Teruna-teruna di Istana Sorna Makin Kesepian ?

Kami teruna sunti tidak boleh tidak mengabaikan kewujudan gadis-gadis dikeliling kami. Juga, kewujudan kekasih gelap masing-masing yang mana hanya diri memasing saja yang tahu perihal kekasih gelap mereka. Juga, kewujudan golongan yang satu lagi – yang ini sangat sulit untuk dibicarakan.

Kata teruna sunti, kita seharusnya melayan mereka seadil-adilnya. Aku dengar sambil memeluk bantal di atas sofa baru 2nd hand dengan mata melihat peti tv yang menayangkan sinetron – Diva. Sambil teruna sunti berkuliah, rokoknya masih lagi tidak menyala. Stress mungkin.

Hal ini sering diomong-omong oleh lelaki sunti satu dan dua di Istana Sorna tempat mereka berteduh. Aku dalam diam sebenarnya sudah mula gersang. Gersang duduk menanti mereka yang sekejap ada dan kemudian hilang sepi.

Pun begitu, mereka ini sebenarnya yang mengharmonikan dunia aku.

Aku terus peluk bantal dan adakalanya menutup muka dengan bantal sebab manik-manik air mata acapkali keluar kala nonton sinetron di RCTI itu.Bukan sedih mendengar omelan si teruna satu. Tak kuasa I! hahaha.

 

Technorati:

13 Responses to “Teruna-teruna di Istana Sorna Makin Kesepian ?”


  1. 1 azrn February 18, 2008 at 12:10 pm

    wat? menangis? wakakakakakaak… hayati nampak si diva tersebut😀

    alahai…

  2. 2 rasso February 18, 2008 at 12:13 pm

    Azreen,
    wat! u pun layan? auuuwww…
    malew lah i…. hahahaha
    siapa tak sayang bini buta yang lawa… hanya misal ya…😛

  3. 3 dk February 18, 2008 at 12:46 pm

    aku sokong lan..
    kadang2 kena nangis lyn cite..
    baru feel..

  4. 4 Amyz February 18, 2008 at 12:56 pm

    Kadang-kala kekasih gelap lebih penuh pengertian dari kekasih sebenar. Hahahahaha.

  5. 5 Azhar Ahmad February 18, 2008 at 4:14 pm

    Ahahahahha, sekurang-kurangnya kamu mengaku jugek… Ahhahahahah

    Azhar Ahmad’s last blog post..Saya Tak Mahu Dengar Yang Itu

  6. 6 keraknasi February 18, 2008 at 5:37 pm

    bro, kekasih gelap kalo ko dah suka sgt, ok juga bro. drpd menanti buah yang entah bila nak gugur. hehhehehee..

    keraknasi’s last blog post..Dateline atau deadline?

  7. 7 megat February 18, 2008 at 5:48 pm

    Sementara boleh menghargai setiap perhubungan carah atau gelap, hargai lah! Jangan sampai yang dikandung keciciran dan yang dikejar tak dapat uhuhu.

    Kekasih gelap mmg best pun wakaka

    megat’s last blog post..Ringkasan Terkini II

  8. 8 aTiQah February 18, 2008 at 5:54 pm

    diva tu cerita yang pukul 7.30 tu ya?

    aTiQah’s last blog post..KISAH ABAH DAN AH MOI CHANTEK

  9. 9 cikgu February 18, 2008 at 8:33 pm

    ur uncle, serious?

  10. 10 -fAiZiQ- February 19, 2008 at 12:18 pm

    eewwwaahhh… feelling nyer uols tgk citer tuh….? aawww….

    -fAiZiQ-‘s last blog post..Ingatan Yang Mengundang Kenangan

  11. 11 Tok Rimau February 20, 2008 at 8:03 am

    Agi Idup Agi Ngelaban.

    Tok Rimau’s last blog post..PARENTHESES

  12. 12 kucai February 21, 2008 at 12:32 am

    Kekasih cerah tidak dapat bersatu dengan kekasih gelap… mustahil.. seperti pepatah dahulu berkata.. ikan di laut.. asam di darat.. dalam periuk bertemu jua.. errr.. jangan cuba mencampurkan mereka di dalam rumah atau kata ganti periuk yang logik..

    kucai’s last blog post..Eksperimentasi berjaya

  13. 13 rasso February 22, 2008 at 12:01 pm

    dk,

    thanks…
    Amyz,
    kadang-kadang saya tak… hi hi hi…
    Azhar Ahmad,
    ha ha ha… uols nie… tak kuasa mak😛
    keraknasi,
    i setia menanti tau… lalala~
    megat,
    ha ha ha…
    memang best bro…. dunia ini adil dalam soal kekasih gelap😀
    atiqah,
    jam 7 lah tQah..
    tapi mulai 25hb nie mungkin awal tayangannya…
    cikgu,
    ha ha ha…
    bukan lah… saya lah…
    faiziq,
    memang feeling uols…
    tak kuasa mak nak lap mata ni… ha ha ha..
    Tok Rimau,
    Ngelaban…. agik bisi nyawa ku ya!
    kucai,
    hahaha… ya betul!
    jangan kasi mereka bertemu…
    pandai-pandailah pilih tempat mesyuarat…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




February 2008
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: