Berdansa Tanpa Ada Awek Cun Ibarat Malam Anti Pembaharuan Tanpa Dadah & Arak – Tapi, Malam Itu Aku Di Angkat Makrifat Oleh Seorang Drummer Satu Indie Band


Malam minggu yang lepas, tanpa Erika apatah lagi kawan-kawan Erika. Khalayak yang hadir bertambah, tidak seperti gigs yang lepas.

Tampak muka-muka baru pada aku. Lebih ramai dan meriah. Walaupun, malam itu kami sampai lewat dek macet di Tampoi. Masakan jalan empat lorong hanya satu lorong saja dibuka untuk jalan dua hala itu terpaksa dikongsikan oleh si pihak kontraktor. Bahana sungguh, sejam terperangkap di atas jalan untuk ke tapak kejadian.

Empat band yang perform, dua band je kami sempat tonton sambil menepuk-nepuk peha; Laila’s Lounge dan The Rhaman. Macet punya pasal, itu pun terpaksa guna jalan tikus untuk sampai ke sana.

Di tapak kejadian, awek yang pernah satu tika dulu datang pada gigs yang lepas, alah… yang menghayun-hayun pinggulnya sambil menepuk-nepuk peha menikmati muzik regea tu..kali ini dia tidak seksi seperti yang lepas, rambut sudah luntur di depan, pakainya sudah longgar sedikit tidak ketat seperti dulu. Opsss… aku terlebih oversi plak. (tolong abaikan – kamera aku ni gatal sikit)

Ya, malam itu aku hanya bisa menembak beberapa gambar saja, juga aku bisa ketemu dengan kenalan Flickr Syed Nizam. Walaupun malam itu tanpa gadis yang mengiringi aku, aku akur akan ketiadaan mereka (bukan bermaksud aku loser malam itu)

Sungguhpun begitu, walaupun ribut hal melanda untuk mapir ke sana. Malam itu juga, malam untuk aku, makrifat sang penembak gadis dicumbu tangannya oleh mulut-mulut peminatnya. Terima kasih, aku terasa agung menjadi penembak ghadis dan bukan ghadis.

Kejadian ini dapat liputan Akhbar Talian di SINI

 

Technorati:

18 Responses to “Berdansa Tanpa Ada Awek Cun Ibarat Malam Anti Pembaharuan Tanpa Dadah & Arak – Tapi, Malam Itu Aku Di Angkat Makrifat Oleh Seorang Drummer Satu Indie Band”


  1. 1 Azhar Ahmad February 27, 2008 at 3:10 am

    Astaghfirullah…. Astaghfirullah…. Ishhh apa nak jadi muda mudi kini….. Sambung balik zikir… Astaghfirullah…. Astaghfirullah….

    Azhar Ahmad’s last blog post..Benda Buruk

  2. 2 Tok Rimau February 27, 2008 at 8:16 am

    Tok tak masuk statistik bracket umur pengunjung Taat Hse. Bulan depan Tok gi gigs Keroncong Party. Mungkin juga dangdut… ah. Bapak2 Ibu2. 

    Tok Rimau’s last blog post..DOA DI PUDURAYA

  3. 3 hayat February 27, 2008 at 9:43 am

    pasti taat taat belaka mereka yang ke sana ya… aku lama tidak menjejakkan kaki ke acara2 seperti ini.. mungkin tidak sampai bila2 rasanya…

    hayat’s last blog post..Tajul: But You Have To Pick The Tab

  4. 4 Geng Driver Bas Sekolah February 27, 2008 at 10:12 am

    kerna gak mau ngajak gue abis macet dijalanan…hahaha…lan photo cewek itu kren kali ya..kapan bisa lihat lagi?

    Geng Driver Bas Sekolah’s last blog post..you don’t always get what you want

  5. 5 Hafidz February 27, 2008 at 11:19 am

    Dan yang pasti kemeriahan taat house akan berterusan lagi pada tahun ini.😉

    Hafidz’s last blog post..Dari meja penulis #01

  6. 6 megat February 27, 2008 at 12:17 pm

    Kehidupan muda mudi. Jangan sampai luar batas udah la :d

    megat’s last blog post..Temuduga

  7. 7 sangkujiwa February 27, 2008 at 12:37 pm

    hehehe..
    nape saya x sempat join…lenkali ada peluang ajaki daku

    sangkujiwa’s last blog post..Kuah LEBIH

  8. 8 rasso February 27, 2008 at 1:39 pm

    Azhar Ahmad,
    Iskhhhh…..2X
    uhuhuhu…

    Tok Rimau,
    Hahaha… wa tau… tok tak mampu gelek duduk berdangdut… itu pasal layan keroncong… sumbangan tok dalam seni suara amat sadis… minta tunjuk ajar Jazz….😛

    hayat,
    ooo… usia mendewasakan… lalalala~

    Geng Driver Bas Sekolah,
    Bukan gue ngak ngajak lu… lue punya rancana di tempat laen ngak malam ito… cewek ini lo bisa aja nonton nya di myspace nya… Cewek The Rhaman, suarenya merdu serak… gue ngak bisa tahan dari henyut kaki… hahahaha…

    hafidz,
    iya… keep it on bro!

    megat,
    tanpa dadah, arak, hahahhaa

    sangkujiwa,
    lo sama isteri lo malam ito..
    mana bisa gue ajak sama lo..
    laen kali ya…

  9. 9 azrn February 27, 2008 at 3:11 pm

    kelakarnye tgk abang baju kuning tu. wakakakakka

  10. 10 Yazid Husain February 28, 2008 at 1:08 am

    wah best dapat tgh the rhaman, dan aq dah lama tidak bersenam malam

    Yazid Husain’s last blog post..Siapakah Anak Tuakng Jahit Itu?

  11. 11 rasso February 28, 2008 at 1:56 am

    azreen,
    abang tu layan muzik punk rock.. tapi paksa dance style punk rock gak walaupun awek tu nyanyi bukan lagu punk rock….
    tapi… seluar dia sooooo…sweeeet😀

    Yazid Hussain,
    Layan bro…. turun malam2… ha ha ha…

  12. 12 pHu YinG February 28, 2008 at 1:58 am

    YB, kasi terbang itu Taat House pergi Limbang.

  13. 13 rasso February 28, 2008 at 2:00 am

    Phu Ying,

    Limbang tidak perlu itu macam Taat House…
    Sana layan dangdut…. dari rumah versi Brooke sampai ke kayu buluh pun ada…

  14. 14 kaSyah February 28, 2008 at 9:15 am

    Apa barang….gi New York la….ahaha

  15. 15 pHu YinG February 28, 2008 at 9:37 am

    NY untuk orang muda je, syah. Rasso bawak kawan yang tak masuk dalam statistik umur orang-orang ke club. Bukan underage, overage! Hik hik.

  16. 16 Amyz February 29, 2008 at 8:39 pm

    kalo tokR berdangdut, gwe rasa macam mahu pitam lah!!~

  17. 17 rasso March 2, 2008 at 12:22 pm

    kaSyah,
    Uhuhu… tempat tu air mahal sangat….
    kalo ada awek filipino… wa nak lah pegi…

    pHu YinG,
    ha ha ha…
    Boleh jer gi sana… wkakaka… masuk jer lah…

    Amyz,
    Ha ha ha…
    Nasib bukan dangdut… era rock kapak lagi~

  18. 18 snattle June 27, 2008 at 3:20 am

    haha, the guy in yellow looks like he’s having lots of fun🙂
    hey rasso, how do i contact you privately? email?

    x


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




February 2008
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: