Makin Hari Makin Tawar


Duduk seorang diri lagi. Menikmati teh O panas. Malam ini sungguh sejuk. Seperti biasa aku keluar dengan jaket coklet kopi gelap itu. Maklumlah, aku bukan lelaki metroseksual macam kawan-kawan aku. Pakaian usang aku sudah macam uniform setiap hari.

Kawan dari Tanah Seberang menegur. Duduk seorang ya? Kawan Sebarang. Iya. Aku. Mari duduk bersama gwe di sana. Kawan Sebarang.

Aku panggil kawan aku itu Arie. Kenal pun dari satu kelas bahasa pengaturcaraan yang mana dia jadi pengajar sambilan. Dia sedang buat sarjana dengan kajian di kampus selatan ni.

Aku pergi ke mejanya, berpindah dari depan kafe agung port lepak teruna sunti. Masih duduk di rumah kontrak? Arie. Rumah kontrak? Aku tanya dia. Rumah sewa ya? Aku bermain mantik. Owh.. masih. Aku sedikit pening. Arie terus menikmati tomyam yang dipesannya. Aku terus menikmati teh O panas yang sudah sedikit sejuk. Malam itu, segalanya tawar. Tiada cukup gula malah kurang garam. Arghh… tawar.

Sungguh, mungkin sebab tidur yang terlebih bikin segala macam tawar. Malah, hati ini juga tawar. Tawar. Tawar. Tawar. Alahai tawar.

17 Responses to “Makin Hari Makin Tawar”


  1. 1 azrn January 24, 2008 at 2:50 am

    Ermm…tido lebih boleh menawarkan hari ek? wo0o… esok kulum gula banyak2..insyallah kembali kepada perisa yang asal😀

  2. 2 rasso January 24, 2008 at 6:30 am

    azreen,
    oke…
    layan klorex…. yumm..yum [lebih segar]

  3. 3 CypherHackz January 24, 2008 at 10:23 am

    apa da garam. teh o pun ada garam ke?

    CypherHackz’s last blog post..Cirit or Die?

  4. 4 Azhar Ahmad January 24, 2008 at 10:52 am

    Mengapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…….

    Azhar Ahmad’s last blog post..Jagalah Tepi Kain Orang Lain!

  5. 5 afham January 24, 2008 at 2:16 pm

    huhu…ngah ngantuk nie time bg komen blog bro nie…
    jom tdo…  
          

    afham’s last blog post..Proton Saga Red Design

  6. 6 chot January 24, 2008 at 3:25 pm

    tidur berlebihan tu yg rasa lemau tu..

    chot’s last blog post..sudah bersara?

  7. 7 aTiQah January 24, 2008 at 5:17 pm

    kurang gula bahaya tu. lebih gula pun bahaya. tawar sedikit apa salahnya.he

    aTiQah’s last blog post..REHLAH

  8. 8 Mazrul January 24, 2008 at 10:36 pm

    Kekadang hidup perlu di lalui tanpa persoalan…kerana kita akan bertemu jawapannya jua nanti🙂
    Stay cool ustat!

    Mazrul’s last blog post..{: Thaipusam Outing 2008

  9. 9 musafir January 25, 2008 at 9:48 am

    Jangan takut…harga gula dan garam tak semahal harga minyak. Beli dan makan banyak-banyak…huh..

    musafir’s last blog post..TUHAN

  10. 10 en_me January 25, 2008 at 8:58 pm

    tawar menawar.. ehehe

    en_me’s last blog post..Memang Lumayan.. Disana

  11. 11 SangPelangi January 25, 2008 at 9:10 pm

    Aduhhh.. pusing kepala ni..
    Tawar tang mana tu. Abang Lan??
    (sori ye kalau panggil Abang..bole ke? hehe)

    SangPelangi’s last blog post..Mencintai Suami Orang.

  12. 12 mazudi January 25, 2008 at 9:43 pm

    Lebih Tidur? Tawar ker? Hmm…

    mazudi’s last blog post..Barang Dah Sampai

  13. 13 pHu YinG January 26, 2008 at 1:01 am

    Blackcurrent Juice yang avanza belanja semalam – sangat masam!

    pHu YinG’s last blog post..Duniaku duniamu

  14. 14 rasso January 26, 2008 at 5:48 pm

    Cyperhackz,
    Leh jer bro… letak garam dalam teh O…
    enak mungkin..

    Azhar Ahmad,
    Mengapaa…..
    Aku rendhuuuuu….
    Aku tak tahuuuu…..

    afham,
    Uhuhu…
    ngah ngantuk gak time jawab komenter nie…

    chot,
    Tidur siang sebab malam kene kacau antu…
    alahai~
    hi hi hi…

    aTiqah,
    Baek.. sedang-sedang saja yer…

    Mazrul,
    Bro.. tanpa persoalan?
    huyooo… kene berguru nie….

    musafir,
    uhuhuhu…. minum di kedai jer…
    kat umah takde stok gule dude…

    en-me,
    Alahai~
    tak reti tawar-menawar bro…

    Sang Pelangi,
    Tawar ati…. uhuhuh
    (boleh aja pangil gitu)

    mazudi,
    ermm…. kadang-kadang…
    tapi bila dah jadi kelawar nie…
    segalanya tawar…

    pHu Ying,
    Alahai~
    gadis bukan suka yang masam-masam?
    uhuhu

  15. 15 dk January 26, 2008 at 7:24 pm

    hehehe.. lawak gak komen2 dlm ni….
    gadis suka yg masam2 ke lan?
    mcm yg tgh pegnent je yg suka..

    gadis suka yg manis2 berlemak aa…
    mcm cokelet salah 1 contoh…

  16. 16 rasso January 27, 2008 at 8:07 pm

    dk,
    ako pun tak tau… ada gadis bilang kat ako.. mereka suke lelaki berpeluh…
    mereka bilang hot.. auwwwW!
    coklet? goshhhhh~

  17. 17 syia January 29, 2008 at 8:09 am

    huwaa..tak leh buang sampah ikut kehendak?? wahha


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




January 2008
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: