Kembali Dengan Syahdu

Ya… aku dah kembali ke Tanah Selatan pada hari Natal yang lepas. Dengan beg kamera disikut, beg komputer riba di tangan kiri dan beg pakaian di tangan kanan. Aku dah selamat kembali dari percutian di rumah halaman untuk dua minggu.

Percutian yang aku rasa syahdu. Entah… itu perasaan yang terbit bila meninggalkan rumah halaman.

Erm… Beberapa hari di sini, aku sudah mula gagap untuk bercakap Malaya. Masakan tidak, masa di Limbang aku duduk di rumah jer melayan anime. Bercakap pun bila keluar bilik dan pergi ke rumah nenek. Bila dah balik sini macam payah pulak aku nak susun ayat untuk dicakapkan.

Ha ha ha…

Tags: , , , , ,

15 Responses to “Kembali Dengan Syahdu”


  1. 1 CypherHackz December 29, 2007 at 6:25 pm

    kau cakap je. janji orang faham. kalau orang cakap “ha?”, maksudnye kau kene ulang ape yang kau cakap tu. hu3.

  2. 2 azrn December 29, 2007 at 6:29 pm

    hehehe…kuat lagi ea loghat brunei tu.. alahai..lama2 oke la tu..
    huhuhu๐Ÿ˜€ slamat bersekolah kembali.

  3. 3 dk December 30, 2007 at 12:10 am

    kitak sik biasa lagi?
    kamek leh tolong…
    kitak jgn malu2..
    ckp je…
    mcm kamek…kamek sik kisah..
    btul ke salah ckp srwk..
    asalkan lyn..haha :p

  4. 4 musafir December 30, 2007 at 4:41 am

    haha…takpa takpa.guna je bahasa Limbang…

  5. 5 megat December 31, 2007 at 4:30 pm

    Itu baru 2 minggu. Kalau sebulan macam mana gamaknya eheh

  6. 6 Azhar Ahmad December 31, 2007 at 6:51 pm

    Ahahahhaha, kamu… Ahhahahhaha… Kamu masih ingat apa yang saya kata di kafe agung tempohari? Ahahahhaha….. MMS, MMS, MMS, MMS, ahahahah

  7. 7 cikgu December 31, 2007 at 9:59 pm

    Tak pa, Petunia akan ingatkan awak dgn bahasa org Malaya…even in ur dream..

  8. 8 syuxx January 2, 2008 at 12:01 am

    ahahaha.
    ada lagik payah nak ngato ayat hoo.
    ekekeke.๐Ÿ™‚

  9. 9 mazudi January 2, 2008 at 12:57 am

    Masa balik kampung ada kau cakap bahse orang Tanah Selatan dengan Ibu kamu? hahah.

    Selamat Tahun Baru 2008.

  10. 10 chot January 2, 2008 at 3:26 pm

    epy new year rasso…semoga dpt beli D300 tahun ni..

  11. 11 Amyz January 2, 2008 at 11:07 pm

    Yeaaa.. bleh ngeteh2..๐Ÿ™‚

  12. 12 anasxz January 2, 2008 at 11:59 pm

    lama cuti.. selamat kembali dan bertugas

  13. 13 Jannah January 3, 2008 at 12:47 am

    Selamat Tahun Baru. Hope to see more beautiful pictures from you in 2008๐Ÿ™‚

  14. 14 mimi January 6, 2008 at 7:24 pm

    loghat limbang bagaimana bunyinya?

  15. 15 rasso January 7, 2008 at 3:20 am

    Cypherhackz,
    lidahku masih kelu masa tu.. sekarang tidak lagi…

    azreen,
    ehehehe… trimas!

    dk,
    Ako melayu brunei lah.. bukan melayu sarawak..
    ekekeke

    musafir,
    nanti ada orang yang tak faham…
    lalalala~

    megat,
    hahaha… kene masuk sekola lagi lah…

    Azhar Ahmad,
    hahaha…

    Cikgu,
    Mujur Petunia masih sudi untuk bersama.. wakakaka..

    syuxx,
    Nang bena pok!

    mazudi,
    tersasul kadang-kadang jer.. lalala

    chot,
    thanks bro… hahha

    amyz,
    Uhuhuhu~
    Nak lagi secawwan!

    anasxz,
    Terima kasih bro๐Ÿ˜€

    Jannah,
    Thanks.. ehehe

    mimi,
    tanya wawa.. wawa lagi arif lagi bijaksana.. ehehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




December 2007
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: