Debat Bila Garuda Melanda Si Teruna Sunti


Bila aku kalut dengan beberapa kerja yang sungguh memeningkan kepala. Dengan projek dan segala macam masalah negara. Memandangkan kali ini aku secara suka dan paksa terima dijadikan ketua di kalangan umat gadis dan beberapa teruna dan bukan teruna. Ini juga salah satu masalah negara yang harus dan mesti ditangani dengan bijaksana.

Semalam, bukan hari aku. Bergaduh dengan debat yang panjang sampai bukan rakyat bawah aku turut curi-curi dengar. Sedikit menguris hati mereka. Semacam aku ketua yang kejam. Tidak ada perasaan. Tapi aku tahu. Mereka sememangnya tidak bermaksud seperti aku. Mungkin mereka sayang aku, atau cuba nak kenakan aku. Aku jawab kemudian diam. Diam kerana geram kerana mereka tidak fikir seperti apa yang aku fikir.

Aku tinggalkan mereka. Start motor, pulas kemudian pecut balik rumah dari kafe agung. Geram tak sudah-sudah. Sampai sekarang. Nasib ada kawan gadis ajak aku keluar. Nasib badan.

Esok ada lagi?

Technorati:

5 Responses to “Debat Bila Garuda Melanda Si Teruna Sunti”


  1. 1 syia February 1, 2008 at 8:09 am

    pemarah ke awk ni? jadi ketua kene selalu cool walaupun kene attack tau..🙂

    syia’s last blog post..horrornye subjects MAJOR + tag by wasaii

  2. 2 WaWa February 1, 2008 at 4:07 pm

    aku kagum lah dengan syia ni. kat mana-mana je dia ada. haha. mantap betul! tapi aku sokong apa syia cakap. jadi ketua kena cool dan macho. ko tinggalkan diaorang terkapai-kapai tak macho lah weh.

  3. 3 Azhar Ahmad February 1, 2008 at 4:38 pm

    Antara pemikiran logik dan berperasaan… Mana satu kau pilih.. Ahahahah, buat pilihan….

    Aku tak tahuuuuuuu……

    Azhar Ahmad’s last blog post..Mentari Gratis 1 Menit Pertama

  4. 4 rasso February 1, 2008 at 5:00 pm

    Syia,
    Saya cool jer… Jarang marah…
    Lagipun I ni ayu lah…

    wawa,
    ako relek jer…
    Tapi ako hantar sms sori…
    Walaupun ako tau ako tak salah…

    Azhar Ahmad,
    hahahaha….
    I uols…. I tau lah….
    tapi rumit lah uols….

  5. 5 Darkz05 February 6, 2008 at 11:37 am

    ni macam kat taat house saja. huhu. waktu novelea perform ni =P


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




February 2008
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: