Layang-Layang Putus Talinya

Buat semua gadis sunti yang pernah menjadi tahta hati walaupun sesaat dan juga hanya dengan bertentang mata dari jauh mahupun dekat (termasuk curi-curi). Juga, gadis-gadis ini; kawan Erika, Petunia, Ladi Ursila, Minah, Sue, Arissa, Saphira, Anna, Lissa, Lynn, Diva, Rina, Siti, Enot, Pika, Tika dan yang pernah kenalan sama aku.

Kasih sayangku, sudah putus macam layang-layang yang putus talinya. Makin dikejar makinlah jauh. Itupun, kalau tidak menyangkut di atas pokok.

Sebenarnya, di tapak festival tempohari, aku telah berjanji temu dengan seorang rakan sekolah lama. Seorang gadis, dan aku klasifikasikan dia sebagai “kekasih cerah” (KC). Menurut maklum balas daripada teruna sunti dan juga lelaki satu yang aku kenalkan KC pada mereka. Dia (teruna sunti), suka pada bawaan (karekter) si kekasih cerah ini.

Sampai hari ini, teruna sunti itu masih belum berhenti bercakap pasal gadis KC tu. Katanya seronok berbual dengan gadis begitu. Bila dioffer untuk ambil nombor KC dia sengaja pula menolak.

Malu kot? ha ha ha.

Technorati:

17 Responses to “Layang-Layang Putus Talinya”


  1. 1 azrn February 25, 2008 at 2:39 am

    hoh kanda! siapakah kc tersebut. ni yang buat KG terasa terasing ni… huuu..

  2. 2 dk February 25, 2008 at 6:25 am

    jika teruna sunti itu malu2…
    aku yg sgt sunti ini x segan2…
    meh la pasing no. KC bersama gmbr…
    lalallalala…

  3. 3 dk February 25, 2008 at 8:40 am

    testing2…. rasanye dh tau sbb pe jd spam..

  4. 4 sangkujiwa February 25, 2008 at 9:46 am

    cis..
    tiada punya ruang untuk kesana..
    kapan kesempatanyer

    sangkujiwa’s last blog post..Ratu Gunung

  5. 5 hayat February 25, 2008 at 3:38 pm

    menolak? wahahah…. malu ke apa?

    aku sedang berkira2 untuk bertukar agama kamera aku huhuuuu

    hayat’s last blog post..Type O Rhesus Negative

  6. 6 megat February 25, 2008 at 4:43 pm

    Ehem, yang tu hari ka teruna sunti!?

    megat’s last blog post..Ringkasan Terkini III

  7. 7 keraknasi February 25, 2008 at 6:27 pm

    ape ni bro tak amik no tel KC tu. aih….

    keraknasi’s last blog post..Aku bukan milikmu III

  8. 8 Azhar Ahmad February 26, 2008 at 12:14 am

    Sudeh, semuanya. Mak tak lah ambil pucing sama itu KC. Cuma KC itu mesra banget. Ulang… MESRAAAAA…. Auwww, tergugat hati keterunaan mak. Nantilah, bila mak dah kerja, gaji hempat lima riban, mak mintak no tepon kc kat uols… mak sukerrr banget sama itu KC!

    Azhar Ahmad’s last blog post..Benda Buruk

  9. 9 pHu YinG February 26, 2008 at 8:31 am

    Apela uols, orang nak bagi tu, hambek je lars. Rezeki jgn ditolak😉

    pHu YinG’s last blog post..Duniaku duniamu

  10. 10 pHu YinG February 26, 2008 at 8:32 am

    Apela uols, orang nak bagi tu, hambek je lars. Rezeki jgn ditolak uols ;-) 

  11. 11 cikgu February 26, 2008 at 6:05 pm

    Ayu tak masuk list? Ha..ha..

  12. 12 Geng Driver Bas Sekolah February 26, 2008 at 8:50 pm

    berdasarkan post diatas dengan ini dpt lah saya meneka siapa teruna sunti tersebut…adakah dia itu ehem ehem ehem…(bole kita huraikan di persidangan MekD pada mlm sabtu ini…)hahahahahaha

    Geng Driver Bas Sekolah’s last blog post..you don’t always get what you want

  13. 13 Aisyah February 26, 2008 at 9:13 pm

    cantiknya gambar diatas itu. huhu…

    harap-harap layang-layang itu tersankut kat pokok.😉
    erm, kalau si teruna tu malu mau amik nomber kc, bagi la nomber teruna tu kat KC. hehe.

    Aisyah’s last blog post..Aisyah Rozi’s Favourite Links

  14. 14 Mazrul February 26, 2008 at 10:54 pm

    Lan…tak ketemu hari yg lepas di dataran.
    Sibuk bangat sih…kalau layang makin jauh, usah difikir,
    buat saja yg baru tapi mahu di ingat dong tali biar lebih tebal…
    Jgn lupa…kasi enjut biar naik tinggi🙂

    Mazrul’s last blog post..{: Lirik Alleycats – layangx2 terputus talinya

  15. 15 rasso February 27, 2008 at 8:14 am

    azreen,
    alahai dinda… jangan lah rasa terasing…
    kedudukan dinda tidak tergugat pun kala kedatangan KC ni…
    dinda gak cool~

    DK,
    Kat friendster ako ada gerangan gadis KC tu…
    nanti aku beep!

    sangkujiwa,
    ketidakhadiran tok sang buana bikin tempat itu muram dan suram…

    megat,
    a’a… yang hari tu lah KC…
    ha ha ha…

    hayat,
    mau tukar ke mana? Nikonisme? Sonyisme? Pentexisme? uhuhu
    ker nak naek taraf jer?

    keraknasi,
    wa ada no KC lah… dont wori…
    wa tak kisah akan persaingan… "Best man win"

    Azhar Ahmad,
    Uols… ok… iols ingat.. tapi kalo dia dah kawin dulu dari uols jangan kuchiwa uols!

    Phu Ying,
    Tau tak pe…
    hambek uolsss!

    Cikgu,
    Ok… saya topup… "buat ayu juga"

    Geng Driver Bas Sekolah,

    Ha ha ha…
    bisa bro… Mekdi tengah malam minggu…

    Aisyah,
    Thanks aisyah…
    betul gak… tpkan… saya dah kasi… teruna tu tak nak plak… uhuhu

    Mazrul,
    enjut biar naik tinggi ek? hahaha
    ok bro… tip yang menarik…

  16. 16 hayat February 27, 2008 at 9:38 am

    kalau naiktaraf bukan tukar agama namanya ahahaha…. lagipun aku nak naik taraf dari apa, aku sekarang seketul kamera pun nggak ada sih….

    nikon dan sony betul2 buat aku teruja sekarang huhuuu…

    hayat’s last blog post..Tajul: But You Have To Pick The Tab


  1. 1 Aisyah Rozi’s favourite links Aisyahrozi.com - “A place where I can shout” Trackback on February 26, 2008 at 9:10 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




February 2008
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: