Fakta Ringkas Kes : Ke Mana Itik Terbang?

Semalam aku bukan jadi juri atau apa. Hadir untuk menyaksikan satu perbicaraan kes yang dikira rumit. Aku hanya duduk di kerusi depan penonton bersama beberapa orang lagi. Hahaha. Asyik!

Ya, kes rumit yang diselesaikan di bawah peruntukkan Akta Haiwan dan Manusia 2007 itu amat mengeletik hati gersang ku. Mungkin ada gadis cun di kamar perbicaraan sambil memahami pertuduhan yang cuba diselesaikan. Dari empunya itik angsa sampailah si anak pertani yang aku kenal itu. Itu sebab aku tidak mahu jadi hakim. Tidak boleh untuk bersosial hatta bermain golf apatah lagi duduk di kafe agung menikmati teh o atau melihat gadis munggil lalu lalang. Rumit bukan? Maksud aku, Kalau aku jadi hakim.
Kes ini memang rumit, mungkin fokus aku sudah hilang awal lagi disebabkan juri-juri yang cun itu. Fokus aku dari awal kes 45% pada mereka. Itu sebab aku tak jadi hakim. Boleh tengok juri yang cun lelama. Kan? Kalaulah juri itu gadis.
Sebenarnya, aku pergi menonton pra-tonton teater yang bakal dipertandingkan di Kuala Lumpur. Secara keseluruhan, teater ini berjaya dipentaskan. Aku cukup berpuas hati dengan persembahan mereka. Setiap orang berjaya membawa watak masing-masing. Dan paling aku tidak sangka, Lan Maharaja yang memegang watak anak petani, aku cukup teruja. Hahaha… Dari tukang sapu boleh pegang watak besar.
p.s. Koleksi gambar Pra Tonton Teater Ke Mana Itik Terbang? akan aku upload satu persatu. Rajin-rajinlah tengok set flash di atas tu. Alalalala~

Tags: , , , , , ,

8 Responses to “Fakta Ringkas Kes : Ke Mana Itik Terbang?”


  1. 1 azrn January 9, 2008 at 4:30 pm

    Bila kamu nak berlakon ni? huhuhu…pasti retak pentas!

  2. 2 azrn January 9, 2008 at 4:31 pm

    cop2! sejak bile ade comment luv ni? huh…. xprasan pon. ape fungsi? adakah satu kesalahan kalau disable kan?

  3. 3 rasso January 9, 2008 at 4:33 pm

    Azreen,
    Dinda… hahaha.. saya dah berlakon… cukup sekali.. ni teater di pentas saya ngak berani.. terlalu spontanius! uhuhu

    ermm… commentluv tu baru jer install plugin nya sore tadi.. lalalala~

  4. 4 Azhar Ahmad January 9, 2008 at 4:40 pm

    Ahhha, GUlan enggak berani berkata secara lantanglah Azreen… Dia kan Teruni Sunti lagi Pemalu… Ahak ahak ahak

    Azhar Ahmad’s last blog post..Petrol dan Diesel Tarik

  5. 5 dk January 10, 2008 at 12:42 am

    seperti ada gadis or juri yg chukchuk pangpang la lan..
    apa kata kenalkan sepam dua..
    azrn peago… hehe…

    peago = buang..

  6. 6 rasso January 10, 2008 at 5:15 pm

    Azhar Ahmad,
    Hahaha… suara I garau UOLs!

    dk,
    Memang…. nanti ako tanya kawan ako adakah mereka itu singular atau tidak… ko cepat-cepat lah turun sini… lalalala… chukchuk pang pang….

  7. 7 atiqah January 10, 2008 at 5:17 pm

    agaknya dalam koleksi foto tu. mesti penuh dengan juri-juri professional tu aja.ha ha ha

    atiqah’s last blog post..CERITA DARI RUMAH

  8. 8 rasso January 10, 2008 at 6:12 pm

    atiqah,
    Lelaki suka yang indah-indah saja…
    Juri tu indah kan?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




January 2008
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: