Di Simbah Cahaya Lilin Bagai Pasangan Kekasih.


Seperti pasangan kekasih yang lain. Datang berdua dan duduk berdua. Aku, datang berdua juga. Duduk berdua juga. Seperti pasangan kekasih yang lain.

Memey datang ke meja kami. Bawa lilin hari jadi yang sudah kontot. Tiga batang. Aku ingat ada kek hari jadi untuk diletakkan lilin itu. Memey datang, pinjam pemetik api. Abang Rassol, Memey ada lilin. Dari aku kenal Memey, walaupun akak-akaknya panggil aku Rasso, dia dengan emaknya saja kalau aku tak silap, mesti panggil aku Rassol. Auuuw.

Berbalik pada lilin tiga batang, berbalik juga pada meja kami berdua. Seperti pasangan kekasih yang lain. Sementara menanti makan malam kami siap disediakan. Aku layan karenah Memey. Bila lilin dah menyala. Sok sek, sok sek… romantiknya. Si kakak Memey bersuara bila melihat meja kami terang dengan cahaya lilin. Tidak seperti meja pasangan di belakang, depan dan kiri kami.

Teman aku terus tersipu-sipu malu. Maklumlah, meja kami saja yang lain daripada yang lain. Mata terus tertumpu pada meja kami yang kelihatan romantik.

Romantik kan abang Rassol? Macam candle light dinner kan? Memey.

Aku senyum saja. Teman semeja aku tunduk malu bila Memey cakap macam tu. Makanan pun sampai, kami makan dengan cahaya romantik sepasang kekasih. Huh… Tak koser!

14 Responses to “Di Simbah Cahaya Lilin Bagai Pasangan Kekasih.”


  1. 1 azie April 23, 2008 at 6:40 pm

    jom candlelit diner dgn i yayang!huhu

    azie’s last blog post..day 1

  2. 2 rasso April 23, 2008 at 9:26 pm

    azie,
    ngan u sorang jer kewr???
    nanti kan….

  3. 3 Princess Liyana April 23, 2008 at 11:58 pm

    I pun nak pergi candlelight dinner juga:). Mesti romantik kan?uhuhu

  4. 4 pHu YinG April 24, 2008 at 12:01 am

    Waaa.. ramai peminatlah uols. Tak kuase iols. Ahahahaa!
    Adik-adik, akak malew terserempak dengan adik-adik tadi sore. Tak sempat nak lari. Aiyak! Toink2.

    pHu YinG’s last blog post..Tajuk: _____________

  5. 5 rasso April 24, 2008 at 3:37 am

    Princess Liyana,
    U pun nak makan dengan lilin….?
    Uhuhu… boleh…. tunggu i reti masak… nanti i masak then makan dengan cahaya lilin? ok? ker….?

    pHu YinG,
    Peminat iols? ermmm..
    biasak la uols… i nie kan… u taw la… uhuk~ (batuk)

  6. 6 Princess Liyana April 24, 2008 at 11:14 am

    Mestila i mau makan dengan lilin. Uhuhu, ok. Cepat-cepatla belajar masak ek? Boleh you masakkan. I tolong habiskan makanan tu:). Bestnye:)

  7. 7 megat April 24, 2008 at 3:07 pm

    oh indahnya. kenangan itu menggamit kembali…

    megats last blog post..Tertekan, Pengsan

  8. 8 Geng Driver Bas Sekolah April 24, 2008 at 4:44 pm

    ahhh..yak tak koser i nak baca..

    Geng Driver Bas Sekolahs last blog post..

  9. 9 dk April 25, 2008 at 8:37 am

    disaat2 akhir la makin menarik lg meriah kan..hehe :p

  10. 10 azie April 25, 2008 at 10:51 am

    erm, mestilah berdua kanda..kalau bertiga, too crowded la yayang..

    azies last blog post..day 1

  11. 11 rasso April 26, 2008 at 10:45 am

    Princess Liyana,
    ala… bila la i leh makan air tangan u? huuhuhu…

    megat,
    rindu ker? ehehehe

    Geng Driver Bas Sekolah,
    ha ha ha… tak koser nyah… eekekkee

    dk,
    ko dulu macam ne? ada tak yang ajak ko?

    azie,
    ooo… ok… (sembunyi2)

  12. 12 Princess Liyana April 26, 2008 at 6:13 pm

    U nak ke makan air tangan i? Boleh2. Datang umah i, ok? I masak spesel punya:). Tapi, kalau ke n9, kna tahan makan pedas kanda. Hihi. Bolehke?

  13. 13 lely May 7, 2008 at 11:59 am

    cantik betul gambaran mata dari sudut ruang yang sangat indahh ~!!
    =)

    lelys last blog post..Terasa hati ke aku??

  14. 14 rasso May 7, 2008 at 11:35 pm

    lely,
    terima kasih.. ehehehe…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




April 2008
M T W T F S S
« Mar   May »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Top Clicks

  • None

More Link

Flickr Photos

upload

Selfie bersama Gunung Kinabalu yang hampir ditutupi awan.

Taklimat Dasar Pengambilan Murid ke Tingkatan 1 SBP tahun 2017 dan Outreach Promosi SBP di Beaufort, Sabah #outreach #sabah #Beaufort #SKPekanBeaufort

Balik dari program Projek X A-Plus SBP 2016 di Akademi Kenegaraan terus ke KLIA untuk bertemu guru Program BRIDGE Australia - Malaysia yang datang ke Malaysia membawa pelajar mereka dari Comilda College  ke sekolah BRIDGE Project di Labuan. #BRIDGEProject

Roti canai kari ayam di Vietnam. Layankan!

Rombongan Kerja MOE ke Vietnam #vietnam

More Photos

Blog Stats

  • 14,623 hits

%d bloggers like this: