Ini Bukan Musim untuk Aku


Petunia menyepi hampir sepurnama. Sunyi tanpa barang khabar. Apatah lagi peti masuk yang tiada namanya. Mesej-mesej yang pernah dihantarnya sudah dipindah di tempat lain. Malas aku nak buka PC sebab MacBook ni aku selalu buka.

Semalam, aku hantar mesej padanya. “Saya minta maaf, sekarang saya mengerti”. Sengaja aku buat begitu. Tetiba mesej daripadanya masuk. Sebelum ini, mesej dan panggilan aku langsung tidak dijawabnya dan dibalasnya.

Darah ke jantungku berdetak kencang melihat namanya sebelum membaca isi mesejnya.

Pengsan.

Technorati:

21 Responses to “Ini Bukan Musim untuk Aku”


  1. 1 WaWa February 6, 2008 at 5:44 pm

    woah! ape kah? cite sket…

  2. 2 dk February 6, 2008 at 6:09 pm

    aku suka skill aku sudah mengerti itu…
    mayb bulan depan hari ko..

  3. 3 megat February 6, 2008 at 6:18 pm

    huh tergantung! apa yang berlaku!?

    megat’s last blog post..Blog, Berbaloikah!?

  4. 4 SangPelangi February 6, 2008 at 7:02 pm

    Aik? macam tu pon pengsan?? haha.. lemah jantung bro rasso ni.. banyak2 makan sayur ehh..

    SangPelangi’s last blog post..Hari makan limau sedunia. Selamat!!

  5. 5 melayubuntu February 6, 2008 at 9:00 pm

    sumpah aku xpaham…hahaha

    melayubuntu’s last blog post..KDE 4 untuk windows dan mac osx

  6. 6 CypherHackz February 6, 2008 at 10:45 pm

    Wargh…kau pun dah pandai nak buat suspen macam Azhar. Hua3.

    CypherHackz’s last blog post..Kenapa ramai blogger baru yang kecundang?

  7. 7 pHu YinG February 6, 2008 at 11:08 pm

    Ego takkan bawa kamu ke mana. Sungguh!

    pHu YinG’s last blog post..Duniaku duniamu

  8. 8 rasso February 7, 2008 at 12:13 am

    WaWa,
    Hahaha… rumit lah Wa…
    masih ingin mengerti….

    DK,
    Hahaha… ayat pasrah… aku tau ko lagi makan garam daripada ako yang kurang garam😛

    Megat,
    Pengsan sakit dada…
    tak sanggup baca mesej…
    antara gembira dan dot dot dot…

    SangPelangi,
    Tu lah…. pasni kene banyak makan sayur dan minum jus sayuran…
    lalala~

    melayubuntu,

    hahaha….
    ni kronologi si gadis Petunia..
    kene follow previous entri…

    CypherHackz,
    Hahaha…
    Petunia lum jadi antu lagi bro…
    (sambil tepuk-tepuk dada)

    pHu YinG,
    Ermmm…
    saya lelaki budiman yang tidak ego.. SUNGGUH!

  9. 9 dk February 7, 2008 at 6:30 am

    hahhahaa… relax aaa….
    masanye lum tiba..
    dh tiba nnti x terhandle..
    hehehe..

  10. 10 radiohed February 7, 2008 at 2:04 pm

    jiwa kacau…lalalalalala…

    radiohed’s last blog post..THE BEGINING

  11. 11 WaWa February 7, 2008 at 3:37 pm

    apekah yang tertulis kat mesej tu sampai pengsan? haha.

  12. 12 syia February 7, 2008 at 6:29 pm

    huhu..sampai pengsan ke? takkan kut.. aiyok..powernye sms tu

    syia’s last blog post..O2 mati!!

  13. 13 azrn February 7, 2008 at 8:43 pm

    pengsan? hahaha… baru baca nama.. ishk! ni lah dia.. lelaki akhir jaman😀

  14. 14 rasso February 7, 2008 at 9:00 pm

    dk,
    aku masih ternanti-nanti…

    radiohed,
    hahaha… hati kacau…

    WaWa,
    Ada frasa syahdu dan nostalgik…

    syia,
    hahaha…
    tu lah ayat bila dah rendhu….

    azreen,
    cis… lelaki akhir jaman plak… i teruna sunti oke!
    hahahha!

  15. 15 SangPelangi February 7, 2008 at 9:48 pm

    ayat bila dah rindu??? ala bro.. pass lah sini ayat tu.. lokek ah.. ;p

    SangPelangi’s last blog post..Manusia punya error?

  16. 16 aTiQah February 8, 2008 at 1:14 am

    kuatnya aura dia. belum buka lagi, sudah pengsan ka. ayoyo

    aTiQah’s last blog post..GONG XI NI

  17. 17 rasso February 8, 2008 at 2:03 am

    SangPelangi,
    haahaha…. pragmatik bro…
    kene alami sendiri…

    aTiQah,

    hahahaa….
    udara tak cukup….

  18. 18 Mira February 8, 2008 at 2:20 pm

    Hehe.. ayat besh. cam sasterawan tuh..🙂

  19. 19 top0 February 9, 2008 at 12:01 am

    hohohooh curiosity melanda diriku….. maen sambung2 ayat best gak ni…

    top0’s last blog post..bila budak sengal dah reunite?

  20. 20 doubleukayes February 9, 2008 at 11:04 am

    Aiyoooo itu macam pun pengsan kaa….Keh keh keh….cepat2 ler kahwin bang…Keh keh keh…

  21. 21 rasso February 9, 2008 at 6:05 pm

    Mira,
    Biasa-biasa aja tu…

    topO,
    silalah sambung… hahaha

    doubleukayes,
    kawen?
    candidate tak de lagi lah bro..
    ada chalon ka? hahaha


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




February 2008
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: