Kala Hati Mula Mengambang – Mata Aku Sudah Mula Menipu


Hari demi hari, mata aku seakan cuba menipu aku. Sama ada aku rabun atau sememangnya mata itu menipu. Setiap kali aku jumpa ghadis, makin hari makin lain.

Petunia, tempohari aku temui dalam kondisi berbeza. Dia kelihatan lebih gadis. Tatkala menunggu dia, aku melihat pameran kereta F1 di ruang legar satu pusat beli belah. Dari jauh aku sudah nampak dia, aku menghampirinya dari belakang, kali ini dia aku nampak memakai kaca mata. Menyandang beg kulit, tidak seperti hari-hari kami selalu ketemu. Dia masih mencari-cari aku.

Wah! Lain nampak. Pakai spec, you nampak lawa hari ni. Aku.

Petunia hanya senyum sambil menarik tanganku. Dah makan? Petunia. Belum. Aku. I dah makan tadi. Tu lah, suruh datang ambil sup mushroom yang I buat, you tak nak ambik. Petunia.

Ermm… Tunggu I kahwin ngan you lah baru I makan air tangan you. Aku.

Jahat! Sambil cubit pinggang aku.

Ouchhhhh! Aku.

11 Responses to “Kala Hati Mula Mengambang – Mata Aku Sudah Mula Menipu”


  1. 1 WaWa March 3, 2008 at 8:16 am

    ouch! sakit tak? hahahahaha.

  2. 2 rasso March 3, 2008 at 8:28 am

    WaWa,
    Tahan sakit jer…
    tapi lebam still ada nie… auuuuW!

  3. 3 azrn March 3, 2008 at 8:33 am

    pandangan tidak menipu. eHehehe… Lan takot dikasi racun dlm mushr00m sup?😀

  4. 4 rasso March 3, 2008 at 8:40 am

    azreen,
    ha ha ha…. lupa plak… filosof saya, gambar sebenarnya yang menipu… uhuhu..
    ermm…. racun? mati diracun awek dengan mushroom sup? auwwwW!
    Romantik yang kejam! I like it😛

  5. 5 azie March 3, 2008 at 11:28 am

    hamboi2, romantiiiissss banget..kayak nonton filem hindustan,muahaha

  6. 6 Azhar Ahmad March 3, 2008 at 2:42 pm

    Dan I berada di kedai Levis dan Body Shop… mengintai kamu… Mana tahu kamu yang sedang demam tetiba pengsan… Ehhh, kamu tak demam ke masa tuh? Hahhahah Penangan cinta….

    Azhar Ahmad’s last blog post..Kabur, Kabut, dan Kabus

  7. 7 rasso March 3, 2008 at 5:20 pm

    azie,
    gwe ngak gemar nonton filemnya hindustan… kecuali, ada cewek munggil dan chomel gwe tonton mana yang indah saja… hi hi hi

    Azhar Ahmad,
    Syuhhh~
    manede  demam… ha ha ha…
    kalo iols pengsan ada yang bisa rawat… don’t wori…
    iols kuar dengan yang tau merawat… auwwwW~

  8. 8 topo March 3, 2008 at 6:25 pm

    walaupun aku kurg memahami penulisan kamu…. tp gambar atas tu sangat menarik…

    topo’s last blog post..semua blogger adalah pembohong!!!

  9. 9 dk March 3, 2008 at 9:09 pm

    up la pic petunia tu…
    ada mushroom soup jual mahal..
    aku xpenah ada awek tawarkan cmtu sekali..
    oo heavennye duk msia..

  10. 10 rasso March 3, 2008 at 9:25 pm

    topo,
    thanks bro… ha ha ha… tak pe tak faham.. janji temanya pasal gadis😀

    dk,
    masalahnya.. ako takde koleksi fotonya…
    ako diharam mengetik kamera akan dirinya…
    eceli, sup cendawan tu ako bukan tak nak rasa… ha ha ha…
    aku demam… tak larat nak gi ambik… hoho.. kau tau jer cuaca di selatan nie.. sejuk jer sejak ko balik ke Mesia…
    ko kene cari awek yang selalu masak lah… leh rasa sikit.. hi hi…

  11. 11 PRIncess liyana March 4, 2008 at 12:47 am

    huhu..romantis sungguh ek cik rasso..tula pasal..ade mushroom soup jual mahal..rugi2..baik bg kat tuan puteri jer..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




March 2008
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,621 hits

%d bloggers like this: