^ Ni aku jemput nih..Hehe

  13. 13 dk August 14, 2007 at 10:47 pm

    hahahahhaa..
    berani plak ko nk smpaikan slm aku..
    tp dia x kenal aku…
    alang2 dr 0218 ada bagusnye
    disertakan 012 ke 019 ke 014 ke 016 ke 013 ke..
    ihiks :p

    bukan pe aku menguji keberanian ko.. ahaks

  14. 14 rasso August 15, 2007 at 9:26 am

    Bat,
    Aku pun tak tau… nanti ada khabar berita ako tuliskan… ehehhee…. rasanya kurang sihat kot… katanya hari itu….

    Ako tak janji leh turun ker tak date tu… sebab clien ako tak confrim lagi dengan date tu.. dia dah booked untuk wedding dia… kalo tak jadi ada lah ako turun ke sana… nanti bagi no phone ko… ako bukan reti sangat Kuala Lumpur ni.. uhuk…

    dk,
    hahhaa… malam tadi ako tidak bisa melihat kelibat gadis 0218 itu… kalau dia ada ako approach jer…. mesti lah ako berani setakat sampaikan salam ko tu…. ehehe…. terima kasih kerja test ako malam tadi… walaupun malam tadi tiada gadis cun yang hadir.. :p

  15. 15 Bat August 15, 2007 at 3:25 pm

    Owh..Ok2..Kalau jadi, twitter la aku, aku kirimkan no tipon aku..

  16. 16 azrn August 16, 2007 at 9:01 am

    Lan, congek is a girl… hahaha… pakcik DK sangkut kt minah sarawak mana ntah~

  17. 17 rasso August 16, 2007 at 11:58 am

    Bat,
    ok roger that..

    azreen,
    Owhh gadis…. hahahaha… dia tak tunjuk gambo kat ko ker? ehehe
    mesti selera tinggi pak cik DK tu.. maklumlah congek :p

  18. 18 dk August 16, 2007 at 11:59 am

    hahahaha… lan ko jgn caya ckp azrn tu…
    ihiks…. cungek laa bukan congek..
    ish ko ni…
    penat aku ajar…

  19. 19 Azhar Ahmad August 16, 2007 at 1:31 pm

    Tok, tok!! Pintu diketuk,
    Pasalla tak ada benda nak dikutuk,
    Paling kurang pun, entri yang mengantuk,
    Meleleh air liur, tersengguk-sengguk,
    Wehhhh, takkan nak kena hempuk,
    Barulah keyboard diketuk-ketuk….

    Hapdet hapdet!!!

  20. 20 azrn August 16, 2007 at 5:21 pm

    w0ahh… incik azhar siap berpantUn..
    haa! cepat arr lan, beli pantun lekas…!

  21. 21 amna August 16, 2007 at 7:09 pm

    congek? cungik? keduanya bunyi mcm kurang enak.
    apa yg chenta cuba buat nih? (eceh, belagak marah pulak kan :p)
    cun tak 0218?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




August 2007
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: