Terjemahkan Ini “I Love You” Paksa si Cewek Chantek

Di depan dinding iklan. Satu cewek minta aku buat terjemahan frasa ini- I love you. Aku tanya dia, dalam bahasa apa? Jepun? Sweden? Jerman? French? Korea? Itali? Cewek itu menggeleng kepalanya.

Terus aku tanya lagi, mau dari konteks bahasa atau istilah wahai cewek chantek?

Cewek tu hanya minta terjemahkan dalam bahasa melayu.

Aku ambil pen dan keluarkan kertas dari poket seluar, aku tulis terjemahan dalam bahasa melayu. Cewek itu sekali lagi, buat-buat tak faham. Paksa aku untuk menyebut.

Sebut! Cewek chantek.

“A’a…aa…kuuu chennnta padamu.” Aku terpaksa.

“Ooo…. Terima kasih.” Cewek chantek.

Aku panik, bila satu cewek ini minta terjemahan dalam bahasa melayu frasa berkenanan. Ini satu tektic halus sang cewek chantek untuk dia mendengar aku mengucapkan lafaz itu padanya.

Mengucapkan lafaz ‘aku chenta padamu’ itu bagai satu seksa sekarang.

Aku sendiri tidak tahu apa sebabnya.

 

Technorati:

14 Responses to “Terjemahkan Ini “I Love You” Paksa si Cewek Chantek”


  1. 1 pHu YinG February 16, 2008 at 12:18 pm

    Jangan main api, nanti melecur. Si dia sudah satu fasa di depanmu. Ada dua pilihan; teruskan perjuangan @ undur ke fasa sebelumnya. Good luck!

    pHu YinG’s last blog post..Duniaku duniamu

  2. 2 gie February 16, 2008 at 1:40 pm

    siapakah gerangan cowok cantek tu…?

    gie’s last blog post..Bundle Update #1

  3. 3 keraknasi February 16, 2008 at 5:34 pm

    hei bro, kalau cowok tu cantek, apa salahnya bro? ok la tu…😀

    keraknasi’s last blog post..Aku tak akan menangis

  4. 4 dk February 16, 2008 at 5:38 pm

    asal ko rasa seksa sebut aku chenta kau itu?
    seksa ke? sebut je aaa…

    ko kena berlatih sebut… tanpa perasaan tp beremosi..

  5. 5 dk February 16, 2008 at 5:41 pm

    aik aku dh komen td.. x kuar lak.. again..
    asal ko terseksa sebut aku cinta kamu itu?
    sebut je…

    ko patut berlatih sebut bende tu.. tanpa perasaan tp penuh emosi..

  6. 6 melayubuntu February 16, 2008 at 5:45 pm

    perhh..line clear tu bro..ape lg.ssh dah nk dpt pluang cam2..xtau la kalo ko snang dpt..haha

    melayubuntu’s last blog post..Melayubuntu dapat “Pekerja Baru”

  7. 7 pHu YinG February 16, 2008 at 7:09 pm

    Sebentar, gwe ini lagi confuse. Cowok chantek yang memaksa kamu ya, bukan cewek ya? ya ampunnnn~ Tak kuase uols!!

    pHu YinG’s last blog post..Duniaku duniamu

  8. 8 Mohd Ismail February 16, 2008 at 7:31 pm

    mungkin kerna cinta itu tiada dalam hati.. mungkin

    Mohd Ismail’s last blog post..mohdismail on “[WTS] Microsoft Wireless Desktop 700”

  9. 9 rasso February 16, 2008 at 9:18 pm

    Phuying,
    baek cik Phuying…
    saya main ayaq…

    gie,
    ko nak tahu ka..
    hahaha… sulit….

    DK,
    ko memang cukup biasa tampaknya dengan kalimah ittew…
    lidah kelu nak buat macam mana…

    melayubuntu,

    hahaha…
    tak reti lah bro… speechless…

    phuying,
    ya cewek… uhuhuhu…

    Mohd Ismail,

    mungkin gak bro…
    siapalah gwe bro….
    lelaki yang butuh chenta gitewww…

  10. 10 Azhar Ahmad February 16, 2008 at 11:02 pm

    Hahahah cowok…. kamu… kamu… cowok tu laki lah…..

    Azhar Ahmad’s last blog post..Baru Terjaga Dari Ilusi

  11. 11 rasso February 17, 2008 at 2:39 am

    Azhar Ahmad,

    Kamu telah cuba gak untuk mengkantoikan gwe uols!
    tak kuasa mak :p

  12. 12 Yazid Husain February 17, 2008 at 6:22 am

    telajak kata tidak boleh berundur

    Yazid Husain’s last blog post..Re-Sit Paper

  13. 13 pHu YinG February 17, 2008 at 7:29 am

    Ha ha ha! Cubaan panah tepat oleh PY berhasil. Avanza, mari kita gelak. Wakakakkakkaaaaaa!!!

    pHu YinG’s last blog post..Duniaku duniamu

  14. 14 aTiQah February 17, 2008 at 11:56 pm

    uhuh..kalau cowok itu sebenarnya cewek…
    kata cikgu aku, kalau kamu benar2 chenta sama dia, lagi susah perkataan tu mau keluar dari mulut.

    aTiQah’s last blog post..KISAH ABAH DAN AH MOI CHANTEK


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




February 2008
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: