Mesin Cek

Hikayat Rasso hari ini.

Rasso hari ini belajar benda baru. Rasso belajar macam mana nak depositkan cek. Tapi menggunakan mesin cek deposit dan bukan melalui kaunter yang lazim Rasso buat. Rasso dengan segan silu cuba mencucuk-cucuk slot kad dengan kad ATMnya pada mesin cek deposit itu. Tapi tak masuk-masuk. Alahai.

Dengan mengaru kepala sedikit di depan mesin tersebut. Ada awek cun datang untuk menolong. Begini encik caranya. Awek cun itu. Ooow… Terima kasih cik. Rasso. Awek tu pergi beratur ke belakang aku semula. Alahai.

Sekarang… Rasso sudah tahu. Macam mana nak depositkan cek. Rupanya tak perlu masukkan kad ATM ke dalam mesin tu. Hanya sentuh pada skrin dan masukkan maklumat yang sepatutnya. Alahai.

Harap-harap minggu depan cek itu bisa ditunaikan ke dalam akaun Rasso. Hahahaha.

Tags: , , , , , ,

21 Responses to “Mesin Cek”


  1. 1 palie August 16, 2007 at 9:09 pm

    hahaha… kite sama rupa2nya… first time aku pun camtu gak kisah nye..

  2. 2 cikpayung August 16, 2007 at 10:20 pm

    =D takpa, belajar benda baru. kalau bukan ari ni blaja benda tu, esok lusa pun tetap akan belajar gak.hehe

  3. 3 vangardx August 16, 2007 at 11:07 pm

    kalau guna fast cheque yg maybank punya lagi best tau..tulis then masuk terus..envelop dia tu pulak kita leh amek bnyk2..kira nya next time just datang dan drop..3hari floating..then tada..duit dah masuk yeyeyeyyee!!!

  4. 4 kaSyah August 17, 2007 at 3:08 am

    ohh…first time dapat awek cun tolong best ape…haha

  5. 5 catz August 17, 2007 at 9:27 am

    aduh..rasso, jiwa kacau sungguh kau ni..lain kali awal2 lagi tanyakan saja pada mana2 awek cun disitu..

    p.s-bile mahu reply “tag” penting aku tu..aku semakin teruja ingin tahu kepelikan rasso.

  6. 6 azrn August 17, 2007 at 9:47 am

    haha… sungguh mudah saja sistem deposit check ni. Itu lah, pengguna saja yg kurang tahu. Tak pe, next time dah tahu senang la…

  7. 7 iziana August 17, 2007 at 10:17 am

    eleh rasso, kamu tak tau atau buat2 x tau
    ;;)
    miahahahah
    mentang2 ada awek cun
    miahaha

  8. 8 dk August 17, 2007 at 11:07 am

    ermm tu aa technology sini dh maju…
    suruh aku pun lum tentu tau.. :p…

    lan sapa tu pic atas tu…
    tp yg pasti.. aku gelak baca statement amna kat entry chenta ko..
    hahahha lagi nk tanye 0218 cun ke x.. ihiks

  9. 9 Azhar Ahmad August 17, 2007 at 12:02 pm

    Hahahhahah, segar terus saya, dek mengantuk tadi… Nguahahh celah mana hang nak hang nak cocok? Nguiahahhaha

  10. 10 rasso August 17, 2007 at 12:11 pm

    palie,
    hahahaha… ko ada awek cun yang tolong tak? kalo ada.. kite serupa😛

    cikpayung,
    esok lusa belajar menda laen… wkakaka

    vangardx,
    mesin ni tak pakai evelop lah bro…just masukkan cek pastu dia scan then dapat salinan cek… yey.. 2 hari lagi.. uhuhu

    kaSyah,
    hahaha… awek cun melecun… sesambil melirik awek 0218 yang ada kat mesin witdraw duit time tu.. tapi ako tak sempat tegur dia :p

    catz,
    uhuhu… ako kan pemalew orangnya.. biar awek cun approach :p
    nnt ako usahakan.. ekekee

    azreen,
    iye senang… yeY!

    iziana,
    hahhaa…
    kalau kamu adalah awek cun yang ada kat situ… kamu tolong ke tak saya yang terpinga-pinga ni? hahaha

    dk,
    tu lah… ko cuba lah tunaikan cek korea tu kat mesia.. nanti dah masuk ko spons la ako….wakakaa

    ako tangkap kandid jer awek tu… hahaha… nanti ako jawab soalan amna tu… ihik😀

    Azhar Ahmad,
    Hahahah… jahat!
    Cocok mana yang nikmat lah… hahaha

  11. 11 bayan August 17, 2007 at 4:33 pm

    eleh….esok lusa, kalau cik2 yang cun kat luar sana tu ternampak seorang mamat sedang garu2 depan mesin atm, jangan hirau tau. Itu adalah en. Rasso dengan taktiknya nak tarik perhatian anda. Hati-hati, jiwa anda bakal cair dengan kemistikannya. hehehehhee…..

  12. 12 dk August 17, 2007 at 4:50 pm

    hahahahha… tunai cek korea kt msia eik..
    masalahnye.. korea nye cek x diterima pakai aku rasa..

    erm.. tu aa aku nk jwb pun agak pelik..
    sbb aku rasa amna x kenal awek 0218 tu..
    sbb tu dia tanye soalan cmtu..
    tu yg lawak.. ihiks :p

  13. 13 fajar August 17, 2007 at 9:26 pm

    ehekss… kesian kat en rasso. biasalah, mula2 mmg x paham. wah, ni menanti cek, mesti kaya lps ni. apalagi, bole la belanja!!!

  14. 14 azrn August 18, 2007 at 1:39 am

    Dk – udah-udah la tu nk usha2an. bersyukur saja dgn siapa ko ada. hahahaak..

    rasso – uih? dah cucuk check, kompem the many of the fulus. hahaha

  15. 15 rasso August 18, 2007 at 2:11 am

    bayan,
    hahaha… yang garu-garu kepala tu memang dah tak tau… uhuhuhu… perlu pertolongan banget tu.. kalian bantuin beliau nanti oke… tapi rasso sekarang dah tau masukkan cek ke dalam mesin cek tu.. :p

    dk,
    owhh….

    nanti ako beepkan cik amna juita tu… uhuhu

    fajar,
    hahaha…. memang saya seorang yang pragmatik… hihihi… duit tu nak tampung kos penghidupan sebagai teruna sunti… teruna yang tak metroseksual..

    azreen,
    hahahaa…. cek still floating lagi.. uhuhuhu

  16. 16 amna August 18, 2007 at 4:40 am

    owh. saya 1st time guna lancar dan tip top. sebab selalu tgk mak saya guna. tp 5 minit sebelum guna saya call mak saya dulu. :p bes kan ada awek cun tolong. mesti teruja dan segan🙂

  17. 17 iziana August 18, 2007 at 6:26 pm

    walaupun shaye x cun
    tp klau rasso yg kacak terpinga-pinga
    of course sy akan bantu
    hahahahaha

  18. 18 shutterspeaks August 18, 2007 at 9:17 pm

    deposit cek? cek apakah itu? indah sekali jaman belajar lagi sudah dapat2 cek gitu, pastinya ini bukan cek ptptpn. nnt ada masa, kasi belanja roti pol sepinggan😉

  19. 19 Lord Lan de Lamprey August 19, 2007 at 10:22 am

    aku benci guna pegi bank…pasal aku clueless….:(

  20. 20 cikgu August 19, 2007 at 1:39 pm

    never use d machine…

  21. 21 dk August 19, 2007 at 10:18 pm

    lan : ok beep kan dia.. sbb dia x sedar.. :p

    azrn : ooo bersyukur eik.. siapa aku ada? huhuhu… aku ada…ooo sebtg kara.. ihiks :p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




August 2007
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: