Warganegara Percuma Di Rasso Empayer. Negara Dengan Kerakyatan Percuma.


Rasso Empayer
, originally uploaded by Roslan Tangah (aka Rasso).

Kalau kalian mahu kerakyatan percuma. Aku buka untuk mereka yang ingin berhijrah keluar dari tempat kalian berada sekarang. Dari negara atau negeri yang kamu duduk sekarang.Tinggalkan tempat itu. Masuk ke empayer aku. Bina hidup baru. Dari tak miliki apa-apa, kalian boleh dapat kemewahan itu dan ini. Tanah, rumah, dan macam-macam lagi. Aku beri segalanya dengan percuma.

Baik kan aku? Kerajaan negara atau negeri kalian harus contohi aku sebagai pemerintah. Cewah. Autokrat macam aku inilah yang pemerintah kalian contohi. Hahaha.

Maklumlah, negara ini aku yang punya. Kalian tak usah risau. Hanya perlu klik link ini – RASSO EMPAYER. Sah, kalian sudah jadi rakyat aku secara automatik. Tetapi aku mengamalkan pemerintahan autokratik.

Itu, kalian tak usah risau. Aku tidak nepotisme atau kronisme pun. Aku baik-baik saja.

p.s. Sedang fikir, siapa yang akan beta tabal sebagai queen? Sedang skodeng puteri-puteri dari kerajaan lain untuk teman beta di tapak semayam. Auuuwww.

23 Responses to “Warganegara Percuma Di Rasso Empayer. Negara Dengan Kerakyatan Percuma.”


  1. 1 shambie adzhan March 31, 2008 at 12:10 pm

    saya sudah lawat! oyeah~

    shambie adzhan’s last blog post..13 Threadless T-Shirts

  2. 2 azrn March 31, 2008 at 12:28 pm

    Queen?

    ewww… hahahahahaha…

    bila nk bersidang?😛

  3. 3 rasso March 31, 2008 at 12:48 pm

    azreen,Bangunan kerajaan masih belum siap dibina.. tunggu lah lagi… ehehee

    shambie adzhan,
    huhuhu… hoyehhh…thanxx… saya pun dah lawat…

  4. 4 Mohd Ismail March 31, 2008 at 2:04 pm

    ko presiden atau agong Rasso? ha ha

    Mohd Ismail’s last blog post..Sufiah, gadis genius Matematik jadi pelacur

  5. 5 Princess Liyana March 31, 2008 at 2:19 pm

    Hihi. Menarik ek new empire you. Baik – baik dalam memilih queen. Sangat banyak bakal2 queen yang available in all countries. Hihi.

  6. 6 rasso March 31, 2008 at 3:00 pm

    Mohd Ismail,
    Hahahaha… Autokrat… mesti la maharaja…
    ekekeke

    Princess Liyana,
    Tu lah…
    pening nie…

  7. 7 mimi March 31, 2008 at 5:04 pm

    sekarang sumer tgh gila buat negara sendiri..huhuhu kamu pun sama ek

    mimi’s last blog post..Hari minggu hari makan-makan

  8. 8 rasso March 31, 2008 at 6:56 pm

    mimi,
    hahaha… semua orang nak jadi ketua negara katakan…

  9. 9 azie March 31, 2008 at 11:28 pm

    u dah buatkan i rumah disana, tabalkan la i jadi queen.nanti i merge country i dgn country u,haha
    (diplomatik bro)

  10. 10 aTiQah April 1, 2008 at 2:29 am

    minycity ni ditubuhkan lepas u kechiwa masa pru12 hari tu ka?

  11. 11 Ungku Nor April 1, 2008 at 6:12 pm

    akak klik.
    sebab sian kat awak..sakan dok mancing undi.
    ekekeke

    Ungku Nor’s last blog post..BUDAK MANJE

  12. 12 Geng Driver Bas Sekolah April 2, 2008 at 11:30 pm

    kalau kau nak aku jadi rakyat di empayar ini.. aku nak hak membalak,AP selambak atas meja, rumah kos rendah 80 unit, lesen kelab malam, kasino dan tanah berekar-ekar..lesen kontraktor kelas A utk semua perojek-projek mega ko..bole tuan president?

    Geng Driver Bas Sekolah’s last blog post..NOT SO RECENT SNAPSHOTS

  13. 13 pHu YinG April 3, 2008 at 10:28 pm

    Nak jadi tuan puteri…!!!

    pHu YinG’s last blog post..PilihanKu

  14. 15 -fAiZiQ- April 6, 2008 at 10:09 am

    Ampun Tuanku Lan Rasso, Patik datang mengadap.
    Patik syorkn tuanku lantik patik sebagai <b>Bendahara</b> tuanku.
    Ampun tuanku….

    -fAiZiQ-‘s last blog post..Sudah berpindah

  15. 16 megat April 6, 2008 at 3:42 pm

    Bagaimana dengan kerajaan negara tersebut!?

    megat’s last blog post..Kemaskini Ringkas & Pikom PC Fair 2008

  16. 17 mazudi April 6, 2008 at 11:58 pm

    Lantik aku jadi menteri boleh ker?
    Tapi menteri yang boleh berblog. Haha.

    mazudi’s last blog post..Tanjung Jara

  17. 18 KhaLx April 8, 2008 at 4:03 pm

    yg kuneng2 tu apa sebenarnya eh?

    KhaLx’s last blog post..Sakit Mata

  18. 19 pHu YinG April 8, 2008 at 9:18 pm

    Eyp, nak jadi Princess lar, bukan Queen. Tak kuase beta. ha ha!

    pHu YinG’s last blog post..Gatal

  19. 20 aTiQah April 9, 2008 at 2:20 am

    cepat la kamu viva. lepas viva, mesti ada entri baru. kan? Matahariku – Agnes, besh!

  20. 21 ami April 17, 2008 at 1:00 pm

    rasso, visit my minicity jugak ye😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




March 2008
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,619 hits

%d bloggers like this: