Hari Demi Hari, Makin Bosan Kerna Sunyi

Sunyi! Sepi! Bukan hanya di rumah, kamar tidur, kamar mandi, waima telefon genggam gwe sekarang sunyi, sepi! Kata orang tua-tua, kemarau! Tidak harmoni dan meriah seperti dulu lagi. Rungut saya di atas kerusi sofa baru second.

Aku tanya seorang tua yang satu lagi – Kamu sanggup berebut cewek yang buta matanya dengan seorang lelaki yang sungguh fanatik dan saiko? Sedangkan kamu punya rupa dan wang? Kata orang tua yang satu lagi, yang sedang nikmat kadangkala sedih sambil menutup mukanya disebalik bantal busuk menonton sinetron Diva di RCTI itu – Saya tidak sanggup! Lelaki tua yang satu lagi itu menjawab.

Ermm… Aku fikir, andai atas nama cinta dan kasihnya, siapa-siapa pun sanggup. Aku juga begitu mungkin. Walaupun aku dilabel kemarau dan gersang. Tidak akan berebut dengan seorang lelaki yang sungguh fanatik dan saiko. Aku masih waras.

Lantas tanpa fikir panjang aku minum air anggur putih itu. Aku dan lelaki tua yang satu lagi memecah hening petang sambil meneguk apa yang patut. Di tambah helai tawa kami yang sungguh merdu. (perasan)

 

Technorati:

7 Responses to “Hari Demi Hari, Makin Bosan Kerna Sunyi”


  1. 1 keraknasi February 10, 2008 at 2:40 am

    runggut ke rungut?
    tak de guna berebut cewek yg buta mata dgn seorg lelaki saiko. cari lain. yg lagi ayu. hehehehe..

  2. 2 top0 February 10, 2008 at 3:49 am

    pergh… makin lama makin puitis entry2 ko…. naseb baiklah aku masih memahaminya…

    top0’s last blog post..vista oh vista: nk kene format ke ni???

  3. 3 nashrex February 10, 2008 at 11:49 am

    aku xleh minum botol2 berbentuk arak ni.. ngeri.. ngeri.. huhu

  4. 4 iziana February 10, 2008 at 12:10 pm

    aku plak menyampah..
    klu minum air dlm botol cmtu
    msti org pandang semacam
    hape? igt aku minum arak kah?
    padehal air mineral yg high class pon ada jual dlm botol cmtu~

    iziana’s last blog post..The Breakup Talk

  5. 5 rasso February 10, 2008 at 1:18 pm

    Keraknasi,
    thanks… ermm… hahaha
    setuju.. cari laen…

    topO,
    hahaha… thanks kerna mengerti🙂

    nashrex,
    hahaha…. grape putih tu non – achohol

    iziana,
    ek?
    air mineral pun orang letak dalam botol macam tu?
    perghhhh…

  6. 6 Azhar Ahmad February 10, 2008 at 11:38 pm

    Hahhaha, dan orang tua yang menempelak kamu berkata…
     
    "Jaga kau, aku berikan kau tidur si atas sofa selama seminggu… Hahhahahah, Inilah kuasa blog! Hahahhahahahahha"

    Lihatlah ditingkap belakang kamu itu, ada orang tak yang sedang mengintai… Adakah Pak Guard itu, sedang mengintaimu… Dia hanya mahu berkawan…

    HAhahahahhahahahaha……

    Azhar Ahmad’s last blog post..Bermulanya Episod Itu

  7. 7 rasso February 11, 2008 at 2:54 am

    Azhar Ahmad,
    cis….
    Aku menjadi lebih berani…. hahahaha…
    sambil tak toleh belakang…
    pasang apa yang patut😛


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




February 2008
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: