Alahai AirAsia – Ke Mana Duitku Terbang?

 

Hari ini hari Ahad. Seperti yang diramalkan. Aku akan terbit dari tempat perbaringan sekitar jam tiga. Alahai. Mimpi ngeri sungguh. Hahahaha.

Malam semalam, duduk sambil menonton tv di tingkat bawah rumah sambil melayan wifi dengan Nia. Kawan aku call dari kolejnya minta aku belikan tiket AirAsia dari Kota Kinabalu ke Penang. Aku minta data berkenaan untuk membuat tempahan daripadanya. Usai saja membuat tempahan. Aku pun membuat pembayaran melalui pembayaran debit Maybank2u.

Selesai melakukan pembayaran, tiket yang aku tempah dan pembayaran yang telah aku jelaskan itu tidak masuk ke dalam akaun tempahan aku. Bahkan pembayaran sudahpun aku jelaskan. Arghhh… bencinya. Takkan aku nak book tiket setiap empat jam semata untuk dapatkan tiket harga economic promotion tu. Demm!

Jadinya, aku periksa lagi inbox aku pada Gmail. Manalah tau flight Iternary pihak AirAsia dah kirimkan. Malangnya, tiada langsung. Jadinya, aku cuba hubungi operator AirAsia, yang bukan gadis menjawab panggilan. Aku cakapkan masalah aku padanya. Dan, apa yang dia bagitau; Encik tunggu 24 jam sehingga sistem kemaskini. Apa ke jadahnya! Duit dah bayar. Tapi tiket aku tak approve dan dibatalkan terus. Demmm!

So, sebagai seorang lelaki budiman. Aku perlu bersopan-santun di hadapan semua orang dan khususnya Mek Nia yang chomel jelita. Hahaha…

Sabar ajelah…

 

Technorati:

15 Responses to “Alahai AirAsia – Ke Mana Duitku Terbang?”


  1. 1 azrn January 13, 2008 at 4:07 pm

    mengamok je laa… duit tu duit!

  2. 2 rasso January 13, 2008 at 4:15 pm

    Azreen,
    Nanti dulu… takleh ngamuk-ngamuk… nanti tak ayu lah I… u nie😛

  3. 3 dk January 13, 2008 at 4:34 pm

    ermmm berat gak maasalah2 cmtu terjadi..
    sbr2.. ni semua data packet sangkut dekat base station…
    n x smpai ke server…

  4. 4 Mohd Ismail January 13, 2008 at 5:37 pm

    pulak.. tp kalo ko ade bukti2 tuk tuntut hak pembelian ko, no hal punya..

    *now everybody can flyyyy*

    Mohd Ismail’s last blog post..Aku kembali dengan penjelasan, yeah!

  5. 5 Azhar Ahmad January 13, 2008 at 6:15 pm

    Ingatkan duit dah terbang dulu ke Penang sebelum tuan punya badan naik…. Ahahahahah

    Azhar Ahmad’s last blog post..Cinta Tiga Segi dan Padi

  6. 6 rasso January 14, 2008 at 12:43 pm

    dk & MohdIsmail,
    Masalah aku dengan pihak AirAsia telah selesai bilamana aku menerima e-surat terkandung maklumat perjalanan. Syukur tuhan….

    Azhar Ahmad,
    Tak kan lah…. nak terbang ke KK…
    kat KK saya masih belum ada kepentingan lah UOLs!

  7. 7 Tok Rimau January 14, 2008 at 1:48 pm

    Cikgu, tengok Lan ni. Dia mencarut. Dia kata "Damn."

  8. 8 amyz January 14, 2008 at 2:29 pm

    dah setel? baru ingat nak bakar je office air asia, tak pun bakar mana2 logo air asia yg terjumpa. haha.

  9. 9 kaSyah January 14, 2008 at 3:06 pm

    dah settle ke? haha bagus2….aku oun tgh menahan kesabaran ni.😛

    ps-bro, camner ko buat ruangan komen ada bold, italic ni? comey la

    kaSyah’s last blog post..Become a Millionaire now

  10. 10 sangpelangi January 15, 2008 at 10:45 am

    Tu la.. aku baru je nk beli minyak tanah ni.. hahaha..
    Alhamdulillah dh setel.. kang susah plak AirAsia..masuk Utusan, susah kang diorang nk jawab.. haha

    sangpelangi’s last blog post..Erti Perjuangan.

  11. 11 megat January 15, 2008 at 5:13 pm

    Dah settle ker!?

    Bagus la kamu lan dapat menjaga kelembutan ko didepan Nia. Jangan berkasar dengannya, baru lah dia semakin sayang kpd kamu😉

    megat’s last blog post..Dimana Sharlinie!?

  12. 12 aTiQah January 16, 2008 at 5:19 am

    alhamdulillah…
    wah!org yang berdiri tu kawan baik saya!hu hu hu…

    aTiQah’s last blog post..RAJUK

  13. 13 zool January 17, 2008 at 1:59 pm

    Pergh duit tu bro. Mesti tuntut sehingga ke lubang cacing

    zool’s last blog post..Privasi

  14. 14 rasso January 18, 2008 at 1:42 am

    Tok Rimau,
    Uhuhu…. sekali sekala… anak murid matang sekarang😀

    amyz,
    sedari sampai ke Tanah Selatan ni.. tu lah transportasi yang seringkali diterbangi..

    kasyah,
    ako gune plugin lah bro.. ko cari plugin tinyMCE if tak silap…

    sangpelangi,
    hahaha..
    ako bukan jenis orang yang suka tulis surat bro…
    bab kutuk boleh jer…lalala

    megat,
    yup dah setel…
    saya sayang Nia😀

    aTiqah,
    ek?! kawan kamu yer?
    kamu buat program ape ek di utm?
    ermmm….

    zool,
    memang.. kene tuntut…
    agar tidak selalu gersang dan sunyi…. lalala~

  15. 15 ikram_zidane January 23, 2008 at 9:29 pm

    hrm.. tak pernah pun aku ade trouble ngan airasia.. rasanye lternary memang tak dihantar ke email… kecuali direquest..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




January 2008
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: