Lamunan Mahadewi

Saya mencicip teh O yang telah kurang panasnya. Duduk sambil membaca naskhah kitab di tangan yang saya bawa dari rumah. Saya termenung apabila mata saya beralih ke kumpulan gadis yang lalu di depan saya. Seperti saya kenal mereka.

Termenung jauh nampak? Pakcik yang duduk di sebelah meja saya menegur. Teringat awek ker? Pakcik itu tersenyum melihat mata saya yang masih memandang kumpulan gadis yang lalu sebentar tadi.

Ada masalah? Ni mesti masalah dengan awek ni? Pakcik yang memakai kacamata bulat itu cuba membuat prediksi. Tidaklah pakcik. Saya saja jer mahu merehatkan minda saya ni. Kebelakangan ini sibuk sangat. Masakan pula saya teringat akan awek. I’m still single lah pak cik. Hahahaha. Saya berseloroh.

Bilamana pakcik itu berkata sebegitu, terdetik jauh dibenak hati ini untuk mengatakan mungkinkah terlalu awal untuk saya katakan Petunia dan Chenta itu gadis idaman hati. Cuma masa dan keadaan saja tidak sesuai untuk semua itu.

Petunia dan Chenta punya karektor yang berlainan. Sukar juga untuk diramal tingkahlaku mereka. Walaupun kebelakangan ini kami seperti semakin rapat dan saling kenal mengenali.

Oit! Termenung apa? Tetiba Zira datang menegur. Saya hanya tersenyum bila Zira muncul tiba-tiba. Lamunan terus berhenti. Huh…

Salam ramadhan al-Mubarak buat kalian. Maaflah… kali ini lantunan kerja yang bertimbun menyebabkan kekangan masa untuk berblog. Terkadang bibit-bibit rindu untuk menulis blog itu terbit bila sedang menyiapkan kerja-kerja tu. Syahdu sungguh. Tapi apakan daya. Apapun, mungkin kalian boleh mengikuti aktiviti saya di Twitter.

Tags: , , , , , , ,

27 Responses to “Lamunan Mahadewi”


  1. 1 nota.kematian September 19, 2007 at 9:15 am

    salam…
    Sibuk…?
    huhu…

    kerja, tugasan, masalah, semua ini tak akan pernah habis,
    selagi nafas menemai langkah, selagi itu semua itu akan ada…

    salam Ramadhan al Mubarak…

  2. 2 megat September 19, 2007 at 1:10 pm

    janji anda masih ada keinginan utk menulis di blog pun ok la eheh

  3. 3 chot September 19, 2007 at 2:47 pm

    salam ramadhan…sesibuk mcmana pun jgn lupa org2 yg tersayang…

  4. 4 Azhar Ahmad September 19, 2007 at 3:12 pm

    Hahhahah, kamu… Hahhahah….. Eish sudah tidak pandai memberi komentar lah….

  5. 5 dk September 19, 2007 at 5:09 pm

    hohoho..
    rupa2nye chenta n petunia org lain..
    zira pun org lain aaa…
    ic2….
    aku rasa… ko kena pilih…

  6. 6 SangPelangi September 19, 2007 at 7:44 pm

    tak mahu pilih pun tak apa Lan..
    kuota utk laki banyak lagi.. hehe..

    ada pepatah untuk si laki:
    berkawan biar berjuta.. berkasih biar tiga..hehe..

    Lan.. bile kite nak exchange link ek? aku selalu berpaut ke sini dari ranting si azhar..harap aku dapat langsung ke sini tanpa berpaut lagi.. hehe..

  7. 7 pHu YiNG September 19, 2007 at 8:10 pm

    Ish, kurang tepat tu sang pelangi, berkasih biar empat (penuhkan kuota yang ada!). La, apa-apa pun, all the best! (^_^)

  8. 8 rasso September 19, 2007 at 8:33 pm

    nota.kematian,
    Yurp… memang sibuk… makin berada di hujung penggal pengajian.. makin lah sibuk itu ini :p

    megat,
    uhuhu… saya akan terus menulis dan menulis sambil melukis😀

    chot,
    uhuhuhu… tul.. yang tersayang tetap diingati😀

    Azhar Ahmad,
    hahahaha…. apa yang mahu kamu sampaikan??
    ehem ehem….

    dk,
    uhuhuhu…
    opkos lah orang laen…
    takkan lah orang yang same :p
    mungkin dia gadis atau teruna.. (part tu biar ako saja yang tahu)
    hahahhaa

    SangPelangi,
    hahahaa…
    tul tu… pepatah tu ako tak tahan.. asal tiga jer… :p
    saya dah add link kamu.. ehehe

    pHu YiNG,
    berkasih biar satu… uhuhuhu
    kalo 4 pun oke… lalalalala….
    thanxS….

  9. 9 dk September 19, 2007 at 10:37 pm

    hohohoho… harus ke ada yg teruna..
    lan ko jgn….
    lagi teruk dr suria ni…
    ish…

  10. 10 Tok Rimau September 20, 2007 at 8:15 am

    “Kau tak ada awek lagi?” kata pakcik Botak.

    “Begitulah.” kata kamu.

    “Usaha tangga kejayaan,” Pakcik botak memberi motivasi.

  11. 11 fizz September 20, 2007 at 8:40 am

    o sibuk benar kamu yer…hehe..”Saya mencicip teh O yang telah kurang panasnya” –>mencicip air tu di waktu siang atau malam ..hehe😛

  12. 12 bayan September 20, 2007 at 12:57 pm

    pasar malam UMNO? hehehhee Pasar malam PAS, DAP, Keadilan dan yang lain2 camna ek? kenapa nak mention UMNO tu?

  13. 13 azrn September 20, 2007 at 3:31 pm

    Hurmm…diri sendiri pon tak terurus,
    nak urus anak dara puLa..
    ehehhe… saya rindu juga memblog..

  14. 14 palie September 20, 2007 at 4:11 pm

    jangan biarkan kesibukan menhalang kite utk berblog…

  15. 15 rasso September 20, 2007 at 11:57 pm

    dk,
    Suria? siapa tu? ehehehe

    Tokrimau,
    Terima kasih… saya akan melipat gandakan usaha😀

    fizz,
    mestilah di malam hari.. antara lepas berbuka hingga sebelum tamat waktu untuk bersahur😛

    bayan,
    parti siasah yang laen mungkin tidak punya kepentingan seperti parti ternyata di atas… apa jua tempat mereka mau letak nama😀

    azreen,
    hahaha…
    tidak terurus kah saya selama ini cik azreen…wkakaka

    palie,
    setuju.. ehehehe

  16. 16 dk September 21, 2007 at 4:29 am

    ala suria ko x kenal ke..
    tu aa aku suruh ko layan jelatang xmau..
    hehehe….
    gi tgk cite tu..
    ko akan kenal suria yg jahat tu… :p

  17. 17 amna September 21, 2007 at 7:02 pm

    selamat menjalani ibadah puasa.

    bulan puasa pon mata x bole jaga? tipikal lelaki. haih😀

  18. 18 rasso September 21, 2007 at 7:51 pm

    dk,
    oooo…
    awek jelatang ek… wkwkaka

    amna,
    uhuhu… episod itu bukan berlaku di bulan puasa…
    thehehehe….

  19. 19 kaSyah September 22, 2007 at 2:34 pm

    maafkan ambo tak dapat menemani kamu berbuka semalam.

    tapi ambo tau kamu smlm berbuka dgn chenta n petunia kan…hihi

  20. 20 rasso September 22, 2007 at 2:56 pm

    kaSyah,
    tidak mengapa….
    saya berbuka seorang diri… tanpa ada gadis di sisi…
    uhuhuhu….

  21. 21 wanmus September 23, 2007 at 4:25 pm

    mungkin chinta sebenar bukan semudah yang disebut..huhuhu

  22. 22 iziana September 23, 2007 at 8:47 pm

    byk btol awek kamu
    smpi naik konpius
    hahahaha

    nway, slmt berpuasa
    walopon da lmbt, aku ttp nk wish
    hahaha😛

  23. 23 Ungku Nor September 25, 2007 at 6:38 am

    apa beza pasar malam UMNO dengan pasar malam parti lain Lan?
    orang politik ni macam-macam la.

    Salam 13 Ramadhan.
    Kalau turun ke KUIM lagi, bagitau la. Dah lalu tepi rumah akak tu..hehehe.

  24. 24 rasso September 25, 2007 at 7:23 am

    wanmus;
    uhuhu.. betul…

    iziana;
    memang lah banyak…
    dah kamu tak nak saya… lalalala…

    selamat berposer😀

    Ungku Nor;
    Ala… mereka pentingkan nama… parti lain tak lah begini…
    walhal legar niaga tu pun di atas jalan raya awam…
    entah pe-pe jer suke-suke letak nama parti siasah mereka tu…

    Uhuhu… Insyalah…

  25. 26 fajar September 27, 2007 at 9:19 pm

    lan, hati saya sangat terusik secara tiba-tiba.

  26. 27 rasso September 28, 2007 at 12:21 pm

    zara,
    halu gak😀

    fajar,
    terusik?
    terkenang kisah lama ?
    lalallaa


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




September 2007
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: