Salam Lebaran Buat Kalian

Salam lebaran buat kalian

Sayugia, tahun ini sekali lagi lebaran disambut di Tanah Selatan Semenanjung Malaysia dan mungkin ini kali terakhir berhari raya di benua asia. Apapun, kesempatan ini diambil untuk mohon jutaan ampun andai ada terkasar bahasa sepanjang berkarya di laman blog ini.

Nak kek raya, biskut raya, kelupis, rendang, kari ayam dan daging masakan bonda dan nenek di nun di sana. Rindu.
Technorati : , , , , , ,

22 Responses to “Salam Lebaran Buat Kalian”


  1. 1 aman October 12, 2007 at 4:01 pm

    selamat hari raya..😀

  2. 2 ainee October 13, 2007 at 3:10 pm

    ya saya juga. selamat hari raya. maaf zahir batin.

  3. 4 cikgu October 15, 2007 at 9:54 am

    Slamat hari raya…saya dpt makan kelupis di rmh org Limbang dan barusak? di rmh org (mcm kelupis tapi dari nasi dikukus dalam daun pisang, makanan org Bugis) Dimakan dgn rendang, daging masak ros (dipanggang) SEDAP nyer… Oh ..yes, lemang berinti daging pun sungguh lazat….

    Saya x da kek CT Norhaliza, lapis tsunami, atau mana2 kek moden, cuma ada kek hati pari (kukus lebih 8 jam) dan kek masam manis aje….kek yg tahan, x payah masuk fridge. And how I love the way my tongue being teased by all kind of tastes in the world during raya, Sarawak way…. ha..ha… nobody can beat us in that!

    Sorry, saje suka nak bercerita.. slamat beraya di rantau org.

  4. 5 auroralina October 15, 2007 at 11:41 am

    selamat hari raya lan…:D

  5. 6 rasso October 15, 2007 at 12:27 pm

    aman,
    Selamat hari raya juga untuk kamu😀

    ainee,
    maaf zahir dan batin…

    pakcik ted,
    selamat hari raya bro😀

    cikgu,
    Uwawaa…. saya hanya bisa merasa nasi himpit dengan rendang di hari syawal… beraya di rumah kawan-kawan di tanah selatan selain berpeluang beraya ke rumah mawi.. uhuhu… u make me rendhu kat Limbang… sik sabar mau balik bulan 12 tok… uhuhuhu… mau setahun dah ko johor tok…. alahai…

    aurolina,
    Selamat hari raya kak…😀
    maaf zahir dan batin🙂

  6. 7 mangosteenskin October 15, 2007 at 9:43 pm

    SELAMAT HARI RAYA, maafkan zahir dan batin. saya x perasan kampung halaman rasso bukan di semenanjung malaysia sehinggalah saya perasankan perkataan kelupis.

    salam ceria.

  7. 8 azrn October 16, 2007 at 1:46 pm

    selamat beraya…ekekekeke… pusing satu malaya nampak~

  8. 9 dinswok October 16, 2007 at 3:29 pm

    last berhari raya di benua asia?? Camne tu? hehe..

    Anyway… selamat hari raya….😀

  9. 10 adam October 17, 2007 at 11:25 pm

    Abg Syafiq ada datang. Berhati-hati kalau pergi Pulau Tioman.Pandai berenang tak? Adam baru nak belajar berenang.

  10. 11 phuying October 18, 2007 at 10:39 pm

    Salam Idul Fitr, mohon maaf lahir dan batin.. permisi dulu ya, masih banyak rumah tetangga yang belum di kunjungin.

  11. 12 tyailyana October 19, 2007 at 9:20 pm

    eh..pakcik…takdeee ole2 sarrawaakk kaa???

  12. 13 IcedNyior October 21, 2007 at 9:22 pm

    laa…biak sarawak kah? lama juak sik balit sia oh…i miss sarawak (bukan serawak yer tuan2 dan puan2)

  13. 14 kaSyah October 22, 2007 at 2:23 am

    salam lebaran w/pun terlewat.

    maafkan daku zahir dan batenn

  14. 15 Tok Rimau October 22, 2007 at 11:57 am

    Salam. Get well soon.

  15. 16 od3n October 22, 2007 at 1:26 pm

    salam aidilfitri. maaf zahir batin. jemput dtg bilik kalo mau kueh raya (lambat, abes)~

  16. 17 yginsaf October 23, 2007 at 8:20 am

    selamat aidilfitri..
    nuan nama berita?

  17. 18 mixterr October 23, 2007 at 10:17 am

    Salam Aidilfitri maaf zahir dan batin dr mixterr.. hehehe

  18. 19 dk October 24, 2007 at 2:16 am

    ceh ni pun lama gile x update..
    ckp je x balik kmpg…
    tp x update gak..
    hehehe…

    ko bz “mancing” eik lan…??
    ke ko dh ke thailand apply keje yg azrn advertise??
    lalalalalala…
    durian..durian…

  19. 20 wanmus October 24, 2007 at 11:24 am

    hahaha..Selamat Hari Raya..bile aku nk poser 6 nih..sehari pun tak start lagih…

  20. 21 rasso October 24, 2007 at 12:13 pm

    mangosteenskin,
    Uhuhu… saya orang Sarawak…. ngidam kelupis time raya hari tu. Tapi masakan orang Johor not bad lah… ehehe

    azreen,
    uhuhu.. tu lah…
    kapan lagi ya…
    pusing solo2…

    dinswork,
    semenanjung mesia kan di benua asia..
    sarawak kat di kepulauan.. uhuhu
    selamat gak buat kamu…

    Adam,
    Sik jadi gi pulau Tioman…
    mestilah pandai berenang… ehehehe
    teruskan belajar berenang😀

    phuying,
    ehehehe…
    rumah saya tak nak singgah😛

    tyailana,
    tiada lah..
    saya tak balik…

    IcedNyior,
    Yup.. miak sarawak…
    ehehehe…

    kaSyah,
    Salam lebaran gak bro..
    maaf zahir batin…

    Tok Rimau,
    Thanks…

    od3n,
    sila beri alamat bilik…
    ako nak duit raya… hahaha

    yginsaf,
    Berita manah…
    kaban? nadai jaku nya..😛

    mixterr,
    Maaf zahir batin…

    dk,
    hahaha…
    mancing? mancing aper?
    wkakaka…
    owh my goat..
    bau durian itu tidak enak…
    hahahaha~

    wanmus
    Jom… ehehe
    salam lebaran gak😀

  21. 22 zool October 26, 2007 at 10:57 am

    Raya lagi ker????
    Kalau camtu Selamat Hari Raya .. Maaf kalau ada tersilap


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




October 2007
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: